Hledejte ji

Hledejte ji https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484765/bmid_hledejte-ji-QnF-484765.jpg 4 79 21

Když čtrnáctiletá Riley Jarrettová zmizí z rodinného karavanu, sen o novém začátku se rozplyne a život se změní v noční můru. Obrovské, rušné parkoviště kamionů v nevadské poušti je místo, kde není těžké zmizet nebo někoho unést. Detektivové sledují všechny stopy, jenže podezření padá hlavně na dívčinu rodinu, která má za sebou tragickou minulost. Její členové nejsou ani zdaleka dokonalí. Všichni – od Rileyiny matky přes nevlastního otce až po jejího nevlastního bratra – něco skrývají. A jejich tajemství se mohou ukázat jako smrtelně nebezpečná. Čas neúprosně běží a naděje, že se Riley najde živá a zdravá, je stále menší.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Search for Her , 2021


více info...

Přidat komentář

agnes25
27.01.2024 5 z 5

Uvěřitelná sonda do práce policejních složek, mnoho různých možných motivů, konec knihy překvapivý. Celý příběh čtivý a napínavý.

Adriena838772
26.07.2023 5 z 5

Moc dobrá knížka autor píše úžasně a moc se mi to líbilo


Arsi
11.06.2023 5 z 5

Mě se kniha líbila. Mělo to akci a spád. Rozhodně jsem se u knihy nenudila.

čef
18.05.2023 4 z 5

Pozoruhodné na této knize je, kolik zápletek a motivů zde autor vymyslel, snad aby naplnil počet AA. Nestačí pouhé pátrání po unesené, ale je zde mnoho z nepříliš vábné minulosti hlavních postav, pedofilie, pomatenci, množství vedlejších stop a motivů a dlouhých výslechů podezřelých, kde je autor asi nejvíce doma. Určitě to není propadák, jenom toho všeho je tak nějak na mne moc.

GYROTOURBILLON
07.05.2023 5 z 5

Koukám budu jeden z mála hodnotit 5 *. Za mě spokojenost, autorovu první knihu ztracená dcera se chystám přečíst ještě jednou. Autor mě nadchl.

Len2očka
05.01.2023 3 z 5

Tématicky mě knížka zaujala na první dobrou,leč postupně mé nadšení opadávalo.

Sančez
13.10.2022 4 z 5

Za mně to bylo super. Opět spisovatel nezklamal.

soukroma
18.09.2022 3 z 5

Slibná první třetina, pak spousta odboček, nových lidí, neustálé zdržování a opakování, do toho vytahování kostlivců ze skříní celé rodiny. Závěr podivný, nečekaný padouch, překombinováno.

Laura99
18.09.2022 2 z 5

No, proste krimi

Annyshga
03.09.2022 2 z 5

Musím přiznat, že mě kniha trošku zklamala. Na začátku příběhu, kdy se seznamujeme s rodinou a dojde k oné události s Riley jsem si příběh užívala a stránky ubíhaly. Pak se ale na scéně začaly objevovat nové a nové postavy a popravdě bylo těžké se zorientovat. Moc tomu nepomohlo ani vyprávění příběhu z různých pohledů lidí. Co mě ale vážně udivilo bylo, že většina těchto postav nebyla pro děj vůbec důležitá a ani ho nijak neovlivnila. Jedno překvapení střídalo druhé až mi to místy přišlo překombinované. Méně je někdy více a za mě by toto příběh potřeboval. Nereálné mi přišlo i zasahování rodiny do vyšetřování a celkový přístup vyšetřovatelů. Prvotina od autora Ztracena dcera se mi líbila mnohem víc.

Mandlevest
18.07.2022 4 z 5

Chtěla jsem dát 3*,ale nakonec jednu přidávám, protože jsem dočetla celkem dobrou, napínavou detektivku z hlediska vyšetřování a dobrou psychologickou sondu rodiny, s kostlivci ve skříni, které vycházejí na povrch v krizové situaci. Je pravda, že konec byl useknutý a padoucha jsem odhalila ve chvíli, kdy se objevil na scéně, zápletka byla taky mírně obehraná a neskutečně mě štvalo slovo "odpočívka". Ale..stejně tak mě štve a začínám být alergická na upoutávky typu "mrazivý thriller plný šokujících zvratů". Tahle věta na jinak povedené obálce knížce ublížila nejvíc, proto to krutě nízké hodnocení. Thriller to s přihmouřením obou očí snad je, ale mrazivý vůbec (už jen proto, že se odehrává zčásti v nevadske poušti a zčásti v Kalifornii) a mrazení v zádech u něj určitě nehrozí a ty zvraty jsou snad vše, jen ne šokující. Prostě poctivá detektivka s psychologickým podtextem, které s klidným svědomím trochu vylepším skóre :-).

micha-ella
24.05.2022 3 z 5

Já už jsem asi zmlsaná těmi podobnými příběhy, tady mi vadila vleklost děje - dopodrobna popisované vyšetřování, každá věta, každé hnutí, každá myšlenka... Nakonec jsem začala přeskakovat odstavce i stránky, o nic jsem nepřišla, zvraty pochopila, ale docela mě to nudilo. Přitom napsat takovou knížku muselo dát autorovi hodně práce, škoda.

