Heidi a jej priatelia

Heidi a jej priatelia https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503566/bmid_heidi-a-jej-priatelia-f4q-503566.jpg 5 7 4

Pokračovanie príbehu Johanny Spyriovej o dievčatku Heidi prerozprávala pre dnešné deti Jitka Škápíková. Heidi bola so svojím starým otcom, s kamarátom Petrom a zvieratkami nesmierne šťastná. Teta Deta sa však dohodla s jednou bohatou rodinou v meste, že Heidi bude robiť spoločnosť ich chorej dcére Kláre. Heidi je spočiatku očarená domom, krehkou Klárou i jej otcom a naučí sa aj čítať, ale jej smútok po prírode a po starom otcovi spôsobí, že sa vráti domov. Klára, ktorá k svojej veselej spoločníčke veľmi prilipla, túži vypraviť sa za ňou. Otec nakoniec podľahne jej prosbám a pošle ju do hôr. A príroda má šancu spraviť zázrak..... celý text

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
29.12.2022 5 z 5

Moc pěkný příběh o holčičce Heidi, doplněn živými ilustracemi. Jsem to zase zvorala, knížku Heidi, děvčátko z hor jsem četla na počátku tohoto roku a když jsem uviděla v Levných knihách tuhle, koupila jsem si "pokračování". Jenže mi od prvních stránek bylo jasné, že jsem příběhy již četla. Tato kniha je totiž součástí Heidi, děvčátko z hor převyprávěnou Bohumilem Říhou. Je to trochu jinak převyprávěné, ale nic neztratila kniha na kouzlu malého děvčátka a její lásky k horám a lidem okolo sebe.

veronika0382
03.06.2020 5 z 5

Krásně zpracovaná pohádka s nádhernými ilustracemi, se mi vryla do srdce. Heidi je prostě klasika a vždycky bude. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách


bookcase
05.05.2020 5 z 5

Nádherné, okouzlující pokračování příběhů malé holčičky Heidi. Pro děti, kterým chceme na příkladu chování postav v knize vštípit základ slušného chování a naučit, jak se chovat k přátelům i svému okolí, ideální. Pro starší generace milá a nostalgická vzpomínka na dětství.

DariDerek
03.05.2020 5 z 5

Někdy před Vánoci jsem vám představovala z nakladatelství Fortuna Libri knihu Heidi, děvčátko z hor. A dnes tu mám pro vás volné pokračování příběhu o milém děvčátku, jejíž život je jedno velké dobrodružství a překvapení.
Heidi a její kamarádi je opět dojemné vyprávění, které pro dnešní převyprávěla Jitka Škápíková a ilustrovala Sofie Helfertová. Více v recenzích v záložkách (daramegan.cz).