Globálna sexuálna revolúcia. Strata slobody v mene slobody

Globálna sexuálna revolúcia. Strata slobody v mene slobody https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175112/bmid_globalna-sexualna-revolucia-strata--n0a-175112.jpg 4 34 7

Europoslankyňa Anna Záborská o knihe napísala: „Kniha Gabriele Kuby sa snaží otvárať ľuďom oči, aby videli a pochopili dnešný vývoj spoločnosti. Globálna sexuálna revolúcia je tu po prvý raz predstavená v súvislostiach: myšlienkoví priekopníci od čias Francúzskej revolúcie, obrat od feminizmu k gender-ideológii, strategické globálne presadenie gender-ideológie prostredníctvom OSN, EÚ a národných vlád, politické znásilnenie jazyka, epidemické rozšírenie pornografie, zrušenie všetkých morálnych noriem prostredníctvom zrovnoprávnenia homo-, bi-, trans- a intersexuality s heterosexualitou, ktoré siaha až po „homo-manželstvá“ s možnosťou adopcie a – ako najnebezpečnejší front kultúrnej revolúcie – prevýchova mládeže v školách a materských školách predčasnou sexualizáciou. Platí to, o čom hovorí podtitul knihy: všetko sa ponúka ako sloboda, pritom však vedie k jej zničeniu.“... celý text

Literatura naučná Sociologie, společnost
Vydáno: , Lúč
Originální název:

Die globale sexuelle Revolution, Zerstörung der Freiheit im Nahmen der Freiheit , 2012


více info...

Přidat komentář

Starmoon
18.12.2020 5 z 5

Je to tak alebo nie je? Majú pravdu Kuby, Kuffa, Aliancia pre rodinu? Je autorka dostatočne fundovaná a jej dielo akademicky hodnoverné? Pracuje s faktami odborne? Je táto kniha potrebným zrkadlom alebo demagógiou?

Čas nám dá odpoveď na podobné otázky; u mňa sú zatiaľ vyriešené tak, že knihu i jej autorku beriem celkom vážne, a to napriek humbuku a lynču, ktorý sa na ňu a jej podobným v niektorých kruhoch zniesol.

Losin
07.07.2018

Nevím, co si mám myslet, člověk když to čte tak se mu moc nechce věřit co zde čte.


-neuvedu-
04.07.2018 2 z 5

Jako křesťana musím říci, že mě kniha velmi lákala a také velmi zklamala. Velice odfláknutá kniha. Z akademického hlediska tristní práce se zdroji. Autorka podsouvá čtenáři nějaká stanoviska, která nevysvětluje blíž, neuvádí zdroje a jednostranně si zdroje vybírá. Když zmiňuje nedobrovolnou sterilizaci 300 tis. žen v Peru opět bez zdrojů; když jsou studenti tlačeni do psaní prací v genderově korektním jazyku - opět se nedozvíte podrobnosti, je to jakási univerzita X planety Z; Třetí pohlaví v Německu - autorka uvádí, že to je pouze snaha vyhovět 8 tis. lidí. Ale když sem si dohledal odborné zdroje: uvádějí poměr zdravě narozených a lidí s takovouto vadou genitálií 1:300. Což na 88 milionové Německo znamená 266 tis. lidí s tímto problémem! Chápu, že odborné odhady se tedy pohybují mezi 8 tis. a 266 tis. (Německo) Je podivné, že si autorka vybere pro svá tvrzení záměrně nízké číslo... selektivní, kusé info však je v celé knize... Kniha je mixem dobré vůle, odfláknuté práce a demagogie. Ve 2/3 jsem to zavřel a odmítám to komukoliv doporučit.

Erik77
04.02.2017 5 z 5

Mimoriadne nepohodlná a politicky nekorektná kniha

Kopretina
19.04.2016 5 z 5

Kniha i přes svou obsáhlost a odbornost se čte velmi hladce; napíná čtenáře a posouvá ho v myšlení dál. Jsem překvapena, jak uceleně, jasně a podloženě autorka téma podává a jak závěr vyznívá zcela optimisticky. Určitě se k ní budu vracet.
Citát ze str. 377:
(Člověk) "Potřebuje stabilní, pozitivní identitu. Ta je živena mnoha faktory: přijetím vlastní existence; zakořenením ve vlastní rodině; úctou vůči rodičům a předkům; dobrem, které se člověku předává z generace na generaci a nazývá se tradicí; láskou k vlasti, ke své zemi a její specifické kultuře; pozitivním vědomím vlastní hodnoty, které vzniká tehdy, když dá člověk své talenty a schopnosti do služeb blaha celé společnosti; radostí z pokroků vlastních dětí a - v neposlední řadě - zkušeností, že mě Bůh miluje... Vše, co lidem dodává sílu, je dnes oslabeno."

RyxiraAmyGinger
20.03.2016 4 z 5

Nejsem křesťanka, a proto jsou některé autorčiny názory až příliš extrémní, v mnohém s ní ale naopak plně souhlasím a chápu, jaké zděšení v ní dnešní společnost budí. Bohužel, většina argumentů, které v knize uvádí, vychází právě z křesťanského učení a proto jsou pro diskuzi v rámci dnešní evropské společnosti jen těžko použitelné. Bohužel.

Garik
13.08.2015 5 z 5

Najviac na tejto knihe, okrem odbornosti, obdivujem to, s akou nesmiernou pokorou je napísaná.

Čo sa týka predmetu, pani Záborská to vo svojom predslove vystihla, keď napísala: „Hlavné posolstvo rodovej ideológie znie: neexistujú prírodou vytvorené biologické rozdiely medzi mužmi a ženami, pretože z politického hľadiska žiadne byť nesmú.“