Hledá se doprovod!

Hledá se doprovod! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455650/bmid_hleda-se-doprovod-8Nm-455650.png 3 75 30

"Vtipná romance nejen pro fanynky Bridget Jones“ Polly je v pohodě. Je jí sice třicet, je single a za uplynulý rok měla sex pouze dvakrát, ale jinak je naprosto v pohodě. A to i přesto, že šance na nalezení ideálního doprovodu na letní svatbu nejlepší kamarádky se povážlivě tenčí. Má plno správných předsevzetí, ale jen dokud jí do života nevstoupí neblaze proslulý člen britské smetánky Jasper, který rozhodně nepředstavuje vhodného společníka na svatbu…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Plus One , 2018


více info...

Přidat komentář

patricia8137
24.02.2024 3 z 5

Kniha TRETÍ DO PARTIE je mojim prvým stretnutím s autorkinou tvorbou.
Kapitoly sú písané z pohľadu slobodnej hlavnej hrdinky Polly, ktorá práve oslávila okrúhlych 30 rokov. Pracuje ako novinárka v časopise Posh! Šéfredaktor Peregrine ju posiela do zámku Montgomeryovcov, aby urobila rozhovor so známym sukničkárom aristokratom Jasperom. Jasper ju na prvý pohľad očarí, ich vzťah sa vyvíja sľubne a konečne to vyzerá tak, že na svadbu jej najlepšej priateľky Lexie predsa len nepríde sama. Okrem dilemy, kto nakoniec bude jej doprovod na svadbe sa Polly ocitne v neľahkej situácii. Jej mame Susan sa zhoršil zdravotný stav a diagnostikovali jej rakovinu prsníka. Ako to všetko dopadne?
Po knihe som siahla preto, lebo ma zaujala jej anotácia. Začiatok knihy sa mi páčil, autorka ma navnadila na čítanie, napísala sľubný začiatok príbehu, vykreslila dôveryhodné postavy. Ale ako sa stránky pomaličky blížili k polovici príbehu, moje nadšenie začalo postupne opadať. Do čítania som sa nemusela vyslovene nútiť, ale trvalo mi týždeň, než som sa dostala na koniec knihy. V príbehu sa stále dialo niečo nové, napr. rozhovor so šejkom, erotický večierok, rozlúčka so slobodou, pobyt v španielskych kúpeľoch, svadba najlepšej priateľky, ale autorka to podala nezáživne, mala som chuť niektoré časti preskakovať. Autorka dej zbytočne naťahovala, len aby zaplnila čo najviac stránok.
Knihu hodnotím ako priemernú oddychovku, ktorá neurazí, ale ani nenadchne. Keďže kniha je autorkin debut, nedá mi nepochváliť ju za námet a niektoré kapitoly. Tie nudnejšie kapitoly jej viem zase odpustiť. Na DK má 54% hodnotenie. Nebol to úplný prepadák, ale po mesiaci si na ňu určite nespomeniem. @bibliophile_patricia

Veve11111
19.02.2023 2 z 5

Za mňa celkom blbosť :/
Kniha mi neprišla ani nejak moc vtipná, ako sa tu niektorí čitatelia v komentároch zmienili. Možno dvakrát som sa jemne pousmiala, ale to je asi tak všetko. Dej sa vliekol, do čítania som sa musela nútiť. A naozaj nechápem, načo bol celý príbeh dobrý, keď kniha zrazu z ničoho nič skončila úplne inak a s celým predošlým príbehom záver nema v podstate nič spoločné. Hmm zvláštne. Čítala som aj oveľa horšie knihy, ale ani toto nebolo nič moc pre mňa.


ropotamo
01.09.2022 2 z 5

Oddechová kniha, u které můžete naprosto vypnout mozek. Úplně obšlehnutá Bridget Jones, ale o několik úrovní níže.

Hypatia1010
09.08.2022 3 z 5

Tak tahle kniha mě svým závěrem docela překvapila, ačkoliv se to možná dalo čekat. Že hrdinka nedala Jasperovi šanci se omluvit a nechtěla mu odpustit jeho nevěru, to bych ještě chápala, přestože u tohoto žánru to obvykle bývá právě naopak. Ale že si úplně na konci uvědomí, že vlastně už dlouho miluje svého nejlepšího kamaráda, i když po celou dobu příběhu to tak ani trochu nevypadalo, to mě celkem zarazilo. A ani z jeho strany nebyl patrný žádný náznak byť neopětovaného citu. Vždyť se dokonce sestěhoval se svou přítelkyní. Přes autorčin štiplavý humor musím říct, že mě kniha zas tak moc nebrala.

playada
16.11.2021 5 z 5

Ja jsem se hodnekrat hlasite zasmala a toho si cením. Asi proto, že je mi padesát. Na tu dobu, kdy mi bylo třicet uz si ani nevzpominam. Hrdinka na mne pusobila neskutečně mladistvě, a to jsem potřebovala. Trochu toho osvěžení. A toho se mi dostalo. Za mne spokojenost.

