Svedectvo kostí

Svedectvo kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84907/svedectvo-kosti-84907.jpg 4 42 6

Farma mrtvol série

< 2. díl >

Kriminálny román slávneho zakladateľa forenzného laboratória a novinára, ktorého filmy obleteli celý svet. Súdny antropológ Bill Brockton zaoberajúci sa výskumom ľudského tela po smrti dospel k prevratným objavom. Odhalenie súvisiace s objavom múmie v hornatom okrese Tennessee však vyvedie z miery aj experta, najmä ak miestna komunita prejavuje nechuť voči cudzím votrelcom.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Flesh and Bone , 2007


více info...

Přidat komentář

MarianP
18.11.2022 4 z 5

Kniha, hlavne jej slovenské vydanie malo pár medzier (malé husté písmo...), Svedectvo kostí je však dobrodružnou detektívkou, kde sa dozvieme o kostiach a pitve viac ako by sme možno chceli... Dejová linka zasadená do malého amerického okresu, jaskyne či lesov sa mi páčila. Odporúčam ju preto každému, kto sa chce viac dozvedieť o farme mŕtvol na Tennesseeskej univerzite a každému, kto má rád trochu dobrodružnejší typ krimi z malého amerického mestečka...

Liduka
27.01.2021 3 z 5

Kniha se sice dobře četla, ale děj trochu pokulhával. SPOILER: Skoro půl knihy se nestalo nic zvláštního - pokud pominu samotnou vraždu a vyvíjející se vztah Jess a Billa. Napětí se dalo krájet v době, kdy vše svědčilo v Billovu vinu a ta část se mi líbila nejvíc. Mrzelo mě ale, jak se najednou z ničeho nic zjistilo, kdo Craiga zabil a vlastně i Jess. Čekala jsem více vyšetřování a více stop, které by policie prověřovala. Takhle to stálo hodně na náhodě. Škoda - dávám tři a půl hvězdičky.


trudoš
28.05.2018 3 z 5

Oltář v jeskyni měl své mouchy, ale byl zábavný, poučný a nápaditý. Ke druhému dílu Farmy mrtvol už tak smířlivý být nedokážu. Postavy mluví a mluví a zápletka jako by jim byla ukradená. Naštěstí se to na straně sto padesát změnilo a to hned docela rapidně. Pak už kniha chytla spád, protože všechno, co se doteď řešilo, se obrátilo proti hrdinovi. Následné rozřešení zamotaného případu je vcelku slušné, i když by zasloužilo drobné úpravy ohledně motivace zločince. Líbivý hepáč, kde si všichni zúčastnění řeknou, jak jsou dobří, už přičítám nutnosti zalíbit se mainstreamovému čtenáři.
Celkově začíná série připomínat zápisky antropologa ve středním věku. Autoři skrze dr. Billa Brocktona hodně mudrují a příliš do děje cpou vlastní profesní názory - jenže takového toho ražení: „Já jsem nejchytřejší, ostatní jsou moulové“, což zrovna není můj styl. Bohudíky vyprávění je stále informačně přínosné a celkově humorné. Ovšem kdybych nepatřil mezi fanoušky, hodnocení by rozhodně nebylo tak vysoké.

hana4834
17.10.2017 4 z 5

naprosto skvělý příběh

guru
27.06.2015 5 z 5

Výrazné zlepšenie oproti prvému dielu. Ubudlo zdĺhavých a nudných popisov, stále však dielo obsahovalo zaujímavé vedecké vložky a dotklo sa niekoľkých etických otázok.
Zápletka bola zaujímavejšia, dokázala ma plne vtiahnuť.

scully
04.12.2011 4 z 5

Hodně zajímavá knížka, dobře napsaná a občas humorná. V češtině vyšla pod názvem Kde mrtví promlouvají

Štítky knihy

forenzní antropologie

Autoři knihy

Jefferson Bass (p)
americká, 1955
Jefferson Bass (p)
americká, 1928

Kniha Svedectvo kostí je v

Přečtených63x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce69x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x