Kniha o kundě

Kniha o kundě https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251745/bmid_kniha-o-kunde-251745.jpg 4 36 5

Tato kniha se snaží beze studu a nezastřeně ukázat, že i když kunda je stále pro mnohé společenským tabu, pro představivost řady spisovatelů a umělců značí svůdný zdroj inspirace a poetické obrazotvornosti. Ať už v poezii, či próze, v intimních zpovědích, či přímo ke čtenáři promlouvajících textech, jejich řádky si každý milovník dobrodružství sice možná tajně, ale s nepochybnou zvídavostí přečte, aby pak mohl spílat nestoudné autorově odvaze a bezprostřednosti, nebo naopak aby si v skrytu duše přiznal, že kunda je pro člověka – a to ve své podstatě i ve všech svých manifestacích – nejen potěšením, ale také nevysychajícím pramenem fantazie a života. Vždyť kunda je cesta, po které sem člověk přišel a ke které se, ať vám nastrčení herci v divadle světových dějin stokrát tvrdí něco jiného, celý život vrací jako k nejvlastnějšímu tuskulu. Ach, kmotřenko, studánko rozkoše a slasti, o tobě je tahle kniha.... celý text

Přidat komentář

knihovna1
05.01.2024

Kniha potěší a rozšíří obzory, že i klasikové sem tam psali o nemravnosti čili běžných radovánkách a opěvovali ženské přednosti. Mě knížka vždy hezky naladila před spaním.

Apo73
28.07.2023 5 z 5

Je to jako trhací kalendář. Jeden úryvek české nebo světové literatury na každý den. Kdo se bojí, že jsou to samé oplzlosti a nemravnosti, a je přepjatě outlocitný a ze samé mravnosti celý zapařený, nechť to samozřejmě nečte. My ostatní, co si rádi užíváme života a víme, že kunda patří k životu úplně stejně jako cokoliv živočišně hedonistického, a víme, že je krásná a je nutno ji opěvovat a milovat, to čteme a víme, že tento soubor je unikátním sběrem, jakýmsi výběrem z hroznů literatury. Úroveň je různorodá, úryvky jsou různě dlouhé i dobré, s některými je možné se mazlit dlouho, s některými jen krátce, každý z nich má jiný tvar, jsou různě zalomené - tedy přesně tak, jako je to u ženských klínů. A ta různorodost, toť krásný pelmel života! takže těm, co se apriori nepohoršují a nepobuřují, doporučuji. Ostatní, nechť jdou dál. A nemusím připomínat, že na tento výbor navazuje ještě Kniha o čuráku (2009). Jeden úryvek za všechny z Bohumila Hrabala, konkrétně z Obsluhoval jsem anglického krále (s. 36): "A ten generál přijel druhý den, ale ne už sám, ale s krásnými slečnami a nějakým tlustým básníkem a tentokrát se nestřílelo, ale hádali se tak hrozně o literaturu a nějaký básnický směry, že si prskali do tváří a já myslel, že generál toho básníka zastřelí, ale zase se zklidnili a začali se hádat o jednu spisovatelku, o který pořád říkali, že si plete vaginu s kalamářem, kde kdo si namáčí péro do jejího inkoustu, a pak skoro dvě hodiny pomlouvali jednoho spisovatele, o kterým tvrdil generál, že ten chlap, kdyby zacházel se svými texty tak, jako zachází s cizími vaginami, že by bylo dobře jak pro toho spisovatele, tak pro českou literaturu..."


eraserhead
23.04.2022 5 z 5

Tematický výběr z literatury napříč časem i prostorem. Naprosto skvělá kniha odhalující krásu jazyka a lidské představivosti a fantazie. V neposlední řadě kniha, která vás může přivést k hromadě jiné skvělé a krásné literatury. A ty doprovodné ilustrace a fotografie… Prostě nádhera. Tahle kniha je čiré nadšení.

Afilada
03.09.2020 4 z 5

Příjemná knížka ve vkusném provedení, vhodné ilustrace. Před spaním pár stránek ku prospěchu.

Romanka89
13.01.2016 5 z 5

Kniha úryvků z erotických děl napříč dobou, díky které objevuji další a další knihy, které si chci přečíst :)

Štítky knihy

sex erotika sexualita pornografie antologie

Autoři knihy

Nela D. Aston
česká, 1976
Karel Utte
česká, 1949

Kniha Kniha o kundě je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce33x
Chystám se číst47x
Chci si koupit14x