Host na večeři

Host na večeři https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496998/bmid_host-k-veceri-I9U-496998.jpg 4 71 21

Toho večera vejdou do jídelny čtyři lidé. Jeden z ní už nikdy nevyjde. Matthew: naprosto dokonalý manžel Titus: naprosto dokonalý syn Charlie: naprosto dokonalá iluze Rachel: naprosto cizí člověk Charlie Rachel ve čtenářském klubu nechtěl. Matthew ho neposlouchal. A tak se Charlie ocitne zhroucený vedle těla svého manžela. Jejich syn tiše sedí u jídelního stolu, zatímco Rachel volá záchranku a zakrvácený nůž stále svírá v ruce. Tenhle nervy drásající noir thriller z rodinného prostředí, ve kterém se snoubí klasická detektivka se stylem Donny Tartt, splétá rozsáhlou síť tajemství kolem okázalého světa západního Londýna a večeře, která skončí smrtí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Dinner Guest , 2021


více info...

Přidat komentář

klarence
09.01.2024 3 z 5

Knihu jsem dostala na doporučen a docela se mi , i když místy bych to možná krapet zkrátila, Bavilo mne prohazování postav . Konec mne tedy moc nenadchl.

Beky
31.12.2023 5 z 5

Jsem překvapena nízkým hodnocením, protože já knihu slupla jako malinu během jednoho dne!

Byla to jízda, kdy začínáme tím, že víme, kdo je vrah a postupně se přitom dozvídáme další zajímavé a překvapivé věci, které postupně vyplývají na povrch.

Tajemství minulosti, ze kterého nevzešlo nic dobrého.
Neznámá Rachel se objevila v příběhu zcela právem a s velice promyšleným cílem. :)
I zde vidíme, že byť jsou dvě osoby manželé, neznamená to, že se ti dva navzájem skutečně znají ... :))
Adoptivní syn, který zastává taky důležitou roli v ději, mi byl postupně čím dál víc nesympatický, až se mi zcela znechutil, protože konec byl nečekaný :) .


SilvieSisinka
13.12.2023 4 z 5

Nebylo to vůbec špatně čtení

Miškus
12.11.2023 3 z 5

Kniha byla celkem průměrná. Hodně mě bavilo střídaní postav a jejich pohled na věc. Mohla tam být i Matthewova verze. Příběh byl dost napínavý a konec mě dost překvapil. Dala jsem 3/5*

skate
15.09.2023 5 z 5

Kniha je čtivá, napínavá už od samého začátku, nedá se od ní odlepit. Moc se mi líbila.

adabraz
09.09.2023 4 z 5

Zajímavý děj a zápletka. Knížka se mi líbila a od druhé půlky byla dost napínavá.

NelaMaty
02.07.2023 2 z 5

Zdlouhavá, v půlce jsem ji málem odložila. Četla jsem ji hrozně dlouho a musela jsem se premáhat. Posledních 50 stran bylo lepších, ale i tak...čekala jsem mnohem víc.

Parwana
03.06.2023 4 z 5

Dost dobrý thriller, kde jsem až do konce nevěděla, kdo je pachatelem. Možná trochu překompbinované, ale čtivé a napínavé to rozhodně bylo.

LenkaMacak
05.05.2023 3 z 5

Jednohubka na jeden den, četla se velmi dobře, ale rozuzlení mě nijak zvlášť neuchvátilo. 3/5*

TessaJean
16.04.2023 5 z 5

Moc dobře se mi to četlo, autor má velice dobrý styl psaní, který mně osobně velice vyhovoval. Děj byl svižný. Když bude možnost, ráda si přečtu i další jeho knihy.

Knihomolka134
27.03.2023 4 z 5

Co číst a vážně se odreagovat? Pro milovníky psycho thrillerů je tato kniha tou správnou volbou. Bravurně napsané, překvapivé vyústění, zkrátka thriller jak má být. Co určitě upoutá, je retrospektivní vyprávění z úhlu dvou hlavních postav. Čtenář má tak možnost částečně nahlédnout do jejich nitra a pokusit se pochopit jejich vnitřní pohnutky. Psychologicky velmi hezky prokreslené postavy s lehce maniakálními sklony. Mínus hvězdičku dávám za závěr, skutečné pravdy o dávné minulosti se nedopátráme + za tak stokrát opakující se slova "mého manžela", což mě při 330 stranách dovádělo k šílenství.
Přečteno jedním dechem, moc doporučuji!

