Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka

Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356244/bmid_hladovy-jenicek-a-nenasytna-marenka-7Ce-356244.jpg 4 11 3

Za devatero muchomůrkami a devatero červy žili byli stále hladoví sourozenci. Na rozdíl od Jeníčka nepropadla Mařenka dětinské fascinaci červíky. A možná právě proto ukradne jednoho dne klíče, díky nimž otevře příběh, jenž nás přivede k peci, dortu a useknuté hlavě.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Centrala
Originální název:

Głodny Jaś i żarłoczna Małgosia , 2017


více info...

Přidat komentář

Kapis
28.02.2024 4 z 5

Tak jsem ještě dokončoval uložení nějakých komiksů do krabic a tohle na mne vykouklo, tak jsem to rychle zpucoval a musím říct, že opravdu bardzo fajne :) Takhle brutálně asi nebyli napsání ani původní Hänsel und Gretel, promícháno s houbičkami a máme na světě povedenou čamaládu z ojczyzny. Moc jsem od děje nečekal, ale dokonale mě zakončení krátkého příběhu překvapilo. Pěkná androšovina na 7 minut, ještě se dívám na doslov a jejj uups, autorka s přezdívkou Zavka získala cenu za grafiku na festivalu, no považte, pššššš, v Rusku!!!! Tak volám do zbraně, probuzení pražští hipsterští bolšánci!!! Na protestní nótu či petici do Centrály to určitě je, na bojkot jejich produkce taky, neztratí se ani nějaký sprostý profitransparent a jak už nic, tak minimálně aspoň ozvučit na sockách, naplivat tam na ni pořádně a počastovat hromadou odporných nadávek!! :))

Covenant
25.04.2022 4 z 5

Tak tohle byl opravdu drsný trip v lese a to ani nešlo o perníček. Upřímně bych měl trochu problém, poznat kdo je Jeníček a kdo Mařenka, nebýt návaznosti příběhu. Jinak "ošklivé" ilustrace tomuhle kousku sedly jako prdel na hrnec. Docela rád, bych si od autorky přečetl další a hlavně delší dílo. I když je všem jasné už z titulní strany, že nejde o pohádku pro děti, přesto varuji a dejte dětem raději do ruky Loba na dobrou noc.


trudoš
13.04.2021 3 z 5

Bizarní legrácka na deset minut, přičemž textu obsahuje snad ještě méně, než tento komentář. Má to bezesporu svoje kouzlo, obzvláště užije-li vás na underground a klasické pohádky o perníkové chaloupce už máte od věčného předčítání plné zuby. Škoda jen, že polská výtvarnice Katarzyna Zawadká (alias Zavka) příběh trochu nerozvedla, protože potenciál a možnosti tu rozhodně byly. Takhle to vyznívá jen jako kouzelná úchylárna za pět peněz, ovšem v důsledku nic víc. Rovnou ale přiznám, že rozlousknutí některých detailů na mě teprve čeká, poněvadž listovat tímhle sešitem střízlivý není pro komplexní pochopení úplně ideální. Každopádně určitě nic pro útlocitné povahy a jemňoučké duše, Jeníček s Mařenkou tu jsou vykresleni jako dva pořádní haranti, kterým pomalu všechny ty nesnáze i přejete. Finální masakr pak žádnou uvědomělou maminku asi zcela nepotěší, takže je dost pravděpodobné, že jednoho dne se tohle dílko dočká zákazu. Takže kupujte a čtěte, dokud ještě můžete. A pozor na houbičky!

Autorovy knížky

Zavka (p)
polská
2017  71%Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka

Kniha Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka je v

Přečtených16x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x