Sedm kruhů pekla

Sedm kruhů pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434456/bmid_sedm-kruhu-pekla-ocS-434456.jpg 4 17 7

Helena Faberová série

< 2. díl

Sériový vrah Dionýsos je mrtvý a státní zástupkyně Helena Faberová se domnívá, že má nejtěžší případ své kariéry za sebou. Ovšem jen do doby, než kdosi unese obě její dcery. Začíná nervy drásající pátrání po Sofii a Katharině. Helena je svědkem jejich únosu, ale nedokáže mu zabránit. Nyní je ochotná využít všechny legální i nelegální možnosti. Stále však v honbě za únosci ztrácí krok. Její protivníci patří k vlivné organizaci obchodníků s malými děvčaty. Mají styky v nejvyšších patrech světa mocných. Helena musí být stejně bezohledná jako oni. Jen tak má naději, že dcery najde živé. Ale ani to nemusí stačit… Druhá část volné třídílné krimisérie se státní zástupkyní Helenou Faberovou v hlavní roli. První díl Sedm barev krve.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Die sieben Kreise der Hölle , 2018


více info...

Přidat komentář

Dumicek
29.12.2023 4 z 5

Tohle bylo silné téma. Drsné a hodně bolestné. Je těžké číst něco takového když nemáte děti a ještě težši to je, když je máte. Byla to pro mě bolest a utrpení..bohužel když víte, že se tohle v našem světě děje a nemůžete s tím udělat nic. Silný příběh, který Vás nutí se zamyslet v jakém světě vlastně žijeme a že i slušně vypadající člověk může pod slupkou schovávat ty největší hrůzy a že odsouzen je nakonec někdo kdo se snaží bojovat za dobro než ten kdo si to opravdu zaslouží. Snad jen..Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Mikiem
24.09.2023 5 z 5

Kniha se četla dobře, akorát se člověk ztrácel v těch jménech a konec byl takový prapodivný,sem zvědavá na třetí díl,jak to vše dopadne


postrach
29.05.2022 5 z 5

Druhá kniha je za mě o dost lepší než první díl.Napětí stoupá.Téma a zpracování síla.Závěr šokující.Těším se na třetí knihu.

Roxxi
29.04.2022 5 z 5

Nemohla jsem se zacist, ale od poloviny jsem se zase nemohla odtrhnout, jelikoz me zajimalo, jak to cele skonci. Konec neprekvapil, nicmene do posledni strany jsem opravdu doufala, ze to skonci preci jen jinak. Ale to by byla cervena knihovna, ne skutecny zivot. Jakkoli nechapu, jak muze nekoho vzrusovat devce ne starsi deseti let, tak je mi na zvraceni z toho, ze si nekdo dokaze "uzivat" s batoletem. Proto mi misty u cteni bylo opravdu tezko, kdyz byly i jen kratce popisovany zverstva na detech. Velkym prinosem podle me je zaver knihy, kdy si mlada nezkusena policistka uvedomi, ze si mysli, ze zije v civilizovanem svete, ale pritom zije mezi nechutnymi prasaky, kteri maji navenek sporadanou rodinu. Ze nepotrestany zustanou politicke a kulturni spicky je uz jen jakysi smutny obraz dnesni doby, stejne tak, jako zkorumpovana policie.A i kdyz hydre useknes hlavu, tak z chapadel vyroste nova. Pri cetbe vedle me spal muj sedmilety syn.....a bylo velmi tezke si predstavit, ze by tak malym detem mohl nekdo tak surove ublizovat. PS. za me pet hvezdicek, kniha k zamysleni a premysleni.

jadunka
05.03.2022 2 z 5

Dočteno se sebezapřením. Beru jako svou vinu, že si knížky kupuji podle názvů a nezjistím si o čem přesně jsou, ale tohle mi nesedlo. Ani téma, ani styl psaní. Navíc obsahuje hodně překlepů a chyb...

Marekh
25.04.2021 3 z 5

Když jsem si půjčil tuto knihu, nevěděl jsem, že se jedná o druhý díl ze série HELENA FABEROVÁ. Časem vyjde třetí díl. Druhý díl lze číst samostatně bez přečtení prvního dílu, protože v nástinu se dozvíme, co se odehrálo v prvním dílu. Neplánuji číst třetí díl, který vyjde ani první díl.

Knihu jsem přečetl za jeden den. Některé části byly napínavé, jiné se docela táhly. Téma kniha je závažné – dětská pedofilie! Jedna z nejhorších věcí je ta, když jsou děti objetí sexuálních hrátek pedofilů, kteří mají vysoké postavení a myslí si, že se jim nemůže nic stát. Ať už se jedná o politiky, senátory, diplomaty, kněze. Pro všechny by v této oblasti měl platit stejný metr a píšu to s plnou odpovědností, že kdo se proviní na dětech tímto způsobem, měl by za to tvrdě zaplatit a nebránil bych se v tomto případně ani trestu smrti! To se nedá ničím omluvit! Je to pro mě něco zvráceného a nepochopitelného, když dospělí lidé sexuálně zneužívají děti, které se nemohou bránit a poznamená je to do konce života! Některé děti se nikdy nenaleznou, a pokud se podaří dětem dostat od těchto pedofilů, mají zničený život a jsou poznamenaní do konce života!

Sledujeme vyšetřování HELENY FABEROVÉ a jejího bývalé muže ROBERTA, kteří jsou policisté a jednoho dne jsou jim uneseny 2 dcery. Jestli se jim podaří odhalit pachatele a zachránit dcery se dozvíte po přečtení tohoto krimi románu. U některých popisů mě docela mrazilo, jaká zvěrstva jsou páchána na dětech a nebylo mi z toho vůbec dobře. V knize se vyskytují také pasáže o Bohu, ale není jich moc. Se závěrem knihy se plně ztotožňuji.

Knihu bych hodnotil průměrně (60 %) a z tohoto důvodu neplánuji číst další knihy z této série.

Autor mimo jiné napsal scénáře ke kriminálním seriálům WOLFŮV REVÍR nebo KRIMINÁLKA BERLÍN.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Každý rok v Německu zmizí 1 660 dětí mladších čtrnácti let. /To je děsivá informace!/

Víš, že na celém světě je sedmkrát více útulků pro týraná zvířata než domovů pro oběti obchodu s dívkami?

Hrůza pramení z očekávání něčeho konkrétního, zatímco strach přichází, když nevíme přesně, co a proč nás čeká.

Když znáš sám sebe, ale ne nepřítele, zaplatíš za každé vítězství porážkou. Pokud neznáš ani sebe, ani nepřítele, podlehneš v každé bitvě.

pydla
07.01.2021 4 z 5

Sedm kruhů pekla. Celkem silný název knihy o obchodu s dětmi. Kniha chvílemi až drsně surová, chviličkami až k zblití, ale to jsou asi nejsilnější pasáže knihy. Něco ji chybí. Má náboj, ale ne napětí. Má akci, ale utne se v nejlepším. Chvílemi cítíte zmar a bezmoc, hlavně, když si uvědomíte, že tohle se opravdu děje a že největší a nejhorší zlo na světě, je člověk.
Kniha je hezká, ale prostě mi v ní něco chybělo, proto jen 4 hvězdy.

Autorovy další knížky

Uwe Wilhelm
německá, 1957
2019  71%Sedm barev krve
2020  85%Sedm kruhů pekla

Kniha Sedm kruhů pekla je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce79x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x