TVer
16.03.2023 1 z 5

(SPOILER) Velmi slabé.

Anotace je mnohem lepší než co se skutečně stalo. Rachel nevešla do jídelny na večeři a také rozhodně není úplně cizí člověk.
Celá kniha byla špatná.
Líbil se mi styl vyprávění, od vraždy zpátky, a celkový nápad na děj, ale to je tak všechno.

Postavy se mi nelíbily ani jedna.
Matthew očividně od začátku buď podvádí nebo tají něco jiného.
Titus je rozmazlený zmetek, kterému bych naflákala.
Charlie je namyšlený privilegovaný idiot.
Rachel je nudná jak jen může být.

Každý má miliony, vyrastal se zlatou lžičkou v ústech a při vidině, že by museli třeba ustlat postel se jim dělají vředy. Žádná z postav není sympatická nebo reálně působící.

Celé je to zle napsané, autor očividně nedbal na detaily a v knize je to vidět.
Celý příběh je převyprávěn z perspektivy Charlieho nebo Rachel. Charlie ke konci knihy zrazu ukáže, že je vlastně úplný psychopat, když řekně, že se v 16 svěřil svému nejlepšímu kámošovi s tím, že má chuť ubližovat lidem. WTF? Zaplať si terapii, máš na to. Zároveň to ale nikdy předtím není ani jen trochu naznačeno. Mluví tam o tom, jak nesnáší zradu, jenže už jako zradu opisoval to, když se mu Matthew zdůvěřil s tím, co udělal tehdy v Norsku. Charlie považoval za zradu, že mu to Matthew neřekl dřív. Tehdy tam Charlie neměl žádné myšlenky na to, že by ho chtěl zabít nebo mu ublížit.

Další věc je, co tak si sednout a konfrontovat Matthewa jako - vím, že šukáš s holkama ze mými zády? Bylo by to alespoň záživnější, čekala jsem, že k nějaké konfrontaci dojde, ale opět jsem byla zklamaná. Nečekala jsem, že Charlie prostě vstane a beze slova Matthewa zapichne jako kuře.

Zároveň to je přesně, ale ÚPLNĚ PŘESNĚ ten samý způsob jakým Rachel plánovala zabít Matthews a pouze o asi 10 minut dřív. Vážně? Žádná originalita, autorka očividně zná pouze jenom způsob jak někoho zabít.

Nemá zmysel to číst, je to ztráta času.

Zuzulinka
14.03.2023 5 z 5

Dočetla jsem a super! Nikomu nemůžeš věřit..

Makůvka
03.02.2023 3 z 5

Asi půjdu proti proudu, ale mě ta kniha moc nenadchla a nebavila. Zápletka byla dobře promyšlená, to jo, ale na mě vše moc zdlouhavé a hafo omáčky okolo. Ale jak to tak bývá, zajímalo mě, jak to autor nakonec ukončí. Žádné wow se nekonalo a musím se přiznat, že jsem ten závěr moc nepochopila, proč to ta daná osoba celé podstoupila.
Ale věřím, že si tato knížka své čtenáře najde.

Annyshga
29.01.2023 4 z 5

Příběh, který začíná přesně tam, kde většina ostatních končí. Tento fakt společně se zajímavým stylem psaní, měnícím se úhlu pohledu při vyprávění a střídáním se časových rovin dní před a po osudném činu vám zaručí skvělé čtení.

Hned na začátku se příběh rozjede na plné obrátky a my jsme svědky vraždy Matthewa. Jeho manžel Charlie si poté položí otázku. A přesně kolem odpovědi na ni se točí celá kniha.

Po bravurním rozjezdu nás čeká ta pomalejší, méně zažívna část - seznámení se s hlavními hrdiny, formování jejich vztahů a hlavně tajemství. Manžele Matthewa a Charlieho jsem si ve chvilce oblíbila. Jejich "syn" Tito je klasický puberťák. Občas děj rozjasní, občas by jste mu nejradši dali jednu výchovnou. Kamarádka Rachel mi nebyla vůbec sympatická, už jen kvůli své vlezlosti a snaze zalíbit se.

