Ilustrovaná Bible

Ilustrovaná Bible https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29642/ilustrovana-bible-29642.jpg 3 16 4

Bible s překrásnými barevnými ilustracemi. Biblické příběhy převyprávěné (nejen) pro děti srozumitelným, živým jazykem.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Príroda
Originální název:

Children’s Illustrated Bible , 1994


více info...

Přidat komentář

vlkodlaq
30.04.2020 odpad!

Víra je svobodné rozhodnutí každého člověka. Dospělého člověka. Tyto "bible pro děti" jsou zvrácenost. Nechte dětem svobodný vývoj a svobodné rozhodnutí, čemu budou věřit, ale až z toho budou mít rozum.

RiodeJaneiro
16.08.2017 odpad!

Pojetí této knihy má směr Písma svatého.Příběhy jsou zde velmi pěkně zpracované, ale je zde zásadní problém, který mi hodně vadil. A to, že zde nejsou všechny knihy z Bible, i kdyby tam byl třeba jen jeden příběh z každé knihy, tak by mi to tak nevadilo, ale vynechat tak důležité knihy ze Starého zákona, ve kterém je 45 knih od Genesis po knihu žalmů, se mi protiví. To, že zde není valná většina knih má následný dopad. Když za mnou přišel jeden můj známý a půjčil si tuto Bibli, za pár dní mi ji přinesl, byl jsem šokován, co mi řekl: 1. Kniha se mu zdála moc násilná, Bůh je podle něj na lidi hrozně zlý – to je způsobeno nevyvážeností této knihy, protože ty známé příběhy jsou většinou o tom, jak Bůh trestá svůj lid, ale ty méně známé, převážně dobré, zde naprosto chybí. A za 2. On nikdy pravou Bibli nečetl, jen tuhle dětskou, a kdo by měl po přečtení této knihy zájem pustit se do čtení té pravé neupravované Bible? Myslím, že málokdo. Je to psané pro děti a děti jsou velice
snadno ovlivnitelné – tahle kniha je spíš od víry odrazuje, než aby je k
víře přiváděla. V tom vidím velký nedostatek této knihy.


Burgus
29.08.2016 3 z 5

Ilustrovanou Bibli jsem zvolila proto, abych lépe chápala biblické příběhy. Zjistila jsem však, že jich valná většina chybí, například Janovo zjevení nebo Ezechiel. Pro odbornou veřejnost bych ji nedoporučila, pro děti ano. Kdo hledá Bibli psanou moderním jazykem a velmi obsáhlou, doporučuji spíše knihu Slovo na cesty. Jinak v Ilustrované Bibli najdete mnoho přehledností a základní příběhy a teoretická stránka Bible je vysvětlena skvěle.

Mako123123
27.06.2014 4 z 5

4 hviezdičky za pekné ilustrácie (čo si aspoň naprieč mnohým -mnohým rokom pamätám) a zato že ten dej bol vskutku zajímavý. Dosti mi to pomohlo aj pri mojom vtedajšom spôsobe života ako základ. I když teraz som už neni kresťan ale musím uznať že táto konkrétna kniha bola celkom fajn. :)

Štítky knihy

příběhy Bible

Autorovy knížky

Selina Hastings
britská, 1945
1999  63%Ilustrovaná Bible

Kniha Ilustrovaná Bible je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst1x