Hádanky a úkoly pro sportovce šikuly

Hádanky a úkoly pro sportovce šikuly https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381127/bmid_hadanky-a-ukoly-pro-sportovce-sikul-yHb-381127.jpg 3 3 2

Děti milují hádanky a často je na dospělých loudí, pro všechny malé hadače, jejich rodiče a učitele proto přinášíme bohatě ilustrovanou knihu hádanek inspirovaných sportovní tematikou. Hádanky mohou posloužit nejen k ověření znalostí, ale také hravým způsobem rozvíjejí jazykový cit dětí, jejich logické myšlení. V knížce najdou malí sportovci i dvě zábavné pohádky. Poznávejte sporty a bavte se!... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
26.03.2024 1 z 5

1* za pěkné ilustrace.
Ale jinak mi nezbývá než se zeptat: Co to jako bylo?
Úroveň hádanek, úkolů a otázek oscilovala, něco bylo pro předškoláky, něco ale spíš tak pro 5., 6. třídu.
Prý doplňujte verše. Ehm, v mém pojetí je verš něco kapku jiného. Dobře míněná rada: pokud neumím psát básně, tak je nepíšu.
Smysl mi moc nedávalo hádat pomocí "veršů", co to je, když za a) je ta věc hned na obrázku vedle; a za b) název té věci je jasně řečený v otázkách na téže stránce nahoře. To by muselo být dítě jó pitomé, aby to neuhodlo.
No a konečná... to pro mě byly pohádky. Jedna plná chyb, druhá... jako pardon, ale s nespravedlivými pravidly a vyústěním.
Toto, prosím, opravdu dětem číst nedávejte!

triatlet
25.08.2018 4 z 5

Verše, rýmy, otázka,
po sportovištích procházka.
Fotbal, tenis, plavání,
kdo rozluští zadání?

Jednoduché veršovánky se sportovními motivy obohacují dvě pohádky a řada úkolů, které rozvíjejí základní dovednosti nejmenších školáků a předškoláků (počítání, určování pravé/ levé).
Průvodcem je kluk Tomík a pes Alík.
Hezké ilustrace Zdeňky Študlarové.