Heartbreakers

Heartbreakers https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486394/heartbreakersvwRbNR-6xa-.jpg 4 11 5

Heartbreakers je autorská kniha o třinácti kapitolách. Intimní zpověď bez cenzury. V ruce třímajíc deník hříchu, černé stránky odshora až dolů popsané sexuálními zážitky, servíruji beze studu vzpomínky. Ne snad pro domnělou obsesivní touhu exhibovat svoje nejniternější tajemství. Ale protože věřím, že sdílená zkušenost může plnit terapeutickou funkci. Nejsem jediná, která o všechno přišla. Zneužívaná, zamilovávající se do návykové chuti riskantních situací. Zbrklá sběratelka zážitků. Upozornění Tato kniha neslouží jako návod. Obsahuje nebezpečné situace a nedomyšlené činy. Varuji před nezodpovědností holky, která jen s podivem neskončila ve škarpě. Zároveň otevírám tabu. Ukazuji naději všem, kteří přestali doufat.... celý text

Přidat komentář

Romanka89
09.02.2023 5 z 5

Nepřijde mi úplně vhodné knihu hodnotit jako skvělou, protože příběhy v ní rozhodně skvělé nejsou, jsou násilné, depresivní, smutné, rozervané. O autorce mám povědomí jako o malířce a její kresby ve spojení s touto její zpovědí, to je úžasná kombinace. Jak už tu zaznělo, kromě poslední kapitoly jsou zážitky podávány zcela surově, poslední nejrozsáhlejší kapitola, je v podstatě takový happy end, i když ne úplně typický a v myšlenkových pochodech jsem se občas ztrácela a vracela se k předchozím větám. Zážitek z knihy obrovský. Nádherná práce se slovy, přirovnáními. Zjišťuji že to není jediná autorky kniha, takže pořídím i Opium. Tohle dílo ve mně bude ještě dlouho rezonovat.

pavlina6482
15.09.2022 4 z 5

Tohle by si měli přečíst všichni ti boomeři, kteří se ušklíbají v komentářích pod tématem souhlasu se sexem. A možná i sle-pičky z generace Y, aby věděly, že ve stínech bdsm se neskrývá jen pracháč, co jim chce naplácat koženým páskem.
Kniha předává podprahové sdělení, že když chce člověk experimentovat, měl by si stanovit určitá pravidla dopředu.
V poslední kapitole jsem se ztrácela, měla jsem problém ji číst. Byl to zvláštní kontrast, kdy dějem nadupané předchozí historky byly vystřídány jakousi lyrickou částí. Jako by autorka dala čtenářům ochutnat přímo tok myšlenek psaných při prožívání deprese. Pokud to tak bylo, dala tím všem dobrou ukázku té těžkosti rozeznat realitu, jak v knize několikrát zmiňuje.
Moc se mi líbil styl a volba jazykových i postřehových prostředků :-)


asano0537
21.03.2022 5 z 5

Knihu jsem do sebe kopla jako panáka trpké whiskey. Tak nějak bych ji popsala, trpká whiskey. Nádherné ilustrace a chytlavé příběhy bez obalu. Poslední kapitola byla pro mě trochu matoucí a měla jsem problém se v ní orientovat. Ale zbytek příběhů mě nadchl. Určitě stojí za přečtení!

Kitsune9
01.03.2022 4 z 5

Kdybych řekla, že ve mně kniha zanechala hluboké dojmy, ani z jedné třetiny by to nevyjadřovalo skutečné pocity, které jsem při čtení zažívala. Čtenář má jedinečnou příležitost nahlédnout do mysli jedné ztracené dušičky, která hledá někoho, s kým bude mít pocit, že do sebe vesmír zapadne. Zážitek z četby mi kazily snad jen četné pravopisné i typografické chyby. Chápu, že při prvním vydání nejsou všechny mouchy vychytány, ale na některých stránkách kniha působila, jako by si ji nikdo kontrolně nepřečetl.

Lole
12.01.2022 4 z 5

Málokdo vás pustí tak blízko do svého nitra jako tahle autorka. Kniha je otevřenou zpovědí jedné raněné duše. Přiznám se že mě konec vlastně dojal. Možná je to tím že v mých očích přináší naději i jiným podobně raněným duším.

Autorovy další knížky

2016  82%Opium
2021  82%Heartbreakers
2020  72%Opium No.2

Kniha Heartbreakers je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x