Měsíční oko

Měsíční oko https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85229/gemma-doyleova-mesic.jpg 4 68 17

Gemma Doyleová série

1. díl

Mnohavrstevný, ambiciózní román spojující historii, romanci, napětí, humor a magii v dokonalém celku, který ocení široké spektrum čtenářek, nejen těch dospívajících. Tajemný příběh z viktoriánské Anglie se odehrává na dívčí škole, kam po záhadné matčině smrti přijíždí z Indie šestnáctiletá Gemma Doyleová, aby se zde naučila vybraným způsobům. Musí se vyrovnat nejen s lekcemi francouzštiny a tance, ale i s nevraživostí ostatních dívek, která se však promění v přátelství doslova na život a na smrt, když Gemma objeví své skryté schopnosti. Záhadná Gemma, odvážná Felicity, chytrá Ann a krásná Pippa vytvoří nerozlučnou čtveřici, chtějí si splnit své sny a zároveň odhalit tajemství strašidelné školy. Gemma však zároveň odhalí i věci, které by nejraději nevěděla. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

A Great and Terrible Beauty , 2003


více info...

Přidat komentář

AkiB
19.03.2021 5 z 5

Četla jsem jako náctiletá několikrát, teď po letech jsem se ke knize znovu vrátila, protože už jsem si nebyla jistá, jak to přesně dopadlo.. a super, bavilo mě to i teď, i když už náctiletá nejsem :) Koukala jsem, že jsou i další dva díly, ale z nějakého důvodu nejsou přeloženy, což je škoda.
Příběh mě opravdu bavil od samého začátku.

alice2741
29.01.2020 1 z 5

Knizku sem asi ve tretine odlozila. Pribeh me vubec nezaujal


Damonka12
17.06.2019 2 z 5

Kniha splňuje jen historické prostředí, jinak se s anotací moc neshoduje. Tedy aspoň dle mého názoru. Přišlo mi, že se v knize nic neděje.

Knihomoucha
17.11.2017 3 z 5

V knize je plno hlubokých myšlenek. Celkově mi přijde, že děj není podstatný, że autorka chce sdělit mnohem víc. Nicméně konec mě zklamal. Docela nic moc.

trudoš
02.07.2017 2 z 5

Myslím, že anotace na přebalu knihy hovořící o „mnohovrstevnatém, ambiciózním románu spojujícím historii, romanci, napětí, humor a magii v dokonalém celku, který ocení široké spektrum čtenářek, nejen těch dospívajících,“ si malinko zapřeháněla. Ovšem máte-li v oblibě kreslené W.I.T.C.H.ky, užijete si Měsíční oko na sto procent. Vyprávění o dívčím kamarádství, rodinném prokletí a fantastické magii prostě nemůže žádnou malou (či velkou) čarodějnici zklamat.
Naneštěstí nejsem čarodějnice.
Přestože se příběh rozehraje poměrně zajímavě (vraždou hrdinčiny maminky), následný příchod na britský školní internát už provází stagnující zápletka o tom, jak jedna malá holka začala kouzlit, navezla do toho své kamarádky, a pak se jim to vymklo kontrole. Dosti předvídatelný vývoj událostí pak zachraňuje pouze fakt, že Libba Brayová píše opravdu čtivě, takže všechna ta vata se dá alespoň rychle udolat. Tedy vata čítající pouhopouhé čtyři stovky stran, navíc prvního dílu trilogie. Saxana ať pukne závistí.

Dym
15.04.2017 5 z 5

Musím se přiznat, že začátek mě moc nezaujal a knížka mi ležela u postele asi týden než jsem se dokopala k tomu, abych ji znovu začala číst. Ale pak mě to doslova vtáhlo do děje. Je do velmi dobře napsaná knížka a už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Tedy, jestli vyjde.

any333
13.07.2016 5 z 5

Oslnivé. Skloubení doby staré Anglie a fantasy prvků, odkrývání tajemství deníku, říší a hledání sebe samých. Příběh mě přiměl se zamyslet nad situacemi, jaké prožívaly ženy v dřívější době.

mirkol
15.02.2016 2 z 5

Zcela souhlasím s Žanda1002 sice to mělo pár světlých chvilek, ale i tak mě kniha absolutně nijak výrazně nezaujala.

