Ideální manžel z nebe nespadne

Ideální manžel z nebe nespadne https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344299/bmid_idealni-manzel-z-nebe-nespadne-8k3-344299.jpg 3 67 25

Patricii Lomové se blíží čtyřicítka a její biologické hodiny bijí na poplach. Jenže kde vzít manžela a nekrást? Patricia žije na malém městě. Její rodiče tu měli knihkupectví s malou literární kavárnou, které po jejich smrti převzala.

jana-cisarova
jana-cisarova
22.03.2023 3 z 5

Jakkoliv mám ráda knihy od Aleny Jakoubkové, přečetla jsem jich už hodně, tento román mne tolik nenadchl. Je to vidět už z faktu, že knihu jsem četla 6 dní, zatímco ty předchozí jsem měla přečtené za několik hodin, většinou během dvou dní.
Začátek byl zdlouhavý a vlastně o ničem, nevydržela jsem u čtení moc dlouho. A pak, všechno dopadalo nadmíru ideálně. Patriciin nápadník, cizinec, hned po pár dnech od seznámení ji požádal o ruku. Ona neváhala, byla zamilovaná od prvního okamžiku. Neřešila jiné závažné věci: staré rodiče doma v Česku, rodinný podnik knihkupectví, vazby na svoji vlast
Děj probíhal až příliš idealisticky, všechno jí padalo do klína. Projevila neskutečné nadání v malbě obrazů, prodávala je s pomocí nových známých, hodně vydělávala. Už před svatbou pro ně Frederick koupil nový krásný dům, do kterého se mohli ihned nastěhovat. Rodiče se smířili s dcerou provdanou do Francie, přijeli za nimi se seznámit s jeho rodinou.
Jen pár stránek před koncem knihy jsem začala registrovat, že děj postoupil rychle o několik roků dál a pak ještě dál, až z toho bylo víc než patnáct let, a Patricii chybělo jen málo do čtyřicítky.
Kdyby nebylo jednoho zádrhelu před koncem knihy, byl by to román jako z červené knihovny z 20. století. Ale i tady nakonec všechno krásně a šťastně dopadlo, s překvapením na konci knihy. Hodnotím asi tak na 50%.

kkouzlo
kkouzlo
18.12.2021 2 z 5

Knihu jsem přečetla, protože jsme v karantene a zásoby dochází, ale další knihu od autorky už číst nebudu. Autorku mi doporučila knihovnice, ale asi to není nic pro mě, ani jako oddychovka, těžko uvěřitelný děj, trochu kuchařka, trochu cestopis, ale dohromady nic.


nicole1990
nicole1990
12.12.2021 2 z 5

Tak tahle knížka mě vůbec nebavila do čtení jsem se musela vyloženě nutit.

Ála1968
Ála1968
02.11.2021 3 z 5

Obyčejný příběh,který neurazí,nenadchne.

Marcik7
Marcik7
31.12.2020 2 z 5

Zpočátku cestopis, trochu kuchařka, děj dost zmatený, prostě to tak nějak neplynulo. Hrdinka se vydala na roční putování po Francii, tak jsem se těšila, kam všude se jejím prostřednictvím nepodívám, ale skončilo to už po několika týdnech osudovým zamilováním a překotnou svatbou. Jednotlivé příběhy byly třeba i zajímavé, ale tak nějak roztříštěně.

laura
laura
27.12.2020 1 z 5

Dlouho jsem váhala s hodnocením. Opět čtivé, ale příběh tak trošku postavený na vodě. V podstatě nic, co by vás chytlo za srdce. Bez emocí, ploché, nereálné. Člověk jim nějak nevěří ani tu lásku. Zápletka veskrze žádná (a ten konec? Jen zoufalý pokus o napětí, který stejně tak zoufale selhal...)

Jako by vám z nebe padaly jen samé dobré karty, a když už spadne jedna špatná, nebe se vám za to ještě omluví... Takhle to v životě nefunguje, bohužel...

bábuška
bábuška
08.06.2020 3 z 5

Opět hodně vaření, ale tentokrát mě potěšilo Patriciino dobrodružné cestování po krajině mě milé a její cit pro výtvarno. Celkově se mi celý příběh líbil.