evismaior
25.06.2021 3 z 5

55% - Tak do tří čtvrtin knihy jsem ji hodnotila docela dobře, hlavní hrdinka Polly mě hodně bavila, jakože klasika, single třicítka, přitom docela k světu, s legračním zaměstnáním, ve kterém není nic neobvyklého jet přes půlku Anglie na nějaký zámek, kde člověk udělá rozhovor se zámeckým pánem o tom, jak se má jeho labrador. Hodně trefných postřehů z každodenního života, takové vtipné drobnosti, které v určitých konkrétních situacích bezděky proletí hlavou asi každé ženě. A citlivě podaná zápletka s nemocnou matkou, žádné melodrama, ale přesto z toho byl cítit ten bezmocný děs její dcery. Chození s aristokratem Jasperem takové normální, nenásilné. Jenže pak se cosi stalo, z Jaspera byl zlovolný nevěrník (jeho verze jsme se ale nedočkali) a hrdinka najednou skončila po pár vysvětlujících větách ve stylu "a jo jasně, veliké prozření" s někým, o kom ještě dvě stránky předtím vůbec neuvažovala jako o potenciálním partnerovi. Jako její volba by dávala smysl, ale nevím, tak nějak bych čekala, že se k takové proměně názoru bude muset alespoň nějaký čas schylovat. Skoro jsem měla dojem, že autorce došel dech a nebylo jí úplně jasné, jak se popasovat se závěrem.

Arsi007
03.12.2020 4 z 5

Přesto, že jde v podstatě o ohranou písničku již x krát sepsanou tak díky sarkastickému smyslu pro humor bylo pro mě čtení opravdová oddechovka se vším všudy.

Vážnější rodinné problémy dávaly příběhu větší nádech opravdovosti. Rozhodně nejde o přeslazenou romanťárnu, ale o vtipný příběh s dobrým koncem po všech stranách, který ale nebyl nijak klišoidní, díky čemuž ode mě kniha získává další hvězdičku navíc.

IG: @hanybooks

Bet
31.08.2020 3 z 5

Od knihy jsem čekala víc, ale k vodě dobrá oddechovka.

meda2007
27.06.2020 2 z 5

Jednoducha kniha s jednoduchou zapletkou. Nic překvapivého, docela snadne predvidatelny konec. Ale abych nebyla jen kriticka kniha me mistama dost pobavila :)

Arisis
09.06.2020 odpad!

Větší blbost jsem snad nečetla, a ten konec WTF?

KristynaJankova
09.05.2020 5 z 5

Knížka mě moc bavila, chtěla jsem si prostě jen oddechnout a to se povedlo. Ani jsem nečekala, že to bude tak příjemné čtení. Dávám 5* :-)

Talys
06.03.2020 2 z 5

Vtipná oddechovka, vyšší kognitivní funkce můžete u čtení směle vypnout:)

Ivuska.09
27.02.2020

Pro mě tohle také nebylo to pravé ořechové. Měla by to být vtipná romance nejen pro fanynky Bridget Jones. Místy bych v hlavní hrdince Bridget Jones i poznávala, ale jinak je to hodně přehnané tvrzení. Ve svém žánru opravdu průměrná kniha.

A také souhlasím s tím, že S. Kinsella má rozhodně lepší, humornější a čtivější knihy, než je tato.

Kudík
04.02.2020 2 z 5

Hodnocení, a to celé 2* dávám za pěknou obálku el. verze a poděkování autorky, které je na konci knihy a dostat se až k němu bylo v tomto případě docela těžké. Knihy ze zásady neodkládám, ale tady je anotace tak strašně zavádějící, že musím ostatní čtenáře varovat... s Bridget Jones to má málo společného, možná sem tam trapný moment.
Dodatečně jsem si přečetla ostatní komentáře a s většinou souhlasím až na přirovnání se S. Kinsellou, se kterou má autorka společné max. křestní jméno. Kinsella má dle mého názoru knihy vtipné a lehce čtivé, nikoliv s tak primitivním humorem.
Zpět ke knize. Polly je málo sebevědomá třicátnice, hledající toho pravého. Okolo sebe má relativně dost kamarádů, které by mohla vzít jako doprovod na svatbu své nejlepší kamarádky, ale shodou náhod se jí do cesty připlete člen britské smetánky Jasper, se kterým jako novinářka píše článek o jeho rodině. Přes mnoho litrů vína, rakovinu, jednoho šejka, který se chce stát britským aristokratem, dále přes různé fetiše se dopracujete až k prozření a konce ve stylu "hepáče". :)

Haduwig
19.01.2020 4 z 5

V rámci svého žánru je to trochu stereotypní, ale čtivý a s lehkostí napsaný příběh, u nějž nemusíte moc přemýšlet a na konci jste rádi, že to dobře dopadlo.

Bráňošek
02.01.2020 2 z 5

Místy strašná nuda. Ke konci se už kniha četla lépe. Slabší oddechovka.

veronika9761
18.12.2019 4 z 5

Sladká prisprostla limonada pro holky, cte se samo.

Lejdus
15.12.2019 3 z 5

Průměrná oddechovka.

ladaol
28.11.2019 2 z 5

Více se mi líbil konec, než to, co mu předcházelo. Asi by stačilo přečíst začátek a konec a prostředek úplně vynechat. Místy vtipné, rozhodně nic k zamyšlení, spíš oddechovka pro nenáročné.

mikika
08.10.2019 3 z 5

proč musí být v každé "vtipné romanci" kamarád-gay? to je nějaké nové pravidlo? jinak takovýchhle knížek je teď nějak hodně a tahle nepřináší vůbec nic nového. akorát tak "těžký život novinářky, která musí snášet lázně, luxusní šaty a zpovídání šejků..."

Štítky knihy

pro ženy romantika

Autorovy knížky

2019  54%Hledá se doprovod!

Kniha Hledá se doprovod! je v

Právě čtených1x
Přečtených111x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce167x
Chystám se číst81x
Chci si koupit9x