Fandom

Fandom https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359310/bmid_fandom-1jM-359310.jpg 3 40 11

Fandom série

1. díl

Violet a její tři přátelé se chystají na sraz fanoušků veleúspěšného filmu Šibeniční tanec, kterého se účastní i představitel hlavní postavy. Pečlivě vyrobené kostýmy jsou připravené, vysněná chvíle na dosah. Ale při takzvaném comic-conu dojde k nevysvětlitelnému posunu v čase, při němž se Violet s přáteli ocitá ve skutečném světě svých fiktivních idolů, v dystopické společnosti plné násilí a chaosu. Během prvních vteřin ve smyšlené říši však Violet zaviní smrt hlavní hrdinky a je nucena sehrát její roli přesně tak, jak byla napsaná ve filmovém scénáři, tedy včetně úkladů, milostného vztahu i konečného završení. Avšak i fiktivní postavy a příběhy žijí svým vlastním životem…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Fandom , 2018


více info...

Přidat komentář

MíšaS.
10.09.2023 odpad!

Neskutečná sra*ka. Od začátku bylo jasné, co se stalo a jak se to bude vyvíjet. Dokázala bych napsat i ten druhý díl, protože vím naprosto přesně o čem bude, nebo je...

Laf
14.05.2021 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mne zaujal popis a přišlo mi to jako dobrý námět na knihu. Bohužel po přečtení musím konstatovat, že to nebyl úplně můj šálek kávy. Ze začátku jsem měla problémy se začíst, moc mě to nebavilo, ale těsně před tím, než jsem to s knihou vzdala, se začalo něco dít a nemusela jsem se nutit do čtení a závěr celé hodnocení vylepšil. Zpracování knihy mohlo být asi lepší. Potenciál by tam na to byl. Knihu bych hodnotila jako takový průměr.


Lucka12345
01.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Kniha Fandom byla dost předvídatelná. O tom že se ocitnem ve světě svých filmových či knižních idolů jseme (teda aspoň já) přemýšleli nejednou. To že se zamiluje do Ashe jsem čekala (a i jsem v to doufala). Možná by dalo větší atmosféru kdyby to bylo v Er formě (v 3. osobě) nic proti pohledu z první osoby nemám ale tady to hlavně kvůli konci vyznělo zvláštně. Asi bych potom z toho měla větší zážitek.

V každém případě kniha mě bavila a užila jsem si ji!

evismaior
11.09.2020 4 z 5

75% - Asi každého z nás (a pisatele fanfiction především) to napadlo - jaké by to bylo přenést se do fiktivního světa popsaného v oblíbené fantasy knize? Hrdince knihy Fandom a jejím kamarádům se to skutečně podaří a ocitnou se v ponuré budoucnosti z knihy Šibeniční tanec, kdy světu vládnou geneticky vylepšení lidé a obyčejní "impové" na ně dřou. Zprvu to vypadalo, že to bude nuda - dotyčné literární dílko totiž podle popisu vyhlíželo dost triviálně a fakt se mi nechtělo věřit tomu, že jen kvůli lásce dokonalého Willowa k nedokonalé dívce by se ti u moci zřekli svých požitků, prohlédli by a to by vyvolalo revoluci. Ale autorka to posunula směrem k větší realitě. Violet, která po vpádu do fiktivního světa nahradí původní literární hrdinku, záhy zjišťuje, že jedna věc je o knize romanticky snít a věc druhá je se v takovém nelítostném světě plném násilí, zloby, chudoby a bezpráví opravdu ocitnout. Najednou už bohatý a krásný Willow není tak dokonalý a v knize naopak opomíjený Ash (dle autorky něco jako Jacob ze Stmívání) je hrdince mnohem bližší. Ono tam vůbec bylo hodně odkazů na tento typ literatury, ať už na Divergenci, Hunger Games nebo třeba i Harryho Pottera. Bylo znát, že autorka má načteno a o zákonitostech "kánonu" a psaní fanfiction hodně přemýšlela. Stejně jako přemýšlela o tom, jak celé toto propadnutí se do fiktivního světa vysvětlit a uzavřít. A to vysvětlení nebylo vůbec špatné.