Sirael
14.10.2015 4 z 5

Pěkná kniha, proč ne, ovšem dnes už by pro mne nebyla.

Žanda1002
07.03.2015 3 z 5

No, chvilku mi trvalo, než jsem se knihou prolouskala, protože mě to nijak nevtáhlo do děje. Po každý, když jsem si říkala, že TEĎ se už určitě začne něco pořádnýho dít, tak nic. Tahle doba a dívčí internát určitě nabízí mnoho napínavých možností, ale škoda, že tu nejsou využity. A jak je tu hodněkrát zmíněno, hlavní hrdinka a její kamarádky mi moc k srdci nepřirostly.

Roselunda 1928
19.10.2014 3 z 5

Takže, název je divnej, obálka taky, a jaksi mi utekla zápletka. Mohle to být nádherná kniha, kdyby byla napsaná stylem Kerstin Gierové atd. Hlavní hrdinka mi nebyla moc sympatická, Ann si to u mě průběhem knihy trochu pokazila. Kartik.... no, mohl dostat trochu víc prostoru :D tak 2,5 *.

Enefersis
09.02.2013 4 z 5

Viktoriánská Anglie. Doba, ve které se příběh odehrává, mě velmi zajímá a v kombinaci s prostředím ponurého dívčího internátu a nadpřirozena by mohla vzniknout dokonalá kniha. Říkám mohla, ne, že vznikla. Problém byl v tom, že hlavní hrdinky mi byly strašně nesympatické. (Gemma byla –díky bohu, aspoň že tak- v pohodě, což se ale nedá říct o jejích povedených kamarádkách. Kdykoli jsem některou z nich začala mít ráda, udělala něco, díky čemu bych ji s chutí vylískala.)
Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale protože jinak se mi příběh i jazyk, kterým byla kniha napsána, nesmírně líbil, přikláním se k vyššímu hodnocení.

Jenny.S
16.11.2012 5 z 5

Tak tahle kniha mě opravdu dost zaujala.Doporučuji !

h.anuli.k
18.07.2012 4 z 5

Fakt jsem nečekala, že mě tahle knížka tak nadchne. Ale jsem moc spokojená. Další díly asi nejsou ještě ani přeloženy do češtiny že jo?

trpaslyk
20.06.2012 4 z 5

Krásný, složitý příběh plný zajímavých okamžiků, snoubí v sobě eleganci, ale i přetvářku a pokrytectví viktoriánské Anglie, lehké stopy milostného citu, složitost lásky přátelské, mateřské a sesterské. Ukazuje, jak komplikovaně vzniká přátelství, jak k sobě lidé naprosto odlišných povah nacházejí cestu a učí se chápat druhého. Autorka má cit pro krásné barvité popisy krajin, ale občas sklouzává k nepříliš zajímavým odbočkám. Příběh obsahuje velké množství teprve naznačených nebo sotva načatých dějových linií, pro které ale nebylo v této knize místo a budou se rozvíjet až v dalších dílech série.

sarekaslukova
21.04.2012 4 z 5

No na příběh jsem se hrozně těšila. Ale byla jsem trochu zklamaná. Když byly v Říši četlo se to jedním dechem, ale jinak to zase takový bombastický příběh nebyl. Určitě konec byl hodně zajímavý myslím že nejzajímavější část. Jinak dobrý, ale znovu to tedy číst nebudu.

bookcase
03.02.2012 5 z 5

Fantasy příběh a viktoriánská Anglie...to jsem si teda lebedila, paráda!!!