ArwenAragorn
22.05.2022 3 z 5

60%

Průměrný thriller. Atraktivní prostředí nevadské pouště, zmizení čtrnáctileté dívky. Během pátrání po Riley vycházejí postupně najevo tajemství jednotlivých členů její rodiny. Oceňuji, že příběh je věrohodný a konec překvapivý.
Kniha není moc napínavá, ale zase je tam dost nečekaných zvratů. K přečtení ji doporučím.

Rodaw
21.05.2022 4 z 5

HLEDEJTE JI
Hodnocení Knihánkova: 4 ⭐️

Bavila! A hodně bavila :) ... prostředí této knížky (liduprázdná a vyprahlá poušť) naprosto miluju - stejně jako ten námět. Překvapivé zvraty a zajímavý závěr (jen mohl být trošku delší a propracovanější!) - bavilo mě to od začátku do konce. Měla jsem různé verze toho, jak to celé mohlo být - ale nestrefila jsem se :-).

V knížce je hodně vyšetřování (tedy práce kriminalistů) a "pitvání se" v rodinných vztazích - což je kombinace, kterou já osobně zase tolik nevyhledávám - ale v tomto případě mě to bavilo moc, byl to skvěle smíchaný koktejl, který fungoval (a chutnal:D).
Doporučuji, více na mém YouTube - Knihánkov, video Přečteno 2/2022 :-)

Danago
19.05.2022 3 z 5

No tak jsem dost na rozpacích, příběh místy překombinovaný. Místy zajímavý. Autorce se povedlo , že příběh nebyl průhledný, ale Ztracená dcera byla určitě mnohem lepší.

Pepina19
15.05.2022 4 z 5

Za mě slušný, napínavý až až. Líbilo se mi, že opravdu až do konce netušíte kdo za zmizením Riley vězí.

jeny-v
13.05.2022 3 z 5

Ač obálka slibuje „mrazivý thriller plný šokujících zvratů“, mě toto tvrzení minulo. Samotný příběh je sice dobře rozehraný, ale očekávala jsem více té mrazivosti, napětí, akčnosti, fantazie a tajemnosti. Bohužel ani konec to nezachránil. Případ rodiny, které se během cesty z Kalifornie ztratí na odpočívadle v blízkosti nákupního komplexu dcera Riley. Dojde k jejímu masivnímu hledání, výčitek svědomí, ale i zpytování minulosti hlavních aktérů. Co tají Grace, Blake a John? Detektivové Elsen a Mc Dowellová řeší eventuality: možný únos, možný útěk s přítelem Calebem, možná se stala obětí vydírání, možností je i spojitost s loňským případem zmizení Evy Marie Garciové….

bacouch
27.04.2022 2 z 5

Tak tohle se fakt nepovedlo. Pachatele jsem identifikovala v podstatě hned, jak se vyskytl na scéně. Ale než došlo konečně k "neuvěřitelnému" odhalení, musel člověk potkat ještě asi milion postav, které s dějem neměli vůbec žádnou souvislost ani do něj nezasáhly, vyslechnout si v každé kapitole nové a překvapující odhalení a motiv ke zločinu a projít hromadu stop. No celému tomuhle cirkusu velí policejní dvojka, kterou by, co se týče vyšetřovací práce, hravě strčili do kapsy i Sváťa Kuřátko s detektivem Štikou.

kneslova
10.04.2022 4 z 5

Slušná detektivka, tak trochu prekombinovaná.

xena2711
27.03.2022 5 z 5

Autora dávám do oblíbených, protože opravdu umí. Opět thriller, kdy do poslední chvilky netušíte. Čtivý, napínavý příběh. Doporučuji. Konec jsem nečekala.

Autorovy další knížky

Rick Mofina
kanadská, 1959
2020  84%Ztracená dcera
2022  73%Hledejte ji

Kniha Hledejte ji je v

Právě čtených2x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce103x
Chystám se číst86x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x