Záhada sedmi gólů do vlastní branky

Záhada sedmi gólů do vlastní branky https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400626/bmid_zahada-sedmi-golu-do-vlastni-branky-oIv-400626.jpg 5 26 3

Fotbaláci série

< 2. díl >

Občas znamená gól do vlastní brány mnohem víc, než se na první pohled zdá. Fotbaláci nemůžou uvěřit svému štěstí. Konečně budou hrát na opravdovém mezinárodním turnaji! Proti nejlepším žákovským týmům z celého světa. Najednou ale stojí před obrovskou záhadou, s jakou se ještě nesetkali. Dá se vyhrát fotbalový zápas, i když nedáte jediný gól? A dva zápasy? Nebo dokonce celý turnaj? Tady něco nehraje. Fotbaláci musí vyřešit druhý případ ze série fotbalových detektivek, jejíž první kniha s názvem Záhada usínajících rozhodčích vyšla na podzim 2018. Pro čtenáře od devíti let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Host
Originální název:

El misterio de los siete goles en propia puerta , 2013


více info...

Přidat komentář

vojta888
12.04.2021 4 z 5

Velmi dobrý díl byl lepší než jednička

Petass
12.05.2020 4 z 5

Tento díl děti i nás bavil. Krátké kapitoly, fotbal, dětské lásky a "detektivní" příběh. Pravděpodobně nás neminou i další pokračování.


amorito
04.05.2020 4 z 5

Přečteno spolu s malým 9letým fotbalistou, který knížky (zatím) nehltá. Z této byl ale nadšený, samozřejmě hlavně kvůli fotbalu.

Knížka je psaná zábavnou formou, je bohatě ilustrovaná a má krátké kapitoly, takže se snadno a rychle čte. Menší komplikace ovšem přináší v tomto dílu série o Fotbalácích poměrně velké množství postav různých národností s docela neobvyklými jmény (na české poměry). Možná větší množství postav a týmů zapojených do děje poněkud zmátlo i samotného autora, který se dopustil např. chyby ohledně týmů, které vyrazily do zábavního parku. Jinak byl ale děj zajímavý, místy dokonce opravdu vtipný, a to i pro dospělého spolučtenáře. V závěru to - podle našeho čtenářského dua - vzal autor až příliš svižně, zápletku mohl lépe objasnit... Nebo vlastně možná nemohl, protože ta z mého pohledu pokulhávala; malý čtenář byl v tomto směru benevolentnější. Malému čtenáři naopak vadilo to, že má příběh až příliš otevřený konec. Každopádně máme v plánu i 3. díl Fotbaláků.

Knížku bych doporučila jako zábavné čtení dětem ve věku cca 9-10 let, které baví sport (a fotbal obzvlášť) a taky trochu čtení. Na starší děti už by mohla knížka působit dětinsky.