Göring

Göring https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20864/goring-biografie-hermanna-goringa-20864.jpg 4 11 3

Kontroverzní britský historik rekapituluje život druhého nejmocnějšího muže velkoněmecké říše - říšského maršála Hermanna Göringa.

Přidat komentář

1amu
20.04.2018 4 z 5

Kdysi, po Norimberském procesu, pravil Jan Werich, že Hermann Göring (dále jen H.G.) byl u soudu mezi vedoucími NAZI "jediný chlap". Před mezinárodním soudním tribunálem spojenců se nevytáčel, nespekuloval, co chtěl veřejně říci, to i řekl.
Zde jej nechválím, pouze konstatuji. Konec konců i svou smrt si načasoval tak, jak chtěl on a ještě teď se spekuluje, kde vlastně měl tu ampulku kyanidu uschovánu.
Bývalý dobrý letec (za I.světové války) léčil své fyzické bolesti následně morfiem. Je samozřejmé, že to na něm zanechalo následky.
Byl jedním z prvních, kdo pochodoval s Hitlerem po Mnichově a vyřvával to, co bylo v oné době pro budoucí NAZI žádoucí a nutné.A Hitler se parťákovi patřičně odměnil . H.G. zastával sice důležité ministerské funkce, ale jeho priorita byla Carinhall, nádherná budova pojmenována podle jeho první ženy. Šlo o přepychový palác s uměleckými předměty zpočátku H.G. kupovanými , později již zabavovány, lépe řečeno na příkaz H.G. kradeny.
Kladem knihy je potvrzení jeho vztahu k Židům. Samozřejmě nebyl v tom lidumil, ale z vedoucích partajníků se zřejmě choval nejmírněji.
Tak jako knihy o dalších pohlavárech, které napsal britský historik David Irving je kniha rozsáhlá, ale čte se velmi dobře.

Lesní_chodec
17.08.2016 4 z 5

Tak jako předešlé knihy o čelních představitelých Třetí říše i toto obsáhlé dílo o Göringovi se mi četlo velmi dobře. Nemůžu než doporučit.


zahadum
31.05.2013 5 z 5

Ucelený pohľad na muža č.2 v Nemeckej tretej ríši.