Hmyzáčci - Příběhy z trávy

Hmyzáčci - Příběhy z trávy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296452/bmid_hmyzacci-pribehy-z-travy-0Mm-296452.jpg 3 6 5

Kniha pohádek Hmyzáčci nabízí pohled do kouzelného světa přírody, plného krásy, tajemství a divů. Hrdiny veselých a napínavých historek jsou drobní živočichové, se kterými se běžně setkáváme v přírodě. Dostane se svatojánský brouček včas do zimního úkrytu, nebo ho přemůže nečekaná vánice? Co vyhraje mravenec Jenda, když nezvítězí v běžeckém závodě? Pojď a objevuj krásy světa prostřednictvím laskavých příběhů z trávy!... celý text

Přidat komentář

Osice
27.06.2021 3 z 5

Na knížku jsem byla hodně zvědavá. Skutečné hmyzáčky máme moc rádi, ale tohle nebylo úplně ono. Možná mé vnímání ovlivnilo do jisté míry i to, že jsme předtím četly s dcerou knížky o Ferdovi, s kterým jsme měly možnost do hmyzí říše opravdu proniknout. Asi nejvíc mi vadilo, že je v příbězích zbytečně hodně postav. Příběhy jsou takové těžkopádné, špatně se mi předčítaly. Také mi u nich chyběla větší provázanost. Ráda bych se s jednotlivými postavami setkávala opakovaně. První kapitola ve mně totiž vzbudila dojem, že to tak bude:-) A ještě by tu byla jedna výtka:-) Na můj vkus se hmyzáčci obklopovali přespříliš věcmi z lidského světa. Vím, že se s tím běžně setkáváme v dětských knížkách, ale tady mi to přišlo už moc. Avšak nemohu příběhům upřít zajímavé zápletky. Vlastně jsem byla sama zvědavá, kam budou směřovat. Samozřejmě nechybí výchovný podtón. Důraz je kladen především na přátelství a pomoc.

Četly jsme s Barunkou (5 let) před několika týdny, a když si teď prohlížím ilustrace, tak mám velký problém, vybavit si, o čem jednotlivé příběhy byly. Mimochodem ilustrace jsou fajn:-) Sečteno podtrženo, kniha neurazí, ale ani nenadchne.

jarki
08.11.2019 3 z 5

Krásná s pěknými příběhy, kterou jsem s chutí předčítal své dcerce.


whale77
21.03.2017 1 z 5

Po přečtení komentů níže jsem své hodnocení zmírnila, abych nebyla za úplného zlouna, ale na víc než na jednu hvězdu to u mě nevyšplhá. A ani u našich starších (4 a 6) to nezabodovalo, takže to se mnou přetrpěla ta nejmladší (1,5), která u toho usínala během jedné pohádky, takže aspoň za rychlá uspání ta jedna hvězdička.
Možná je můj opačný názor zapříčiněn tím, že jsem ve stejných dnech předčítala nesrovnatelně kvalitnějšího Ferdu Mravence – co do výtvarného zpracování, co do čistoty jazyka (což ale v případě Hmyzáčků může být chyba překladatele!), ale i propracovaností jednotlivých příběhů. A také zajímavějším podáním i věcí poučných.
Autorku neznám, ale její styl na mě působí (nejen kvůli překladu) jako nevypsaný, amatérský. Psaní pro psaní. Občas rozvláčné popisy na úkor nedostatečného příblížení hrdinů. Slovník (dle mého) neuzpůsobený malým dětem - jsem překvapená oběma níže uvedenými komenty, protože já sama jsem si během čtení říkala, že tohle může bavit jen děti spíš až školního věku a to ještě takové ty hloubavější typy. Protože udržet pozornost (a zapamatovat si přečtené) tady dělalo problém i mně, dospělému.

evasamankova
01.10.2016 4 z 5

Milé příběhy z hmyzí říše, ideální k předčítání dětem 4+.
Hmyzáčci bavili syna i mě :)

klára.b
04.09.2016

Doporučuji knížku do školky, dětem se velmi líbila. Po vysvětlení a ukázce, o kterých hmyzích kamarádech je řeč, jsme venku měli o zábavu postaráno, hledali jsme všechny možné broučky.

Autorovy další knížky

2016  57%Hmyzáčci - Příběhy z trávy
2007  60%Pohádky z lesní říše

Kniha Hmyzáčci - Příběhy z trávy je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x