Hry na dlani

Hry na dlani https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435640/bmid_hry-na-dlani-exA-435640.png 5 2 2

Všichni, kdo s dětmi pracují, moc dobře ví, že děti mladšího školního věku cítí větší potřebu aktivity a my dospělí se snažíme vycházet jim vstříc. Nejlepším prostředkem, jak jejich aktivitu podpořit a vyburcovat, je vhodně zvolená motivace tvořivých her a úkolů. Hra je pro děti nejpřirozenější činností a dává jim možnost rozvíjet jejich schopnosti a dovednosti. Pedagogům nebo rodičům potom poskytuje dostatek příležitostí pozorovat reakce dětí na předem dohodnutá pravidla, jejich aktivitu, fantazii, nápaditost, tvořivost, zručnost a samostatnost. Hrou děti nenásilnou formou vedeme k získávání vědomostí, návyků, rozvíjíme slovní zásobu a zároveň je učíme správné komunikaci.... celý text

Přidat komentář

introvertka2020
04.04.2020 5 z 5

Pokud si chcete se svým dítětem procvičit, co se na prvním stupni naučilo, tuto knížku se zábavnými a originálními úkoly velmi oceníte. Hry pomohou dětem upevnit si školní vědomosti v běžném životě - míry a váhy, čas, vědomosti o přírodě, geometrické tvary a spoustu dalšího.

Chrudoš75
23.03.2020 5 z 5

Knížka je nabitá nápady a náměty na tvůrčí hraní s malými dětmi. Ocení ji hlavně učitelky či učitelé na prvním stupni a vychovatelky v družině. Hry nejsou samoúčelné, v rámci hry si děti procvičují i školní znalosti, Komenský by zaplesal :-) Vybrané hry jsou poměrně originální, ale některé oblíbené a lety prověřené koncepty se samozřejmě opakují, to už je úděl všech podobných publikací. Autorka čerpá hlavně ze svých dlouholetých zkušeností družinářky a prezentuje tak praxí prověřené hry. Všechno je dobře a srozumitelně popsáno, takže se kniha dá bez velkého studování hned začít používat. A pro učitele je tam ještě speciální kapitola o hrách vhodných pro třídnické hodiny a nebo pro suplování, kdy je třeba v krátkém čase vymyslet smysluplný program pro celou třídu. Nutnost pro každou školní knihovnu.