Falešná hra

Falešná hra
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327221/bmid_falesna-hra-3wd-327221.jpg 4 127 127

Gideon Crew série

< 2. díl >

Geniálního podvodníka Gideona Crewa čeká druhý náročný úkol. Špičkový jaderný vědec přijde o rozum, vezme si jako rukojmí naprosto nevinnou rodinu, pak při policejní akci jednoho z rukojmí zastřelí a převrátí celou čtvrť vzhůru nohama. Radiace nad New Yorkem prozradí sklad, kde před nedávnem někdo sestrojil jadernou bombu. Všechny důkazy svědčí o tom, že jde o spiknutí, jehož cílem je vyhladit jedno z amerických velkoměst. Gideon Crew musí stopovat členy teroristické buňky z New Yorku až do hor Nového Mexika a má jen deset dnů na to, aby je odhalil a zneškodnil. Přitom zjišťuje, že Ameriku možná čeká něco mnohem horšího než jaderný útok.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Gideon’s Corpse , 2012


více info...

Přidat komentář

hana4834
20.02.2024 4 z 5

Zase super čtení těším se na pokračování

coquus
27.09.2023 5 z 5

Po výborném prvním díle je toto další jízda plná akce a napětí. Gideon dostává nový úkol, při němž musí vynaložit všechen svůj důvtip aby jej zvládl.


Luigi1
03.09.2023 5 z 5

Tento díl se velice povedl

TeaPeter
15.03.2023 3 z 5

Dlouho jsem vnitřně bojoval, kolik si vlastně kniha zaslouží hvězdiček. Až někam do tří čtvrtin jsem koketoval se slabými dvěma - přece jen pohádková road ride fiction... Ale pak přišel zlom a vše začalo dávat smysl. A tři hvězdičky jsou akorát za příjemné oddychové čtení.

CharlesWard
28.01.2023 3 z 5

oproti prvnímu dílu jde o jisté zlepšení.

Pavlína2019
06.02.2022 5 z 5

Jako obvykle nemohu napsat nic jiného - tyto autory mám velmi ráda a moc je obdivuji! Ze začátku jsem si nemohla představit být bez Pendergasta, ale Gideona jsem si velice oblíbila. Jako vždy - napínavé, akční, zajímavé, propracované - prostě všem doporučuji!

petr_
27.01.2020 4 z 5

Kniha je nabitá dějem, postavy jsou zajímavé. Knihu jsem v neděli odpoledne začal číst a v noci jsem ji přečtenou odložil.
Takové knihy mám rád.

Stanas513
03.10.2018 5 z 5

Zajímavá zápletka, klasický konec, dobro vítězí. Ale jinak docela poutavé čtení.

alenkacermi
19.07.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.Četla jsem ji jedním dechem,nešlo odejít.

Romžiry
10.07.2017 4 z 5

Akční, napínavé, čtivé. Doufám, že to vydrží.

HonzaT
18.04.2017 4 z 5

Akční. Akční až moc. Ale co, to jsme přece očekávali. Těším na dil tři. Ten vir me překvapil, takovy mazec. Ted jdu na zátiší s vranami, ake pokud mě Pendergast naštve jako v kabinetu tak si dam vod nich chvíli pauzu.

Elea
02.09.2016 3 z 5

Tento díl se mi líbil víc než první, pomalu si na Gideona zvykám a začíná se mi celkem líbit.

bukiet
31.12.2015 5 z 5

Prozatím ze tří dílů ten nejlepší.

muchomurka
19.11.2015 2 z 5

Knihy tohoto rázu mám většinou ráda, napětí, detektivní zápletka, děj napsaný tak, že dokud nedočtu, nedokážu knihu odložit. Ale zde se to nepovedlo. Skoro do konce knihy jsem měla pocit, že autoři popisují jen něco, aby se neřeklo, a všechna důležitá zjištění a odhalení se dějí za oponou. Vyšetřování bylo nudné, vlastně se nic nedozvěděli. Akční scény, které měly vyvolávat napětí, byly taktéž nudné a zdlouhavé. A konec, nějaké dovysvětlení, to ani nestálo za řeč. Škoda, fak jsem se těšila na dobrou knihu. Tato to bohužel není.