Celou dobu jsem byla zvědavá jakému rozuzlení dojde. Kdo je vrah mi bylo poměrně hned jasné. Záhadnejší ale bylo čekání na odpověď oné otázky. Když jsem se konečně dočkala nedávalo mi moc smysl proč by někdo něco takového dělal ale budiž. Co ale vážně nemám ráda jsou otevřené konce . A přesně takový tu najdete. Co bylo dál nechává autor na vaší představivosti. Ráda bych se s vámi podělila o svůj názor na konec ale bohužel bych spoilerovala. Proto můžu jen říct, že si podle mě daná osoba moc nepomohla spíš naopak.

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s @knihydobrovsky. Moc děkuji @tojsemja_kate a @kate_valter za tuto možnost

#recenznivytisk #spoluprace

mary2019
26.01.2023 3 z 5

První stránky mě totálně uchvátily. Těšila jsem se na myšlenku příběhu, její zápletky a rozuzlení. Nic z toho se ale nedělo. Do konce knížky jsem se nudila. Necítila jsem to správné napětí ani zvědavost a nutkání číst dál a dál. Kdyby to nebyla knižní štafeta, asi bych ji v polovině odložila, protože když mě knížka do poloviny nebaví, odkládám ji. Vydržela jsem až do konce, ale žádné wow se nekonalo. Za mě průměrný příběh. Neuchvátí, neurazí. Ale rozhodně jsem četla lepší knížky.

Petronela16
08.01.2023 3 z 5

Akože dobre sa to začína, stále tam je napätie a zahada, prečo, ako, kto atď, ale pre mňa to prestalo byť zaujímavé akonáhle sa objasnila vražda.Asi preto hodnotim aj nižšie, lebo akosi mi to celé nedávalo logiku, že niekto ide dobrovoľne do basy za vraždu, ktorú nespachal len preto, lebo ju mal v plane spáchať, ale bol predbehnuty.Zamerne nepíšem kto, ze keď už spoilerujem, nech nie moc.
Týmto činom sa u mňa kniha posunula o priečku nižšie, aj keď musím uznať, že sa to čítalo dobre.

Littlemonday
22.12.2022 4 z 5

Host na večeři - B. P. Walter

Kniha, ke které jsem se dostala díky spolupráci s KNIHY DOBROVSKÝ. ️

Anotace:

Toho večera vejdou do jídelny čtyři lidé. Jeden z ní už nikdy nevyjde.
Matthew: naprosto dokonalý manžel
Titus: naprosto dokonalý syn
Charlie: naprosto dokonalá iluze
Rachel: naprosto cizí člověk

Charlie Rachel ve čtenářském klubu nechtěl. Matthew ho neposlouchal.
A tak se Charlie ocitne zhroucený vedle těla svého manžela. Jejich syn tiše sedí u jídelního stolu, zatímco Rachel volá záchranku a zakrvácený nůž stále svírá v ruce.

Recenze:

Naprosto miluju styl, jakým je kniha psaná! Na začátku se jako čtenář dozvím, co se stalo a pak se z několika úhlů pohledu prohrabávám minulostí až k okamžiku, který byl hned v prologu. ️
Kniha pro mě byla trochu horská dráha - nejdřív jsem byla nadšená, seznámila se s hlavními postavami a přicházely první otázky a záhady. Pak bylo chvíli ticho po pěšině, malinko jsem se modlila ať se příběh zase rozjede. A nakonec přišel spád jako blázen, přilétala jobovka za jobovkou a já nestíhala zavřít pusu překvapením.
Hlavními postavami byli příjemní homosexuálové Charlie a Matt, kteří vychovávali syna Tita. S tím byla sranda, pubertální výrostek rozjasní každý příběh.
Záhadná Rachel, která se ke klukům tak nějak vetře mi moc sympatická nebyla, ovšem také si nese zvláštní tajemství.
Po rozpletení všech záhad mě čekal trochu otevřený konec, což nemám moc ráda. Každopádně nezbývá než si domyslet…

Knihu jsem zhltla za dva dny, moc doporučuju! ️

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

#spoluprace #recenznivytisk

kneslova
20.12.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha, bavilo mě to

Misa.K1
06.12.2022 5 z 5

Docela se divím nižšímu % v hodnocení, mně knížka vyloženě sedla a bavilo mě číst dál, i když jsem celkem brzy tušila, kam zápletka směřuje.

Autorovy knížky

2022  72%Host na večeři

Kniha Host na večeři je v

Právě čtených2x
Přečtených86x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce102x
Chystám se číst110x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x