Aknel26
Aknel26
13.04.2020 2 z 5

Název není tak docela pravdivý, Patricii spadlo z nebe vlastně všechno včetně toho manžela. Pasáže o putování po Francii se mi docela líbily a klidně bych ta místa navštívila - a ochutnala ta skvělá jídla, jako vždycky. Prostřední část se všemi těmi osudovými láskami jak ze Shakespeara a zamilovanými, kteří se dávají dohromady po letech i desetiletích, během nichž po sobě jen platonicky toužili, mi přišla komická. A závěr zase příliš vyhrocený.
Celkově se knížka nijak neodchyluje od šablony, jak jsem ji popsala v medailonku autorky.

lucie9998
lucie9998
12.04.2020 2 z 5

Klasická Jakoubkova. Pro náročnější čtenáře to není, ale jako oddychovka ujde. Autorka má ustálená slovní spojení, nebo oblíbená slova, která jsou v knize nejméně stokrát a stejně tak i v ostatních knihách. Pak také vždy popisuje jídla a hrdinka je skvělá kuchařka a všichni jsou krásní a nadaní.

Radka1911
Radka1911
05.03.2020 3 z 5

Absolutně se ztotožňuji s komentářem "cukrovky". Jednoduchá, naivní... Dočetla jsem, ale k této knížce bych se už rozhodně nevrátila.

cukrovka
cukrovka
17.11.2019 2 z 5

Velmi jednoduchá a naivní pohádka pro romantičky. Spousta popisu cestování po Francii a jídla, které hrdinka jedla nebo připravovala. Vše jí neuvěřitelně vycházelo, všichni ji přijímali s otevřenou náručí.

JancaMia
JancaMia
01.10.2019 3 z 5

další z báječných pohádek pro velké holky tentokrát po italsku :) a ne po francouzku .. ale ona je pravda že většinou je to ta Itálie ... a hlavní hrdinka má štěstí na bohaté rodiče a prima kamarádky ..

helenkan
helenkan
28.05.2019 3 z 5

Začátek pro mě trošku nudnější. Nemusím zrovna tak podrobný popis krajiny kudy všude Patricia projížděla. Jinak je to tak docela pohádkový příběh. Měla asi štěstí jak jí všechno vycházelo a všichni, které potkávala byli perfektní. Tak nějak fakt pohádka pro nás romantické čtenářky co se občas rády zasníme. A k odpočinku čtení tak akorát. :-)

JaKa1974
JaKa1974
26.08.2018 1 z 5

Tohle je druhá kniha od autorky, co jsem četla, a opět stejný styl. Je to taková neskutečná pohádka. Přečetla jsem to takovým rychločtením, moc idealní děj, neskutečný, prostě jako v pohádce a to nemusím. Už nikdy více...

m.valova
m.valova
21.06.2018 4 z 5

Jako všechny knihy o téhle spisovatelky se četla dobře,místy skoro jako pohádka u konce nabírá rychlejší spád a trochu dramatičnosti...

Allla9
Allla9
04.06.2018 4 z 5

Patricia odjela poznávat Francii. Pro mě je knížka příliš naivní - na co sáhne, to jí jde samo, všechno hned umí., vše je ideální. Perfektně maluje, úžasně vaří.... . Ostatní knížky od Jakoubkové byly o mnoho lepší.

alnahu
alnahu
10.05.2018 3 z 5

Příběh čtyřiadvacetileté Patrici , která je zamilovaná do Francie a splní si svůj sen. Nejdříve tím, že diplomem ukončí své magisterské studium francouzské literatury a historie, pak se chystá odjet do Francie poznávat její krásy a procestovat ji, ani její přítel Honza ji nedokáže přesvědčit ,aby neodjížděla . I její rodiče s ní mají jiné plány ,rádi by aby po nich převzala knihkupectví v Písku. Patricie přesto všechno odjede ,aby poznala všechny krásy této země a našla zde svou lásku ,ale i to má své úskalí ,když musí volit mezi láskou a rodiči. Kniha se četla dobře -nenáročná oddechovka.

Januli
Januli
08.05.2018 2 z 5

Oddychová knížka, ostatně jako všechny autorčiny. Nebavilo mě popisování Francie, ale bavilo mě vaření. Pokud člověk nad knihou moc nepřemýšlí tak to jde, ale když se zamyslite, tak aaaaz moc nereálné. A popis knížky tady na stránkách vůbec nesedí.

mysterygirl
mysterygirl
22.02.2018 4 z 5

Nejdřív jsem to chtěla vzdát, do půlky jsme se nudila, ale potom, od té doby, co žačala žít s Fredericem, to bylo pěkný

sabca
sabca
22.02.2018 4 z 5

Pěkný román odehrávající se ve Francii. Milovníky Francie určitě potěší. Řekla bych že popis knihy zde neodpovídá o čem kniha je. Patrici na začátku knihy není skoro 40 let, nepracuje v knihkupectví, ale jede na rok do Francie, kde nejdříve stará o 2 děti a potom při projíždění napříč Francii dělá servírku apod. Víc již nebudu prozrazovat a doporučuji knihu si přečíst.