Mako123123
10.09.2015 4 z 5

Podobné ako jednotka. Tie isté miliónkrát už ohtrepané ba až trápne klišé ako napr: Ja (nepovolaný a blafujúci) som veľmi dôležitý a idem za tvojím šéfom. že o mne neviete? Tak ma nezdržujte lebo ked sa toto dozvie váš šéf, že ste ma nechali čakať/odmietli pustiť tak vám poriadne zavarí. Radšej ma pustite bo už strácam trpezlivosť a budem sa sťažovať.--tento bluf mi pokaždé vyjde. Alebo klišé ako napr: štyria ľudia po mne strieľajú a netrafia sa no ja ked vystrelím trafím sa hned. Alebo napr: prekonávanie extrémnych prekážok, ba až neuveriteľné. A to pritom nie som žiaden špeciálne cvičený vojak. Takéto a podobné situácie niesú nemožné, ovšem sú dosť nepravdepodobné žeby takéto dačo stále vychádzalo a tým pádom sa dej stáva málo uveriteľný... Okrem týchto vecí: ak ich pominiem tak kniha bola veľmi dobrá napínavá a akčná až dokonca, a navnadila ma na pokračovanie. Je mi zvláštnym spôsobom sympatické že hl. hrdina všetko robí pod neustálym vedomím že veľmi skoro umrie.... teda možno (vid popis pokračovania) ;)

Nelly
17.07.2015 3 z 5

Musím se přiznat, že tento díl byl lepší než první, Gideon se mi dostává pod kůži, ale přeci jen znám od těchto autorů propracovanější knihy. No, a na Pendergasta prostě zatím nikdo nemá. Takže za mne 3,5 hvězdičky.

Plútarchos
19.01.2015 4 z 5

Gideon Crew, hlavní hrdina knihy, je přivolán k případu, aby jako jaderný vědec a spolupracovník zešílivšího Reeda Chalkera pomohl FBI s pátráním po teroristech, kteří podle všeho vlastní atomovou bombu, a chystají se ji použít ve Washingtonu. V průběhu vyšetřování se Gideon sám stává podezřelý právě kvůli známosti s Chalkerem a podvrženým důkazům. Prchá, skrývá se a pokračuje v pátrání na vlastní pěst. Musí očistit sám sebe, odhalit skutečný cíl, falešnou hru a hrozbu teroristů. Naštěstí ne všichni jsou přesvědčeni o jeho vině! 4 hvězdičky (nebo 3,5? Posuďte sami!).

MorbidCuriosity
30.12.2014 4 z 5

Do druhého dílu Gideona jsem se začetla mnohem snáz, než do toho prvního. Už jsem byla připravená na to, že tohle prostě není Pendergast a tak to bylo mnohem jednodušší číst. Nedá se popřít, že by příběh neměl spád od začátku až po samý konec, ale co mi proti prvnímu dílu značně vadilo byl fakt, že to bylo psané úplně klasicky "co se může pokazit může, to se taky pokazí". Naopak se zde konečně projevují také nějaké myšlenkové a emoční pochody hlavního hrdiny, které ovšem nejsou zmiňovány v sáhodlouhých esejích. Tím pánové Preston s Childem můj dojem z knihy vylepšili. Pendergast to není, ale nemůže být každá detektivka Pendergast... :)

lampernaqui
12.11.2014 4 z 5

Druhý díl Gideon překvapil a byl mnohem lepší než první. Teroristé hodlají provést útok ve velkém americkém městě. Kdo jediný jim to může překazit než muž, který se nebojí smrti? Akce od začátku do konce, pár zvratů, ale hlavně kopa zábavy. Tohle byl typ knížky, jakou mám od obou autorů nejraději. Povedlo se a na Gideona se můžu těšit potřetí.

Jack Bauer
06.03.2014 5 z 5

Opět vynikající thriller, který vás chytne od první kapitoly a nepustí až do konce.

Autoři knihy

Douglas Preston
americká, 1956
Lincoln Child
americká, 1957