Homunkulus aneb Zevrubná kybernetologie

Homunkulus aneb Zevrubná kybernetologie https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43204/bmid_homunkulus-aneb-zevrubna-kybernetol-6hZ-43204.png 4 13 3

Kniha Ilji Varšavského Homunkulus aneb Zevrubná kybernetologie nabízí čtenářům a milovníkům vědeckofantastické literatury vtipnou procházku světem všelijakých robotů a kybernetů, kteří „žijí“ v těsné symbióze s lidmi, mnohdy přebírají lidské vlastnosti a nastavují svým tvůrcům zrcadlo – vždyf jsou jejich věrným obrazem. A tak tedy čtenář může pobaveně sledovat osudy kybernetické vychovatelky, vrtošivého robota, žárlivé počítací aparatury, elektronického pedagoga, soudce i detektiva. Že nemáte rádi roboty? Ale nový případ Sherlocka Holmese si jistě přečtete s chutí. A stejně tak i dalších čtyřiadvacet příběhů, které sepsal výborný a vtipný autor, dnes už klasik vědeckofantastické literatury.... celý text

Přidat komentář

michaal
30.04.2019 5 z 5

Nápadité a většinou navíc i velmi vtipné sf povídky. A rád se k téhle knize občas vracím i po té docela už dlouhé řadě let, kdy jsem ji jako úplnou novinku zakoupil!

amaenium
20.03.2017 5 z 5

Jako fanoušek sci-fi se musím přiznat, že jsem se ke knize dostala náhodou, ale zato jsem ráda, že se tak stalo! Některé povídky byly více povedené, jiné se mi moc nezamlouvaly, ale jako celek se jedná o skvělou sbírku neuvěřitelných nápadů. Za zmínku stojí i nápadité ilustrace doprovázející některé povídky. Kniha se mi velmi líbila a určitě budu mít ještě dlouho o čem přemýšlet.


eraserhead
31.05.2011 5 z 5

I když ho (ji?) mám rád, o sci-fi se nějak zvlášť nezajímám. Mám ho radši v literární podobě a úplně nejradši staré socialistické antologie povídek. Homunkulus mě strašně bavil, protože obsahuje všechno, co mám na sci-fi rád. Má to nějaký obsah, nastavuje to zrcadlo současnému člověku. Není to jen o technických vymoženostech, je to hlavně o lidech. Ale hlavně, má to výborný humor.

Štítky knihy

ruská literatura sci-fi

Část díla

všech 25 částí díla

Autorovy další knížky

Ilja Varšavskij (p)
ruská, 1909 - 1975
1980  83%Homunkulus aneb Zevrubná kybernetologie
1974  60%Človek, ktorý videl antisvet