Obálka knihy Glador

Komentáře knihy Glador

DarkController
28.06.2025

(SPOILER) Na Glador jsem společně s jejím autorem narazil na knižním veletrhu v Litoměřicích. Byl jsem zpočátku trochu skeptický, ale nakonec mě přesvědčila lidová cena a těch několik veskrze pozitivních recenzí. Tato polozapomenutá kniha mě ale velmi mile překvapila a v pozdější fázi příběhu mě zcela vtáhla do děje.
Současně jsem měl pocit, jako by se autor už v průběhu tvorby této své prvotiny vypsal. Na začátku jsem totiž několikrát zvažoval, že knihu odložím. Důvodem byla roztříštěnost příběhu do několika linek a také poněkud naivní filozofování (například o smyslu života krátce po masakru nebo o lásce se stromovou vílou).
Kniha ale po váhavém začátku nabrala brzy směr hutného, temného fantasy a udržela si moji pozornost až do konce.
Co bych rozhodně vypíchl, je autorův talent pro popis bojové vřavy. Dokonce si troufám tvrdit, že jde o ten nejlepší, s jakým jsem se v rámci fantasy setkal.
Na závěr si neodpustím poznámku: Nemyslím si, že ženy jsou příliš slabé na to, aby mohly podstoupit zkoušku vyrovnanosti. Vyzívám největší učence Sargonu k přednesení důkazu podpírající toto tvrzení!

VeruN123
02.08.2017

Dosud jsem si myslela, že tento žánr je mimo můj zájem. Ale kniha Glador mě přesvědčila o naprostém opaku. SUPER! Autor mě velice rychle zlákal a podnítil moji zvědavost, knížka je napínavá, humorná i laskavá zároveň. Těším se na další počin autora a všem doporučuji :-)

kenedz17
08.07.2016

Kniha Glador mě naprosto nadchla a není divu, že jsem ji přečetl jedním dechem. Děj má od začátku rychlý spád a vše graduje až do závěrečného finále. Autor si skvěle hraje s textem a přes podrobný popis množství postav a více dějových linek je vše jasně přehledné.
Oceňuji autorův smysl pro humor a také filozofickou myšlenku dobra a zla, která čtenáře provází po celý příběh. Velmi praktická je pak mapa království, kde se příběh odehrává, včetně seznamu vystupujících postav - pomůže k dokreslení děje.

Dávám 100% a knihu Glador mohu jen doporučit!

jtomecek
18.09.2015

Souhlasím, že ačkoliv je to mimo moje oblíbené žánry, je to vynikající záležitost. Knížka mě maximálně vtáhla. Už se těším na slíbené pokračování.

PMR
15.03.2015
PMR

100% ze sympatie k začínajícímu autorovi.
Kniha mi trochu připomněla některé pasáže Odyssey - včetně závěrečného masakru :-)
Chtělo by to víc psát a získat lehčí ruku a cit pro "protohomérský" styl.

herbacek
03.01.2012

Je to z trochu jiného soudku, než jsem zvyklá číst, ale o to víc mě mile překvapilo, že jsem tuto knihu nadšeně přečetla až do konce...

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi