Gannibal 1

Gannibal 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522147/bmid_gannibal-1-8WL-522147.jpg 4 35 9

Gannibal série

1. díl >

Policista Daigo Agawa je zrovna přeložen do horské vesnice Kuge. Místní obyvatelé ho i s rodinou přijmou vřele, ale když je nalezeno tělo jedné stařeny, Daigo si začíná všímat různých nesrovnalostí a brzy začne mít jisté podezření… „V téhle vesnici žijí kanibalové!“ Případy přibývají! Všudypřítomný je pocit nepřátelství a ostrakizace. První díl děsivé mangy, ze které se vám bude tajit dech, je tu!... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Gannibal, Tome 1 , 2019


více info...

Přidat komentář

sgjoli
31.03.2024 4 z 5

Gannibal je vcelku atmosferický příběh odehrávající se na malém městě, kde každý zná každého. To je podle mne v tomto příběhu velmi dobrá volba, protože to umožnilo autorovi vytvořit určité napětí mezi postavami. Hlavní hrdina tuší, že v komunitě lidí není něco v pořádku, ale pátrání po zdroji tohoto napětí a těch pochyb není snadné.
Myslím, že i čtenář má občas trochu potíže určit, kdo je klaďas a kdo je ten "škodič", protože postavy se ne vždy chovají úplně jednoznačně. Aspoň tak jsem to vnímala. Líbilo se mi, že tu je i určité tajemství obestírající to, proč náš hlavní hrdina nahradil svého předchůdce.
Příběh sám o sobě v tomto díle není zas tak akční nebo plný zvratů, ale to neznamená, že je špatný - naopak. Autor tu navozuje určitý plíživý strach a nervozitu z toho, co se možná v budoucnu může ještě stát. A tím umí čtenáře pohltit, aby se sérií pokračoval. Minimálně na mne tohle fungovalo.
Příběh se možná rozjíždí trochu pomaleji, ale nevadí - počet dílů naznačuje, že se mají čtenáři na co těšit. Za sebe musím říct, že tohle mne zaujalo a určitě chci v sérii pokračovat.

PosPol
25.03.2024 2 z 5

Obálka je naprosto uchvacující a tak jsem se těšila na podobně děsivý příběh. Některé obrázky jsou opravdu znepokojivé a dokonale vyjadřují šílenost postav. Zapadlé městečko kdesi v Japonsku, kde se až příliš často skloňuje slovíčko KANIBALISMUS.

Upřímně jsem ale čekala více než jednoho submisivního policistu, který nechá snad každého vesničana aby ho zesměšnil, ohrozil na životě, či mu vyhrožoval. Ani nevím, zda si chci číst další díl, protože jde vlastně o poměrně nudný příběh...


Atlantis
26.02.2024 2 z 5

Jedna velká slabota. I ty sebemenší náznaky atmosféry jsou zašlapány do země, když se hlavní hrdina policista nechává šikanovat jako děcko. Lidé na něj řvou, útočí motorovou pilou (!), střílí (!!), ale ono je to všechno v pohodě. Oni to přece mysleli ze srandy. No haha, ty vo*e! Policista si to pak vybíjí na své manželce. Prostě studie šikany jak vyšitá. Nesedla mi ani nepřehledná kresba, ani dialogy, které na sebe občas nenavazují. Možná dám ještě šanci jednomu dílu, ale tady asi brzy skončím.

Ronnie68
07.02.2024 4 z 5

Musím říct jen to, že to byla super hodka strávená u mangy s prvky hororu... příběh hned vtáhl do děje... a upřímně se těším na další díl...

Digiivca
31.01.2024 5 z 5

Nejsem moc čnenář mang, zatím jsem přečetla dvě série a pár prvních dílů. Jeden z těch prvních dílů je tato manta Gannibal. A musím říci, že wow. Skončilo to tak dobře, že jsem měla pocit přečtení dalšího dílu hned. Napjatá jsem byla skoro od začátku. A líbí se mi, že hlavní hrdina není najivní.

Veju007
31.01.2024 3 z 5

Tak jsem vyzkoušela mangu. A rovnou kanibalistickou!

Policista Daigo se se svou rodinou přestěhuje do malé vesničky Kuge a skoro to vypadá, jako by před něčím utíkal. Navíc zjistí, že jeho předchůdce zmizel veze stopy a vesničany podezříval z kanibalismu. Kde je ale pravda?

Co se musí knihám manga nechat je, že je přečtěte během okamžiku. Dej se prvních pár stran rozjíždí vcelku pomalu, ale od začátku je přítomný nepříjemný a vlezlý pocit, že je něco špatně, který na konci svazku jen graduje.

A já jdu objednat další díly, protože samozřejmě potřebuju vědět, jak se bude příběh vyvíjet dál, když to končí takovým cliffhangerem.

Zajímavé čtení a ilustrace teda v topu.

evca7271
25.01.2024 4 z 5

Kniha není špatná a jak už tu bylo řečeno má to pomalejší rozjezd,ale líbila se mi. Určitě si přečtu i ty další díly.

trudoš
12.11.2023 3 z 5

Horor, oplývající náležitou atmosférou a pohybující se na hranici slasheru, jež tu zatím jen vystrkuje růžky. To je v určitém ohledu atraktivní, protože se tím zvyšuje napětí. I přes jasně rozdané karty tak nějak čekáte, že všechno zřejmé možná nakonec nebude tak jednoznačné. Navíc konflikt s mocnou rodinou v městečku, kde kanibalové dávají dobrou noc, působí sám o sobě dost zajímavě. Něco jako když se mladej Jesse Custer musel vypořádat z Hochy z Jihu. Jediné, co tomu výrazně ubližuje, je občas až pubertální humor, opakovaně zdůrazňující velká ňadra hrdinovy manželky (bez toho, že by byla alespoň na ukázku vidět, aby mohl případně sám čtenář posoudit, co je na tom pravdy) a pak v některých okamžicích až příliš okaté psychotické chování jednotlivých členů Gotóovic familie.
Po dočtení tak stále nevím, jak horor spravedlivě zhodnotit, jedno vím ale bezpečně – další díl si musím bezpodmínečně přečíst. Pořád tajně doufám, že z toho vyleze něco víc, než jen unylé pohoštění o čtyřech chodech.

Shaxx
27.10.2023 4 z 5

Trochu pomalejší rozjezd série, ale vzhledem k tomu, že to má poměrně dost dílů v originále, tak je jasné, že to nechtělo hned na začátku vystřílet všechny náboje. Kresba je fajn, velmi detailní. Obálka boží, společně s názvem mě to hned zaujalo. Nejhororovější je na tom zatím ta obálka, samotný děj nabízí spíš vytrvale nepříjemný pocit, vyvolaný podivnými obyvateli vesnice, který mírně začíná gradovat, když se děj ubírá přesně tím směrem, který by jeden tušil. Ze všech dílů má jednička na GR nejslabší hodnocení, takže tipuju, že se to v pokračování pořádně rozjede a bude to lepší. Je to tak na 3,5*, zaokrouhluji nahoru :)

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

2023  79%Gannibal 1
2024  85%Gannibal 2
2024  93%Gannibal 3
2024  0%Gannibal 4

Kniha Gannibal 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst8x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x