Finále

Finále https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160778/finale-160778.jpg 4 16 2

Dívčí román. Hlavní hrdinka knížky je patnáctiletá Ondřejka, která miluje gymnastiku, nejde jí matematika a touží se stát učitelkou.... Poselství knížky je asi v tom smyslu, že každý malér, každé selhání v životě se dá vždy nějak napravit nebo vyřešit a člověk musí o to, oč stojí bojovat, ale jen férovými prostředky...

Přidat komentář

Nofar197
08.12.2022 4 z 5

Tento román jsem objevila kdysi o prázdninách v babiccine chalupě mezi jinými knižními poklady, které patřily me matce. Od té doby jsem ho přečetla mnohokrát, až do doby, kdy jsem o něj přišla při stěhování. Hodně jsem se s Ondrejkou ztotoznovala - i já jsem - ne závodně, ciste pro radost z pohybu - dělala gymnastiku, i já bojovala s matematikou, i mně v té době učila zahorkla kantorka, která by se snad dala přirovnat ke Kotvove. Držela jsem Ondřejce palce, když bojovala s následky své hloupé chyby poté, co ji po rozhovoru s trenérkou spadly s oči šupiny.
"Zakázali ti kroužek a tělocvičnu. Na čas. Trénovat se dá i mimo tělocvičnu. Člověk to ovšem musí mít rád. " Tím se snažím celý život řídit. Člověk to - cokoli, co dela- musí mít rád.

Makoves
01.05.2019 5 z 5

Věděl jsem, že František Kožík uměl psát i romány pro ženy a dívky. Tento mi přišel do ruky náhodou, nalezen v knihobudce v Cholticích, a jsem za to rád. Kožík je vždy záruka dobrého čtení.