Gump – pes, který naučil lidi žít

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Srdceryvné vyprávění očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu dosáhnout až za duhový most, o neochvějné psí obětavosti položit život za svého páníčka, o naději, kterou nespoutá ani ten nejpevnější řetěz, ale také o zvířecí moudrosti, která nám lidem otevírá oči. Gump přináší syrový a autentický příběh, vystavěný z reálných zkušeností člověka, který se celý svůj život věnuje záchraně týraných psů, odhalování psích množíren a napravování křivd, kterých se lidé v bezcitné honbě za penězi dopouštíi na nejlepším příteli člověka. Je to kniha bez příkras a hollywoodského zjemňování. Jako bychom nahlédli do hlavy toulavého psa Gumpa a viděli všechno, co si prožil, jeho očima. Autor se setkal s trýznivými psími osudy a s jejich zážitky, nad kterými někdy zůstává rozum stát. Touto knihou chce lidem otevřít oči a ukázat jim, že každý z nás může pomoci, pokud si začne všímat dění kolem sebe, a přestane spoléhat, že situaci napraví někdo jiný. Až pochopíme, co nám psí duše dokážou nabídnout, může být náš život mnohem bohatší. Knihu doplňují krásné akvarelové ilustrace Weroniky Gray a fotografie lidí a psů, kterými se autor v příběhu Gumpa inspiroval....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415682/big_gump-pes-ktery-naucil-lidi-zit-suL-415682.png 4.31744
Nahrávám...

Komentáře (554)

Kniha Gump – pes, který naučil lidi žít

PeťulaV.
20. května

Srdcervoucí, ale i přesto jinak nádherný příběh o životě z pohledu pejska Gumpa, který ten jeho život neměl vůbec jednoduchý. Vypráví o bezmezné lásce pejska k člověku a naopak o ne vždy hezkém chování člověka ke zvířatům. Pejska jsem měla jako malá, teď žádného nemám, ale i tak jsem spoustu psích rysů popisovaných v knížce poznávala. Autor dokonale vystihl psí povahu, psí pocity, chování a to nejen v situacích, kdy je ten psí život zalitý sluncem, ale bohužel někdy i tím trápením. To, že pes miluje svého člověka i přes tu bolest, kterou mu někdy působí a i tak mu zůstává věrný, to mě bolelo. Ale o to větší je pak ta láska k člověku, který si tu jeho nezměrnou psí opravdu zaslouží. Je to už dlouho, co jsem viděla i film. A pro porovnání, děj je, alespoň co si pamatuji, stejný, jen film má ještě pokračování. Za mě moc krásná kniha a já tímto děkuji autorovi za možnost nahlédnout trochu více nejen do té bezmezně věrné psí duše, ale i do jeho obrovského láskyplného srdce.

Le Chat
20. května

I když pejskařka nejsem (mám 2 kočky), Gumpův příběh mne chytil za srdce. Dojemná a opravdu dobře napsaná kniha, která si podle mne 5 hvězdiček rozhodně zaslouží. Určitě se ráda podívám i na film.

Veromika
09. dubna

Za mě oddechové čtení na jeden večer, o pejskovi, který nakonec našel lásku u člověka. :)

Aveli
31. března

Knížka vypovídá velmi bolestivý příběh pejska z útulku. Zažívá ale i lásku a dobrodružství. A nakonec svůj domov najde. Nejvíce mě zasáhlo, že příběhy pejsků, které potkává, i jeho samotného, jsou inspirované skutečností. Je hrozné, co jsou lidé schopni udělat živé bytosti. Zajímavé bylo také vyprávění pejska o tom, jak by mohl přemýšlet.

AnnaR.
11. března

Knížka, která především brnká na city milovníkům psů. A pan spisovatel, který je především velmi schopný podnikatel toho dokázal vrchovatě využít (nebo zneužít?) a z nebohého Gumpa se stal bohapustý byznys.

Evaho73
28. února

Úprimne priznávam, že pokiaľ by som mala túto knižôčku čítať, asi by mi nepriniesla až taký čitateľský zážitok, ako audiokniha v podaní p. Trojana. Trochu mi totiž prekážal, neviem ako to nazvať jej "strohý štýl" s použitím slangového jazyka, ktorý p. Trojan skvelé doplnil svojim precíteným prejavom.
Oceňujem, že to bolo prerozprávanie z pohľadu psíka Gumpa, čo celý príbeh obvzláštňovalo. Ešte som sa totiž nestretla s knihou, ktorá by nám ľuďom nastavovala zrkadlo prostredníctvom očí zvierat.
Krásno smutný a dojímavý príbeh, ktorý dokáže chytiť za srdce nielen psičkárov.

simca9342
17. února

Příběh sice měl málo stran, ale to málo stačí k tomu, aby to člověka dojalo. Jeden pes se šátkem kolem krku vypráví svůj vlastní příběh, kdy několikrát kvůli tyranům málem umřel , ale vždycky se z toho nějak dostal. Unikátní pejsek, který nám dvounožcům dává vědět nosem jak poznává svět lidí a věci kolem sebe . Na různých místech, kde byl za celý život opravdu naučí hodně lidi žít.. Seznamte se. To je Gump.

alusa4302
12. ledna

Krásné napsané ,moc se mi líbil příběh z pohledu psa.

1 ...