Hviezdy Marmalonu

Hviezdy Marmalonu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128673/hviezdy-marmalonu-128673.jpg 4 52 18

Prijmite pozvanie do Anglicka v 16. storočí, do búrlivého obdobia vlády Henricha VIII., a so zatajeným dychom sledujte životnú púť ťažko skúšanej ženy, ktorá sa dokázala vzoprieť osudu a ísť za šťastím... Mary Askewová vyrástla v ťaživých rodinných pomeroch, uprostred krutosti, násilia a biedy, no na rozdiel od svojich starších súrodencov sa so životom na okraji spoločnosti nehodlá zmieriť. Jedinú útechu nachádza v priateľovi z detstva Frederickovi, dedičovi usadlosti Marmalon, s ktorým si plánujú spoločnú budúcnosť. Bystrá a ctižiadostivá Mary sa za každú cenu chce odpútať od svojej rodiny, a tak nastúpi do služby u mladej šľachtičnej a odíde s ňou do Londýna. Tam sa však čoskoro ocitne vo víre dramatických udalostí a nezostane jej nič iné, len sa znova uchýliť do rodnej dediny, kde ju stíha jeden úder za druhým. Mary sa však nevzdáva a neúnavne bojuje za splnenie svojho dávneho sna: stať sa paňou na Marmalone a nájsť pokoj a šťastie po boku milovaného muža...... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Die Sterne von Marmalon , 1987


více info...

Přidat komentář

Pavlina50
23.01.2024 5 z 5

Velmi čtivě napsaná kniha. Trošku mi připomínala legendární Angeliku a její osudy – obě hlavní hrdinky byly velmi krásné, velmi cílevědomé, samostatné, prošly si obdobími chudoby i bohatství a velice výraznou roli tu hrála samozřejmě láska. Bonusem knihy je zasazení do doby vlády Jindřicha VIII, tyto reálné historické souvislosti celý příběh příjemně doplňují a dodávají mu uvěřitelnost a atmosféru. Je to romantický a zároveň napínavý příběh s minimem hluchých míst, a myslím si, že neurazí ani ty, co zrovna červenou knihovnu nemají moc v lásce. A to mluvím hlavně o sobě. Naopak – knihu jsem četla jedním dechem.

Szilvia1
12.11.2023 5 z 5

Příběh byl o jedném snu,o jedné holce,která vyrustala v chudobinci.Dost si vytrpěla do té doby kdy se jí ten sen vyplnil.Byla to krásná knížka.


Arsi
15.09.2022 5 z 5

Krásná kniha. Moc pěkně se četla. Příběh Mary mě úplně pohltil.

evineckY
04.09.2022 5 z 5

Nádherně vyprávěný historický román z období Jindřicha VIII Tudora.
Kniha se četla moc dobře, děj plynul pozvolna, od doby, kdy se král chtěl zbavit královny Marie, poblouzněním Annou Boleynovou a následování dalších královen.
Příběh vypráví o těžkém životě Mary, týrané dívce z chudobince, která měla sen a za tím celý život šla, dokud si jej nesplnila. Doporučuji všem, kteří rádi čtou o historii.

Jiparis
07.02.2022 5 z 5

Nádherný příběh o silné ženě, která se v neklidné době Jindřicha VIII rozhodne vzít svůj život do vlastních rukou. Líbila se mi pestrost postav i neurčitý závěr. Moc příjemné počtení.

Micha-Él
19.01.2022 5 z 5

Nádherné, zamilovala jsem si autorčin krásný čtivý styl vyprávění! Výborně zachytila vývoj postavy Mary a velmi poutavě popisovala. Od románu se nešlo odtrhnout, četla jsem jedním dechem. Drobnou výhradu mám jen k tomu, že občas sklouzával k červené knihovně, ale celkový dojem je dechberoucí.

bruntal
12.08.2021 3 z 5

Kdybych byl žena, asi bych těch 91% v hodnocení chápal.

