Hviezdna kniha 1 Majster kadehar

Hviezdna kniha 1 Majster kadehar https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325314/mid_hviezdna-kniha-1-2wF-325314.jpg 4 81 81

Hvězdná kniha série

1. díl >

Na svete nie je veľa ľudí, ktorí vedia o jestvovaní Strateného ostrova Ys. Leží kdesi na polceste medzi Svetom istoty a Svetom neistoty a spolu s ľuďmi tam žijú aj rozličné podivné bytosti. Podobá sa ktorejkoľvek krajine nášho sveta, avšak popri počítačoch a kinách sa tam môžete stretnúť i s rytiermi v brnení a čarodejníkmi s obdivuhodnými schopnosťami. Žije tam aj plachý, večne zasnený chlapec Viliamon Troil... Kde sa uňho nabral výnimočný talent pre mágiu, ktorej ho učí majster Kadehar? Čo sa stalo s Hviezdnou knihou s tajomstvami najmocnejších kúzel, ktorá kedysi dávno zmizla z ostrova? Kto a prečo uniesol Agátu, Viliamonovu najväčšiu nepriateľku? Viliamon túži poznať pravdu a do dobrodružstva zatiahne aj svojich najlepších priateľov Romarika, Gontranda, Koraliu a Ambru. Spolu prejdú na opačnú stranu Brány, vedúcej do Sveta neistoty.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Perfekt
Originální název:

Qadehar le Sorcier , 2001


více info...

Přidat komentář

Ailee
29.06.2020 3 z 5

Kniha trochu působí, jako kdyby jí psalo dítě, které moc neřeší, jestli ty věci, co se dějí, mají nějaký důvod. Moc mi nesedl styl. A co teprve ty překlepy! Normálně je neřeším, ale tady jich bylo strašně moc.
Pro mě to byl re-reading (možná už třetí či čtvrtý) po strašně dlouhé době. Na základce to byla má oblíbená kniha, nyní pro dospělého už jen slabší úsměvná vzpomínková oddechovka.

meredith6677
30.04.2019 5 z 5

Ani nemám co bych k této kniže moc řekla. Zjednoduším to - miluji ji! :D Celou trilogii jsem už četla nejméně třikrát a pokaždé se k ní ráda vracím! :)


trudoš
16.07.2017 2 z 5

První díl trilogie Hvězdná kniha je určen především čtenářům ve věku osmi až dvanácti let. Má pro to všechny předpoklady - rychlý děj, krátké kapitoly a dětské hrdiny, kteří bez bázně a hany jsou ochotni čelit prakticky čemukoliv. Přičemž se tu apeluje na všechny ty správné morální i výchovné vlastnosti, jako je kamarádství, obětavost, čestnost a pravdomluvnost. Starší čtenáře už asi příliš nedojme prostinká zápletka, těžko uvěřitelné chování mladičkých postav či samotná nelogická koncepce světa Ys (k čemu ve světě, kde používají supermoderní elektroniku, potřebují oplechované rytíře?) Ani přítomnost tiskařského šotka, který z knihy povyházel pár hrstí písmenek, na pozitivním dojmu nijak nepřidá, ale to vem čert. Nic totiž nelze upřít spisovatelskému umění Francouze Erika L’Homma, který vytvořil skvěle šlapající dobrodružný příběh s aktéry, jež výše uvedenou věkovou hranici jistě pohltí bezezbytku. Problém nastává teprve ve chvíli, kdy do té konkrétní věkové kategorie nespadáte.

Sidonie
17.03.2017 3 z 5

Kdysi jsem se od téhle série nemohla odtrhnout.

pherenike8574
29.02.2016 3 z 5

Docela dobrá kniha. Četla jsem jí teď a líbí se mi ten nápad s uspořádáním světů.

Norea
31.03.2015 3 z 5

Ja som ju čítala len pred pár rokmi s tým, že kamoška mi ju podala a povedala, že sa mi bude páčiť. Páčila sa mi, zaujali ma spôsoby čarov, prechádzanie krajinami, riešenie celej myšlienky. Doteraz si pamätám pár útržkov a vždy si spomeniem na babkynu záhradu ako sa prevalujem v plavkách a čítam túto sériu.

Majkrofon
02.07.2014 4 z 5

Čítal som to v detstve a priznám sa, pamätám si ten moment, keď som prvý krát uvidel obálku knihy (dostal som ju na Vianoce) a vôbec ma nezaujala, priam až odpudzovala, ale nakoniec som sa do nej pustil a neľutoval som, pretože ma príbeh v celku pohltil, škoda, že som nemal možnosť prečítať si aj pokračovania.

0zay
30.01.2014 5 z 5

Kniha mého dětství, byla jsem jí okouzlena :)

nyx
13.07.2012 5 z 5

Krásná propracovaná fantasy trilogie. Jako malá jsem ji doslova hltala (poté co mi došel Harry Potter).

Anyffe
30.11.-0001 4 z 5

Dobrá knížka, super nápad s 'mezisvětem'... pokračování taktéž