Pátá kniha Mojžíšova
kniha od: Christina Larsson
KoupitKoupit eknihu
První případ inspektorky Ingrid Bergmanové! Ve dvou po sobě následujících nedělních nocích dojde v centru Göteborgu ke dvěma vraždám a jednomu pokusu o vraždu. Oběti spolu na první pohled nijak nesouvisejí a motiv činu je nejasný. Navíc muž, který útok přežil, odejde navlastní žádost z nemocnice dřív, než ho policie stačí vyslechnout. Nezbývá než obrátit se na veřejnost se žádostí o pomoc. Mezi spoustou bezcenných informací se opakovaně objevuje volání anonyma, jenž se označuje za proroka soudného dne......celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78843/pata-kniha-mojzisova-OGw-78843.jpg 3.643Série | Ingrid Bergmanová 1. |
Žánr | Literatura světová, Detektivky, krimi |
Vydáno | 2011, Motto |
Orig. název | 5:e Moseboken, 2007 |
více informací... |
Komentáře (15)
Kniha Pátá kniha Mojžíšova

Nejslabší část série, aneb spousta slov o ničem.
Neustále se střídající popisy porad, reprodukovaná sdělení osoby A osobě B, popis jídelníčku hlavní aktérky a vcelku slaboduchá zápletka.
Linie vyprávění vypadá jako neustálé opakování se vzorce: vražda - porada týmu - výslech svědka.
Konec, který úroveň mohl pozdvihnout na alespoň 2 hvězdy, je naproti tomu odfláknutý, jakoby autorku vyčerpala předchozí vynaložená "kreativita".

Napínavá skvělá severská detektivka.Děj kolem pánů,kteří rádi ženské šaty atd.Bohužel jeden pán to řeší po svém.Hraje si na proroka soudného dne a trestá provinilce.

Taková pohodová detektivka na dovolenou. Téma této detektivky je dost neobvyklé. Tak přemýšlím kdy jsem naposledy četl knihu s tímto zaměřením na určitou skupinu lidí. Přemýšlím marně asi nečetl.

Spíše než detektivka nebo krimi je to popis činnosti kriminalistů na oddělení vražd. Po nic nedělání přijde rádoby strhující závěr. Je to její prvotina u nás, počkám, co ještě autorka doved..

Příběh mě moc nezaujal. Námět sám o sobě je dobrý, nicméně mi v příběhu chybělo jakési napětí a dobrodružství. Bylo to jaksi utahané. Takže tentokrát mě to trochu zklamalo.
Autor a jeho další knihy
- Silueta 2016
- Pátá kniha Mojžíšova 2011