Ferdinande!

Ferdinande! https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209723/bmid_ferdinande-oyD-209723.jpg 5 13 4

Tento titul získal prestižní ocenění Zlatá stuha 2014 ve výtvarné části. Veselé veršované vyprávění pro ty nejmenší o ztraceném netopýrovi a velikém pátrání. Originální trojrozměrné leporelo, z nějž kromě zábavného počtení můžete postavit netopýří domeček! 1. vydání.

Přidat komentář

pomala_kniha
02.12.2023 5 z 5

Jednoduchý příběh o ztrátě a hledání netopýra sám o sobě není výjimečný ztvárněním ani zveršováním. Leporelo je ale úžasně propracované v tom, že se dá sestavit do domečku se stříškou a odehrávající se příběh k tomu ze všech stran nadále prostorově sedí. Při oboustranných „průhledech“ okny, dveřmi, na půdu i pod podlahu – netopýři jsou stále tam, kde mají být. Čteme rádi od půldruhého roku věku, stavíme domeček a chlapečka pak věšíme za nožičky jako netopýra.

Rozari
24.08.2021 5 z 5

Před lety jsem objevila tuto knihu a Robina Krále, který se pak stal mým oblíbeným autorem veršů pro děti. Ferdinande! už u nás jede třetí dítě a stále se nám moc líbí. Veršovaný minipříběh o ztraceném netopýrovi, kterého hledají jeho 3 kamarádi, je prostě jednoduchý, ale skvělý. A výtvarná stránka knížky je už jen třešničkou na dortu - kdykoli jsme četli, tak poté posloužila k další hře, třeba jako garáž na auta :-)


Myšoun
11.05.2019 5 z 5

Nápaditá knížka, dá se z ní udělat domeček, a stránky jsou poskládané jakoby "na přeskáčku", takže si s ní i vyhrajeme. Vtipné jednoduché veršíky se dětem dobře pamatují. Bohužel už je všude beznadějně vyprodaná.

zuzi1162
29.05.2015 5 z 5

Veršíky jsou opravdu miloučké (z dětského pohledu) a celkem i vtipné. Patří mezi knížky, které jsme četly několikrát do úplného omrzení. Z leporela se dá poskládat domeček.