3x inspektor French

3x inspektor French https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76500/bmid_trikrat-inspektor-french-yJd-76500.jpg 4 20 3

Protijed (1938), Inspektor French a tragédie ve Starvelu (1927), Případ doktora Earlea (1933).

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Antidote to Venom, Inspector French and the Starvel Tragedy, The Hog´s Back Mystery , 1939


více info...

Přidat komentář

woodward
29.03.2017 5 z 5

Stará anglická klasika se vším všudy. Inspektor ze Scotland Yardu je fikanej, padouši to mají vymakaný ale na něj si nepřijdou. Případné zmínky o laboratorních a jiných odborných testech a posudcích jsou decentně upozaděny, jelikož hlavní je to, jak to pan inspektor všechno skvěle vymyslí.
Já osobně z téhle trojky stavím nejvýš tragédii ve Starvelu, ale všechny tři mají něco do sebe.

encyklopedie
11.07.2016 5 z 5

....inspektor French je klenot mezi skotlenjardáckými inspektory. Četl jsem to v době vydání, ted jsem si dal audioknihu ....Inspektor French a tragédie ve Starvelu .
Není co dodávat... i po letech je to detektivní parádička...


mgeisselreiter
09.07.2016 4 z 5

(SPOILER) První detektivka Protijed:
George Surridge je ve svých 46 letech již 8 roků ředitelem zoologické zahrady v Birmingtonu. Bohužel jeho rodinný život není příliš šťastný, s manželkou, která je hodně náročná, mu to neklape. Ve volném čase hrává s přáteli karty a příliš se mu nedaří, zkrátka finančně na tom není dobře a netrpělivě očekává děditství po své staré, nemocné tetě. A to ještě pozná krásnou mladou ženu, se kterou se tajně schází. Když už je děditství po skonu tetičky na dosah, objeví se další komplikace s dědickým řízením a na scénu vstupuje advokát Capper, který mu má děditství vyřídit. K tomu mu má pomoci ukradený utopený had a zapomenuté klíče.
Z počátku se zdá hodně rozvláčné, ale ukáže se, že autorův styl psaní je nakonec zajímavý a čtivý. Příběh samotný není jen napínavé krimi, ale také psychologická studie hlavního hrdiny a obrázek Anglie a její společnosti krátce před 2. světovou válkou. Zápletka je trochu překombinovaná, občas bych na místě Surridge jednal jinak, ale to nic neubírá celkovému dojmu. 75%, 8.7.2016.

Druhá detektivka Inspektor French a tragédie ve Starvelu
Tak toto je opravdu mistrovský klenot mezi detektivkami. Čte se to jedna báseň - ta noblesa, ta uhlazenost... A celý příběh nádherně vymyšlený, mistrně podaný. 90% a 5*, 14.7.2016.

Třetí příběh: Případ doktora Earla
Na poklidném anglickém venkově jednoho nedělního večera záhadně zmizí doktor Earle. Případu se ujímá inspektor French, který brzy narazí na obdobné záhadné zmizení ošetřovatelky, která má jisté vazby na doktora Earla. Než však s případem postoupí dále, objeví se další záhadné zmizení dámy, a to opět z domu dr. Earla. Všichni potencionální pachatelé mají pevné alibi, ale French se nevzdává a krůček po krůčku záhadě přichází na kloub.
Croftstův styl se ani zde nezapře, inspektor French jde za svým jako buldok, ale trpělivě, v klidu, nikam se nespěchá. Záhad je zde dost a i když má čtenář k dispozici spoustu faktů jako French, nic není jasné až do samého závěru. Bohužel mi přijde, že tápání a hledání v druhé polovině případu je až moc, čtenář se tak začíná nudit a rozluštění se pořád zdá v nedohlednu. 75%, 23.7.2016.

Štítky knihy

anglická literatura detektivky 3x

Autorovy další knížky

Freeman Wills Crofts
irská, 1879 - 1957
1975  86%3x inspektor French
1972  85%Inspektor French a tragédie ve Starvelu
1988  85%Za španielskou stenou
1967  80%Sud / Morská záhada
1948  0%Strach přichází

Kniha 3x inspektor French je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Doporučených4x
Knihotéce52x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x