Vrahem na planetě Gor II

Vrahem na planetě Gor II https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32184/gor-kroniky-protizeme-vrahem-na-planete-gor-ii-32184.jpg 4 11 1

Gor - Kroniky Protizemě série

< 5. díl >

Tarl Cabot se tentokrát vydává za člena nájemné sekty vrahů a u nejvlivnějšího kupce s otroky ve městě Ar se seznamuje se zákulisím jeho obchodů s cílem získat informace o tajemných mimozemšťanech, kteří začínají ohrožovat moc kněží-králů. Druhá kniha ze dvou.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , United Fans
Originální název:

The Assassin of Gor , 1970


více info...

ludek.n
ludek.n
25.05.2021 4 z 5

Zklamán až znechucen první částí Normanova románu s mnohoslibným názvem, který však klame tělem lépe než Mata Hari, jsem se pustil do jeho druhé části. Rozběh byl ještě stále v intencích svého předchůdce, ale už se objevovaly první záblesky, že by se konečně mohlo začít něco zajímavého dít. Pořád si sice myslím, že Normanovi musela v minulosti nějaká žena strašně ublížit, aby se takto literárně mstil celému ženskému pokolení, nicméně konečně do tyglíku děje přihazuje i jiné ingredience než bičování a znásilňování nebetyčně krásných otrokyň. Zparchantělý gladiátorský souboj v aréně naznačí pohyb správným směrem, ale až dostihy závodních tarnů postaví celé vyprávění do latě a dají vzpomenout těm nejzářivějším okamžikům fantasy žánru. Na závodním ovále ve městě Aru je prostě rozehráno strhující drama, které snad nenechá nikoho klidným a nezúčastněným divákem. Norman se vzpíná k nevídanému výkonu a vy hltáte stránku za stránkou bez jediného nadechnutí. Kontrast v porovnání s první „čajíčkovou“ částí je skoro až neuvěřitelný. Až se jednou Norman zbaví frustrace k ženám a začne splétat své příběhy z ingrediencí, z nichž dal dohromady finále této knihy, bude to pecka vysoké čtivosti a nezapomenutelnosti.

Kniha Vrahem na planetě Gor II je v

Přečtených21x
Knihotéce34x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x