Hledej s Bětkou

Hledej s Bětkou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483604/bmid_hledej-s-betkou-JfU-483604.jpg 5 20 2

Nové vydání kultovního leporela! Bětka se ráno probudila a lekla se. Nikde nikdo! Na stole čeká snídaně, ale babička i dědeček jsou pryč. Bětka je tady v hájovně na prázdninách – její dědeček je totiž hajný. Babička zrovna dnes ráno odjela na nákup. Ale dědeček by tu měl někde být. Přece se nemohl ztratit! A tak se Bětka rozhodla, že ho půjde hledat...... celý text

Přidat komentář

lucie3725
01.12.2021 5 z 5

Nové vydání je krásné! Vůbec mi nevadí poupravená obálka, na níž má titulní postava trošku jiné rysy v obličeji než ve zbytku leporela. Hlavní pro mě je, že tam je ta nádherná dvoustrana, kde Bětka kouká dolů z posedu - ta perspektiva mě jako dítě fascinovala, protože se v dětských knihách zas tak často neobjevuje.

hrdlickova_61
27.10.2020 5 z 5

Mám zkušenost s dětmi i vnoučaty, že je výborné mít doma jak jednoduchá leporela, tak i nepřehledná, plná lidských i zvířecích postaviček v různých situacích - v těch se totiž dá prohlížet a hledat celé hodiny, ať už s komentářem dospělých, nebo klidně i bez něj. Z těch nejnovějších můžu jmenovat třeba sérii obrázkových příběhů Rotraut Susanne Bernerové, ze starších "Kdo tu bydlí", "Velryba a pruhované tričko" nebo právě "Hledej s Bětkou". Už sám název napovídá, že se v knížce děje totéž, co při opravdové procházce venku. Něčeho si všimneme hned, něco nacházíme postupně. Spolu s Bětkou se zasmějeme slepici uvelebené v psí boudě, proženeme se podél rozkvetlé louky, okouzleně shlédneme dolů z vysokého posedu. A i když je toho všude tolik k vidění, nezapomeneme, že ze všeho nejvíc se těšíme na setkání s hodným Brokem a dědečkem!


Štítky knihy

leporela leporela Albatros

Autorovy knížky

Pavel Weis
česká
1988  94%Hledej s Bětkou

Kniha Hledej s Bětkou je v

Přečtených28x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit8x