Hledej zvířata v ohrožení

Hledej zvířata v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194625/hledej-zvirata-v-ohrozeni-194625.jpg 2 2 2

V této knize se děti dozvědí spoustu zajímavostí o ohrožených zvířatech. Ale nejen to. Ke každé kapitole patří obrázek, na nějž se zatoulalo několik zvířat nebo předmětů, které tam nepatří. Tím se získávání informací stává zábavou.

Příroda, zvířata Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Sun
Originální název:

Busca los animales en peligro , 2009


více info...

Přidat komentář

Metla
20.05.2019 3 z 5

Knížka stručně a především výtvarnou formou sděluje, jaké jsme my lidi bezohledné, škodlivé bestie, rozvracející ekosystém a ubližující zvířátkům. Tím podstatným nejsou rozhořčené texty, nýbrž přeplácané obrázky, nutící "čtenáře" k hledání různých detailů: "Gepard je sice neuvěřitelně rychlý, ale kulce neunikne. Když budeš rychlejší, uvidíš jich tady 8." (Asi gepardů, kulky jsem nenašla). "Někdo zahodil 3 pytle s odpadky. Vidíš je?" (Ne, pokud to nejsou ty tři divné, neidentifikovatelné objekty).
Skoupá na množství informací, náročná na pozornost, ale pro soutěživé milovníky zvířat vcelku pěkná publikace. Cácorku to zpočátku bavilo, první večer spolupracovala a počítala vzorně, později ztrácela koncentraci i zájem (hledej si sama, mámo).

reader.007
04.02.2015 1 z 5

Jak už naznačuje anotace, kniha je především o cvičení postřehu. Zvířata na obrázcích možná nejsou úplně špatně vypodobněná (ačkoliv si vybavuji spoustu knih včetně učebnic kde jsem viděla povedenější ilustrace), jenže na nich vypadají jako kdyby je někdo vystříhal a navrstvil je přes sebe bez většího rozmyslu snad až na to, že jim tlapy a kopyta upravil do správné polohy. "Spousta zajímavostí" o ohrožených zvířatech jsou v podstatě všeobecně známé pravdy o pytlačení a ničení přírody. Suma sumárum obsah knihy by snad stačil na pracovní sešit s omalovánkami, na knihu je to škoda křídového papíru (to je taky ironie... ekologie tvůrcům říká evidentně mnoho).


Autorovy další knížky

Pere Rovira i Planas
španělská, 1947
2009  40%Hledej zvířata v ohrožení
2002  90%Hledej a najdi zvířata lesů
2002  48%Hledej a najdi zvířata naší země