Hovno?

Hovno? https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66092/mid_hovno-Sna-66092.png 3 9 1

Nekonformní antologie obsahuje výběr textů a básní z české i světové literatury, které z nejrůznějších úhlů skloňují, rozebírají či definují slovo, obsažené v titulu. Nepříliš vznešené téma exkrementu je v tomto netradičně, provokativně a pochopitelně i kontroverzně pojatém almanachu většinou přebíráno z děl autorů, kteří se většinou prezentovali v literatuře jako uznávaní a renomovaní původci. Editorka Nela D. Astonová, což je patrně pseudonym, pod nímž se sestavovatel tohoto sborníku ukrývá, vybírala ukázky z nejrůznějších básnických a prozaických textů, z tvorby modernistů i naivistů, z pamětí a memoárů či z různých statí, článků, traktátů a prohlášení. V knize lze proto nalézt například anonymní úvahu z archívu Vratislava Effenbergera, dopisy filozofa Ladislava Klímy, dále pak i další variace, pod nimiž jsou podepsání Jan Hanč, Bohumil Hrabal, Miloslav Švandrlík nebo dokonce Vladimír Iljič Lenin.... celý text

Poezie
Vydáno: , Dybbuk
více info...

Přidat komentář

kaffa
14.03.2021 4 z 5

chudák tabuizovaný exkrement.... nikdo ho nechce, nikdo o něm nemluví, nikdo se o něj nezajímá, jako bysme ho všichni neznali a jako bysme ho všichni neměli.... ale aspoň v této knize je o výsledném produktu našeho trávícího ústrojí řeč, ba co víc, místy i pěna chvála a vzdáván hold :-)

výběr textů ve sborníku je velmi různorodý, nejedná se rohodně jen o výběr poezie.... musím říct, že mně třeba osobně ten výběr až tak nesedl, hlavně časté výňatky z prózy, kdy prostě nevíte, o co jde (pokud ste dílo nečetli), a jen hledáte v textu hnědku.... oproti tomu sem se u pár stran nemohla přestat smát, viz TOP 3: balada o šišce, ikea a typologie sraní :-)))