Freddie Mercury - The King of Queen

Freddie Mercury - The King of Queen https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/189479/freddie-mercury-the-king-of-queen-189479.jpg 4 31 13

Fascinující životopis, který byl při svém prvním vydání ve Spojených státech kladně přijat nejen fanoušky, ale i zbývajícími členy kapely Queen. Známá hudební publicistka se v knize zabývá nejen okázalým veřejným vystupováním tohoto charismatického zpěváka a frontmana jedné z nejslavnějších skupin všech dob, ale také méně známými stránkami jeho osobnosti – zábavností, vstřícností, loajalitou či štědrostí na straně jedné, a opakujícími se excesy vyplývajícími z nadměrného užívání kokainu na straně druhé. Kniha obsahuje také dosud nezveřejněné intimní vzpomínky těch, kteří zpěváka dobře znali – Tima Rice, Richarda Bransona nebo Cliffa Richarda.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Freddie Mercury, The Biography , 1996


více info...

Přidat komentář

Artep071
03.08.2020 5 z 5

Velmi dobře zachycený příběh Freddiho od začátku jeho kariéry až po jeho smutný konec. Mě se toto zpracování moc líbilo a za mě určitě doporučuji.

chamyl
20.01.2020 4 z 5

Zajímavě (a narozdíl od filmu Bohemian Rhapsody) i pravdivě zachycený příběh britské kapely Queen a především Freddie Mercuryho.
Nezapomenutelného frontmana, zpěváka, skladatele a showmana, který dokázal strhnout davy a zanechat na hudebním nebi výraznou stopu své rychle letící komety. Tento puntičkářský profesionál, pro kterého dokonalost nebyla pouhým slovem a kterého bychom jistě neoznačili výrazem „běžný“, prožil nakonec zcela banální „rockový“ život: alkohol, drogy, sex, promiskuita, opulentní večírky plné výstředního luxusu a prázdnota.
Jeho smrt z něj paradoxně udělala nesmrtelnou legendu a zároveň konečně obrátila světové oči k problematice AIDS. Jeho hlas je tak navždy spojen nejen s výbornou hudbou, ale i s touto novodobou zdravotní hrozbou.


MiLuka78
04.12.2019 4 z 5

Freddie si uměl užívat života. Byl to král nejen hudby, ale i sexu a chvilkových avantýr. Za svůj krátký život jich měl stovky - všichni ho chtěli a všichni ho milovali. Nejvíc jsem se pobavila právě nad líčením některých jeho sexuálních zážitků. Ale když jste Rockový král, můžete dělat cokoliv. AMEN.

Rade
14.10.2019 4 z 5

Celkem vyvážený životopis, potěšilo mě, že autorka dobře vybalancovala tu hranu bulvár – fakta; tím myslím zejména okolnosti Freddieho nemoci a smrti. Žádné podrobnosti a detailní líčení (viz některé jiné životopisy), jen citlivě podané nejdůležitější informace.
Občas drobné faktografické chyby (co se týče Queen, jsem puntíčkář, vím…), ale jinak lze doporučit.

Jarda77
02.09.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha a jsem rád že ji mám.Freddie byl naprosto úžasný a nikdo ho nenahradí.

Lucienka
11.08.2019 5 z 5

Oxymóronem v názvu "The King of Queen" je řečeno vše podstatné. Freddie zůstane nesmrtelným a nenahraditelným.

Domisek1
30.05.2019 5 z 5

Další perfektní kniha která se čte sama.

Alee
12.05.2019 5 z 5

Tento životopis je dle mého názoru velmi dobře pojatý. Zpěvákův život je tu rozebrán dost podrobně od dětství až do jeho předčasného konce. Skvěle tu mísí fakta, historii kapely a vzpomínky lidí, kteří Freddieho znali, ať už to byli jeho asistenti, přátelé či jiní hudebníci. Kniha rozebírá jak jeho profesionální, tak soukromý život, vyvrací některé mýty a nechává nahlédnout pod pokličku jeho složité osobnosti. Jsem ráda, že se autorka knihy nepitvá jen v peprných eskapádách nevázaných večírků, ale dává prostor všem stránkách Mercuryho osobnosti. Kniha se čte velmi dobře, i když pro mě bylo místy trochu těžké orientovat se ve všech jménech, ale musím se pochválit, že jsem to nakonec zvládla. Je to velmi kvalitně zpracovaný životopis. Jediné, co bych možná ocenila, je použití více fotografií. Knize by slušel větší formát a fotky dokumentující celý zpěvákův život. Také mi v knize scházelo víc vzpomínek Freddieho nejbližších, jako jsou ostatní členové kapely, Mary Austinová nebo Jim Hutton, ale to bych asi měla sáhnout po nějaké oficiální publikaci schválené přímo kapelou.

Rudanek
09.05.2019 5 z 5

Za mě zatím nejlepší kniha,kterou jsem o Freddiem četla.Je moc hezky napsaná a dobře se četla.Je tam stručně a jasně popsán celý umělcův život,i jeho smutný a předčasný konec.Určitě vřele doporučuji,za mě výborná.

tess.de.veles
24.04.2019 3 z 5

Zatím jsem na sté stránce, ale už teď se mi líbí mnohem víc,než ta tlustá bichle o Freddiem od L. JONES , co jsem dočetla před pár dny..... Směju se u ní.... fakt hezky se čte.... až ji dočtu, napíšu víc :-) Jen bych řekla, že slovo FASCINUJÍCÍ, které je v popisku na tuto knihu ,je asi trošku přehnané....
Chystám se na knihy o Freddiem od Jim Huttona a Petera Freestona….a mám velká očekávání...Znali Freddiho osobně....tak bych se mohla něco zajímavého dozvědět. Knížka určitě stoj za přečtení :-)

Jane82
27.03.2019 5 z 5

Tahle kniha je také dobrá. Jsou tam kapitoly kde jsem se hodně zasmála,dobře se čte

Natyna3
22.03.2019 4 z 5

První životopisná kniha, kterou jsem četla. Velmi mě bavila a byla čtivá. Hezký vykreslovala Freddieho charakter. Škoda, že se tolik nevěnoval ostatním členům kapely. Celkově ve mně zůstal velmi dobrý dojem a chtěla bych si přečíst i další příběhy zajímavých osobností. Freddie byl velmi zajímavý, komplikovaný člověk s velkým srdcem.

dontbullshitme
20.02.2019 4 z 5

Přijde mi, že se v ní, některé věci opakují pořád dokola (životopisy moc nečtu, možná je to tedy běžné), ale jinak určitě stojí za přečtení. :)

Štítky knihy

hudba Freddie Mercury, 1946-1991 Queen (hudební skupina)

Autorovy další knížky

Laura Jackson
britská, 1959
2013  87%Freddie Mercury - The King of Queen
2008  86%Brian May – Biografie

Kniha Freddie Mercury - The King of Queen je v

Právě čtených2x
Přečtených50x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených7x
Knihotéce25x
Chystám se číst18x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x