Hitlerovy rozhodující bitvy

Hitlerovy rozhodující bitvy https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225341/bmid_hitlerovy-rozhodujici-bitvy-3w9-225341.jpg 3 3 2

Autoři knihy shrnují rozhodující fáze klíčových Hitlerových bitev v Evropě, Rusku, severní Africe a Atlantiku.

Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Decisive battles of Hitler , 1990


více info...

Přidat komentář

benda.mirek
29.09.2023 2 z 5

Kniha se dobře čte. ALE hrozný překlad. Překladatelce se fakt nepovedl. Rozdíly mezi kulometem a samopalem nedělá (pokud to už v originále nepokazili), ale pojem "loutkové divize?". Loutkové státy chápu, ale divize??? Nebo minolovka je přeložena jako "polykač min". A takových perliček kniha obsahuje více.

ALE horší než překlad jsou SAMOTNÉ CHYBY V DATECH. Což pro literaturu faktu je fakt dost nežádoucí. Např. u jedné fotky přes celou stránku je generál Hoth, a popisek fotky tvrdí, že zemřel u Stalingradu. Vždyť přežil celou válku. Nebo uvádí, že tanky PzKpw III Ausf. F měly kanón ráže 75 mm. Opět nesmysl max 50mm. A takových chyb bylo více. A to mne přivádí k otázce, zda můžu věřit i tomu zbytku co je v knize uveden.

sabina5156
07.01.2023 3 z 5

Kniha je hodně útlá, připomíná spíše encyklopedii válečných mezníků. Je vodná spíše jako zdroj povrchních informací o jednotlivých bitvách a zároveň nám ani nepřibližuje politické okolnosti. Ve své knihovně ji vnímám jako sběratelský kousek pro doplnění si válečné literatury založené na faktech, nikoli ale jako zdroj vědomostí o bojové strategii - jak se kniha tváří.


Štítky knihy

bitvy bojové operace

Autorovy knížky

2000  60%Hitlerovy rozhodující bitvy

Kniha Hitlerovy rozhodující bitvy je v

Přečtených5x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x