AlenaF
29.09.2020 5 z 5

Dva dny jsem přemýšlela, jaký komentář napsat. Nakonec budu velmi stručná : skvělé.

gigi77
03.03.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem si užila hned od prvních stránek. Romantika se špetkou historických faktů z anglického prostředí v období Jindřicha VIII byla skvěle vyvážená. Jsem potěšená a nadšená. Autorku zařazuji mezi své oblíbené.

a.k
09.11.2019 5 z 5

Mary Askewová vyrostla v chudobinci a nepoznala nic jiného než bídu, špínu a krutost vlastní rodiny. Román je příběhem o naplnění jejího dětského snu o lepším životě.
Nádherně napsaný, čtivý román z Anglie 16.století, který začíná v čase, kdy anglický král Jindřich VIII. vymýšlí, jak se zbavit manželky, aby mohl legalizovat vztah s Annou Boleynovou. V příběhu je velmi pěkně zachycená atmosféra doby.
Velmi poutavé čtení s velkým románovým příběhem. Moc doporučuji.

harena
07.10.2019 5 z 5

Dlouho odkládaná kniha, nechtělo se mi do ní, ale pak jsem ji přece jen otevřela a po pár stránkách už ji nechtěla zavřít. Opravdu poutavý, romantický, ale nepřeslazený příběh dívky, který se odehrává na pozadí velkých historických událostí. Jindřich VIII. vydává zákon, na jehož základě ho parlament jmenuje hlavou anglikánské státní církve, manželka Kateřina umírá, Anna je popravena, král likviduje kláštery atd. A to vše má samozřejmě vliv na život lidí v Anglii. Malá Mary byla dcerou majitelů chudobince, kde žila v šílených rodinných poměrech, ale má sílu za sebe a za své dítě bojovat. A hlavně je román psán tak poutavým způsobem, že se od něho těžko odtrhnete. Podívám se i na další knihy od Charlotte Link.

Prateri
13.08.2019 5 z 5

Krásné! Kniha plná síly a odhodlání postavit se osudu, který Mary položil do kolébky až na dno společnosti, a nadiktovat mu svá přání a sny. Je to tvrdý zápas, ale pro čtenáře krásný příběh.

Kerberos
27.10.2018 4 z 5

Poutavě napsaný příběh od kterého se neodtrhnete od začátku až do konce.Historický román ,který sklouzává spíš k ženskému čtení,a proto jsem dala jen čtyři hvězdy.

alnahu
04.10.2018 5 z 5

Příběh chudé dívky Mary z doby vlády Jindřicha VIII., kdy hlavní slovo měla církev. Mary nechce dopadnout, jako její sourozenci a snaží se vzepřít svému osudu . Pěkný čtivý román.

akdar72
19.06.2017 5 z 5

Zatím nejhezčí kniha od Link. Strhující příběh o síle a odhodlání změnit vlastní život.

Tesssay
30.04.2016 4 z 5

Kniha mě od prvních stránek chytla...a už nepustila. Líbilo se mi, že v ní nejsou žádná "hluchá" místa, ale děj vás pořád drží napnuté a vy prostě musíte číst, abyste věděli, co bude dál. Já jsem si knihu hned po přečtení pořídila do své knihovny a s chutí se k ní časem vrátím :-)

Nadík
04.06.2014

Poutavy pribeh.

Kodetka
16.04.2014 5 z 5

Neskutečně úžasná kniha. Příběh mě zcela pohltil, nadchl a dojal. Je to už nějaký čas, kdy jsem knihu četla, stále mi ale zůstává v paměti. Určitě doporučuji!!

Štítky knihy

německá literatura

Autorovy další knížky

Charlotte Link
německá, 1963
2013  83%Zapomenuté dítě
2013  82%Šmírák
2014  83%V údolí lišek
2017  85%Podvedená
2020  84%Zmizení