Georg Flegel

Georg Flegel https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65944/georg-flegel-65944.jpg 5 7 2

V osobnosti Georga Flegela objevujeme umělce,který patří k prvním barokním malířům zátiší.jeho nečetné,ale stále nově objevované obrazy jsou rozptýleny ve sbírkách po celém světě,včetně našich galerií.V monografii od Hany Seifertové se našemu čtenáři poprvé skýtá možnost poznat,a to v širších historických a uměleckých souvislostech pozoruhodné malířské dílo.... celý text

Přidat komentář

knih-o-mol
09.04.2021 5 z 5

Reprodukce v knize, nejsou zdařilé, jsou to ploché nekvalitní informativní fotky na nekvalitním papíře, bez života, což pozná každý kdo se na obrazy podívá ve skutečnosti ve Šternberském paláci. Pokud se chcete kouknout na fotky díla doporučuji jit do web sbírek NG https://sbirky.ngprague.cz Smutné je, že je Flegel z Olomouce na webu NG(https://www.ngprague.cz/o-nas/sbirky/sbirka-stareho-umeni) zařazen mezi malíře z Německa a Rakouska. Text publikace naopak považiuji za její přínos.

DádazPrahy
29.07.2020 4 z 5

Obrazy Georga Flegela mne zaujaly v pražské Národní galerii. Jsem ráda, že se mi dostala do ruky tato publikace, která nabízí zdařilé barevné reprodukce jeho obrazů. Jako u všech publikací edice Malá galerie - bohužel doprovodný text se mi jeví značně nepřehledný a stránky textu jsou mezi stránky s reprodukcemi obrazů zařazeny zcela náhodně. Snad by bylo mnohem přehlednější, kdyby každá reprodukce byla opatřena vysvětlujicím popiskem, než souvislý dlouhý text. Hodnotím kladně tento počin nakladatelství seznamovat čtenáře s životem a dílem významných malířů, avšak grafické zpracování publikací by snad mohlo jiné.