Komentáře knihy Glador
Dosud jsem si myslela, že tento žánr je mimo můj zájem. Ale kniha Glador mě přesvědčila o naprostém opaku. SUPER! Autor mě velice rychle zlákal a podnítil moji zvědavost, knížka je napínavá, humorná i laskavá zároveň. Těším se na další počin autora a všem doporučuji :-)
Kniha Glador mě naprosto nadchla a není divu, že jsem ji přečetl jedním dechem. Děj má od začátku rychlý spád a vše graduje až do závěrečného finále. Autor si skvěle hraje s textem a přes podrobný popis množství postav a více dějových linek je vše jasně přehledné.
Oceňuji autorův smysl pro humor a také filozofickou myšlenku dobra a zla, která čtenáře provází po celý příběh. Velmi praktická je pak mapa království, kde se příběh odehrává, včetně seznamu vystupujících postav - pomůže k dokreslení děje.
Dávám 100% a knihu Glador mohu jen doporučit!
Souhlasím, že ačkoliv je to mimo moje oblíbené žánry, je to vynikající záležitost. Knížka mě maximálně vtáhla. Už se těším na slíbené pokračování.
100% ze sympatie k začínajícímu autorovi.
Kniha mi trochu připomněla některé pasáže Odyssey - včetně závěrečného masakru :-)
Chtělo by to víc psát a získat lehčí ruku a cit pro "protohomérský" styl.
Je to z trochu jiného soudku, než jsem zvyklá číst, ale o to víc mě mile překvapilo, že jsem tuto knihu nadšeně přečetla až do konce...
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

83 %
60 %
57 %
Glador
(SPOILER) Na Glador jsem společně s jejím autorem narazil na knižním veletrhu v Litoměřicích. Byl jsem zpočátku trochu skeptický, ale nakonec mě přesvědčila lidová cena a těch několik veskrze pozitivních recenzí. Tato polozapomenutá kniha mě ale velmi mile překvapila a v pozdější fázi příběhu mě zcela vtáhla do děje.
Současně jsem měl pocit, jako by se autor už v průběhu tvorby této své prvotiny vypsal. Na začátku jsem totiž několikrát zvažoval, že knihu odložím. Důvodem byla roztříštěnost příběhu do několika linek a také poněkud naivní filozofování (například o smyslu života krátce po masakru nebo o lásce se stromovou vílou).
Kniha ale po váhavém začátku nabrala brzy směr hutného, temného fantasy a udržela si moji pozornost až do konce.
Co bych rozhodně vypíchl, je autorův talent pro popis bojové vřavy. Dokonce si troufám tvrdit, že jde o ten nejlepší, s jakým jsem se v rámci fantasy setkal.
Na závěr si neodpustím poznámku: Nemyslím si, že ženy jsou příliš slabé na to, aby mohly podstoupit zkoušku vyrovnanosti. Vyzívám největší učence Sargonu k přednesení důkazu podpírající toto tvrzení!