Hakuna Matata

Hakuna Matata https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315992/bmid_hakuna-matata-0Ea-315992.jpg 4 19 4

Celkem 30 autorů, 25 povídek, 19 životních příběhů, 12 zahraničních textů, 5 překladatelů, 4 země, 1 kniha a vy! Hakuna Matata je sbírka textů začínajících autorů z České republiky, Belgie a ze Španělska, která oslavuje příběhy. Inspirací pro vznik této knihy se staly osudy devatenácti reálných lidí žijících v největším keňském slumu Kibera. Hakuna Matata je víc než jen další kniha příběhů, je to projekt o propojování, hlubším porozumění a efektivní pomoci (celý výtěžek z prodeje knihy půjde na podporu vzdělávání kiberských dětí). Kniha je určena široké veřejnosti nejen díky pestré škále autorských přístupů a emocí. A hodí se i do tramvaje!... celý text

Přidat komentář

GošaGoša
29.10.2022 5 z 5

Obyčejné příběhy o obyčejných lidech. Ta hloubka, skrytá za tou prostotou, mě zcela dostala, dojala a odzbrojila. A navíc propojené napříč kontinenty. Je úplně jedno, kde žijeme, jakou máme barvu pleti a stejně toho máme více společného než rozdílného.

ladyfromskye
14.06.2017 5 z 5

Při čtení téhle knížky jsem zapomínala dýchat. Klenot současné české literatury. Projekt, který mě zasáhl. Vydávám se do knihkupectví pro další výtisky, abych jimi obdarovala všechny dobré lidi kolem sebe.
P. S. Doporučuji po dočtení každé povídky zalistovat na konec knihy, kde je u každého medailonku autora napsáno, jakým příběhem se při psaní svého textu inspiroval a jak. Docela mě mrzelo, že jsem si toho nevšimla dříve jak po přečtení všech povídek. Nutné je také přečíst si rozhovory s lidmi z Kibery, které najdete zde: http://projekthakunamatata.cz/kibera/


knedlik
06.06.2017 5 z 5

Hakuna matata je kniha povídek inspirovaná příběhy lidí z keňského slumu. Příběhy, které přenesené do jiného prostředí, jsou tak podobné těm našim. Najdete v ní vše od pohádek inspirovaných životem a mýty afrických kmenů, zhmotnění strachů a obav v podobě kafkovského mystéria, neuchopitelné příběhy s polootevřenými konci a zcela obyčejné povídky ze všedního života, které vás ale přivedou na neobyčejné a nevšední myšlenky (mimo jiné o nemožnosti objektivizace štěstí, o freudovsky asociovaných způsobech vyrovnání se sami se sebou i o konfliktech vlastních tužeb a obav). Vše zpracované zajímavým, poutavým a tvůrčím způsobem, navíc doplněno kouzelnými ilustracemi. Hakuna matata je neobyčejnou knihou a zaslouží si pozornost.

popeluška
19.02.2017 5 z 5

Právě dočteno a mám z knihy dobrý pocit. Některé povídky byly naprosto úžasné a k tomu krásné ilustrace....povedená kniha která stojí za přečtení :-)