Fráňa Šrámek a jižní Čechy

Fráňa Šrámek a jižní Čechy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415832/mid_frana-sramek-a-jizni-cechy-vev-415832.png 5 1 1

Přidat komentář

milamarus
21.07.2019 5 z 5

Šrámek - student, Šrámek - voják, Šrámek - anarchista, Šrámek - básník a spisovatel.... rovněž taky Šrámek - milující syn, Šrámek - vášnivý čtenář a chodec... a Šrámek - vnímavý, kolem sebe pozorně se dívající muž. Muž s dobrým srdcem a mnoha vzpomínkami. Ach ano, vzpomínky! Ty jsou základním stavebním materiálem téhle studie. Právě v nich ho potkáváte, z nich ho poznáváte, sbližujete se s ním, a můžu-li to tak vyjádřit, zamilováváte se do něho. Já tedy určitě.

-----------------------------------------------------
,,(...) Mohl byste se již porozhlédnouti, pronajme-li mi tam někdo skromný pokojík? (něco zcela obyčejného, postel, stolek, židle; aby to bylo čisté, tiché a aby to okýnko koukalo do krásné přírodičky, byl bych rád, kdyby to bylo u nějakých milých, nebubáckých lidí...). A máte tam u vás veselé děti, které je přece trochu slyšet? To mám hrozně rád! Člověk to po ránu potká, řehtá se to náhle, a rázem nakousneš den z toho veselejšího konce. (...)

Štítky knihy

jižní Čechy studie čeští spisovatelé Fráňa Šrámek, 1877-1952

Autorovy další knížky

Lubomír Soukup
česká, 1915 - 2001
1977  0%V jejich stopách
1981  100%Fráňa Šrámek a jižní Čechy

Kniha Fráňa Šrámek a jižní Čechy je v

Přečtených1x
Doporučených1x