Generál de Gaulle

Generál de Gaulle https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76148/general-de-gaulle-76148.jpg 4 7 2

Životopis státníka Charlese de Gaulla, osobnosti složité a v jistém smyslu rozporuplné. Od rodinného pozadí, přes mládí ve vojenském učilišti, pohnuté osudy za druhé světové války až po dvojí návrat do politiky a ne příliš slavný konec, ale i jak jeho kladné a záporné rysy nejednou ovlivnily vývoj nejen ve Francii, ale i v mezinárodním měřítku.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Генерал де Голль (Geněral de Goll)


více info...

Přidat komentář

UN-
13.10.2019 5 z 5

Výborná kniha, Molčanov je jen lehce zatížen ideologií, hodnotí generála a jeho skutky objektivně, na rozdíl od jiných autorů

1amu
24.04.2018 4 z 5

Pořád jsem přesvědčen, že jeden z největších prezidentů Francie je historicky nedoceněn. Mám tuto knihu, je zajímavá, ale také je z ní vidět země původu autora. Ono ani nešlo vydat obdobnou knihu od západního autora v době, kdy jsem si ji koupil.
Na panu "Generálovi" je obdivuhodné, když jako jeden z mála důstojníků Francie přešel do Londýna. Těch hádek a urputných střetů se Sirem Winstonem Ch. Byla to fuška, ale dosáhl svého.
Domnívám se, že kniha je lepší v prvé půlce. To že naštval spojence při nezapomenutelné návštěvě Kanady svým " Ať žije svobodný Quebeck" bylo pochopitelné. Snaha o rozdělení Kanady byla nesmysl. Ale on byl zkrátka svůj. Má můj velký obdiv a jsem rád, že tuto knihu vlastním.


Štítky knihy

životopisy, biografie Charles de Gaulle, 1890–1970

Autorovy knížky

1976  89%Generál de Gaulle