Glador

Glador https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103054/glador.jpg 5 5 5

Tato kniha je filozoficky laděnou fantasy akcentující kromě obvyklé akce psychologii postav. Je určena pro milovníky napětí, mystična, temné atmosféry a lehkého filozofování formou hloubání o příčinách a následcích. Je zamyšlením nad tím, jak křehká může být hranice mezi něčím, co nazýváme dobro a zlo, a netradičním způsobem nahlíží na úlohu lidí v boji mezi mocnostmi Světla a Temnoty. Příběh, který vypráví, se odehrává ve smyšleném světě s vlastní historií, v prastarém království zvaném Saragon. Naleznete v ní pohnuté osudy smrtelníků zkoušených bytostmi Světla a Temnoty a balancujících na hraně mezi dobrem a zlem, především však mocný magický meč, který je klíčem k moci nad nebem i peklem. Kniha mimo jiné obsahuje mapu království, kde se příběh odehrává, a seznam vystupujících postav.... celý text

VeruN123
VeruN123
02.08.2017 5 z 5

Dosud jsem si myslela, že tento žánr je mimo můj zájem. Ale kniha Glador mě přesvědčila o naprostém opaku. SUPER! Autor mě velice rychle zlákal a podnítil moji zvědavost, knížka je napínavá, humorná i laskavá zároveň. Těším se na další počin autora a všem doporučuji :-)

kenedz17
kenedz17
08.07.2016 5 z 5

Kniha Glador mě naprosto nadchla a není divu, že jsem ji přečetl jedním dechem. Děj má od začátku rychlý spád a vše graduje až do závěrečného finále. Autor si skvěle hraje s textem a přes podrobný popis množství postav a více dějových linek je vše jasně přehledné.
Oceňuji autorův smysl pro humor a také filozofickou myšlenku dobra a zla, která čtenáře provází po celý příběh. Velmi praktická je pak mapa království, kde se příběh odehrává, včetně seznamu vystupujících postav - pomůže k dokreslení děje.

Dávám 100% a knihu Glador mohu jen doporučit!


jtomecek
jtomecek
18.09.2015 5 z 5

Souhlasím, že ačkoliv je to mimo moje oblíbené žánry, je to vynikající záležitost. Knížka mě maximálně vtáhla. Už se těším na slíbené pokračování.

PMR
PMR
15.03.2015 5 z 5

100% ze sympatie k začínajícímu autorovi.
Kniha mi trochu připomněla některé pasáže Odyssey - včetně závěrečného masakru :-)
Chtělo by to víc psát a získat lehčí ruku a cit pro "protohomérský" styl.

herbacek
herbacek
03.01.2012 4 z 5

Je to z trochu jiného soudku, než jsem zvyklá číst, ale o to víc mě mile překvapilo, že jsem tuto knihu nadšeně přečetla až do konce...

Autorovy knížky

Josef Tuháček
česká, 1972
2011  96%Glador

Kniha Glador je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x