YA-girl
05.02.2020 3 z 5

Přiznám se, že mě taky dobrých 70 % knihy nudilo; nevzdala jsem to tak trochu ze "studijních" důvodů... ;-) Mě totiž hlavně nezaujal ani ten "svět Šibeničního tance", na takový film bych se v životě nedívala, a proto mě nemohlo bavit ani to, když se pak do tohoto světa "propadla" čtveřice teenagerů... Přitom námět knihy se mi jeví jako dobrý a svým způsobem i originální, ale to zpracování to kazilo - bylo to takové rozvleklé, nezáživné, nevtáhlo do děje. Začalo mě to zajímat až na posledních asi sto stránkách, kde došlo k pro mě trošku nečekanému zvratu a byla jsem pak zvědavá, jak se to celé vysvětlí. A i to vysvětlení na závěr bylo zajímavé a promyšlené a dost mi spravilo celkový názor na knihu :). Každopádně pokud by měl vyjít další díl, tak už se asi nalákat nenechám...

hanpari
25.12.2018 odpad!

Opravdu to někdo dočetl?

maca5449
18.08.2018 2 z 5

Strašně moc mě nudila.
Slibovala jsem si od toho asi příliš, nedočetla jsem.

Věřím, že někoho mohla nadchnout, ale již jsem z tohoto žánru přečetla více knih a v porovnání s nimi to byla jedna velká nuda, ve které jsem se týden plácala, než jsem své počínání vzdala.

tereza5564
20.07.2018 4 z 5

Kniha mě zaujala už když jsem uviděla obálku a dokonce i pozitivní hodnocení od autora Labyrintu. Do knihy jsem se zabrala od začátku, místy jsem si však nebyla jistá. Některé pasáže byly trochu vyumělkované, některým jsem moc nevěřila, některé postavy mě místy dost štvaly, až na Ashe a Natea. V konečném důsledku se mi kniha však velmi líbila, příběh skvěle vystavění, nápad který se rodí v hlavě snad všem čtenářům, kdy se chtějí podívat do země své oblíbené knihy. Jestli vyjde pokračování (což doufám, že vyjde) s radostí si ho přečtu.

mišák1262
23.05.2018 4 z 5

Kniha hezká, napínavá zajímavý příběh kniha mě bavila... četla jsem jí i v práci na tajnačku :-)... i ten konec byl dobrý akorát sem si trochu pořád přála že to skončí jinak že by se Gemové spletly..... že co se stane v knize neplatí ve skutěčnosti ale omyl..... jinak dobrá kniha...jestli bude třeba pokračování tak určite budu čist....

msjadepaton
06.05.2018 3 z 5

Nevím, je to vážně tak půl napůl.
Na jednu stranu se mi moc nelíbila ta míra nesnášenlivosti mezi holkama. Ať Alice udělala, co chtěla, ten její pocit odcizení jsem chápala už jen z toho jak se k ní chovali ostatní. Violet a Katie se mohly tvářit jak chtěly, ale obě na tom měly lví podíl.
Navíc jsem jim úplně nežrala to fanouškovství. Jediný, komu jsem to věřila byl Nate. Jinak mi to přišlo hrozně umělé. Nevím úplně přesně, jak to vysvětlit. Už jen ten úvodní referát (jestli se tomu tak dá říkat), na který jsem jen nevěřícně zírala, mě měl upozornit, že jestli se autorka někdy mezi fanoušky pohybovala, tak to byli fanoušci jiného rázu než na který jsem zvyklá.
Na druhou stranu se mi ale líbily narážky na určité nešvary ve YA a celkově to, jak se příběh odvíjel. Svět byl zajímavý, i když ne nějak těžce originální. Půsoilo to jako takový mix veškeré možné YA dystopie, což si ale myslím byl tak trochu účel.
Zaujaly mě i postavy. Nepůsobily nijak ploše, ačkoliv si vlastně kromě Natea nejsem jistá, kolik jim bylo. Nateovi mělo být čtrnáct, ale podle mluvy a chování jsem si ho celou knihu představovala jako hodně chytrého desetiletého kluka. Ale naprosto si mě získal a byla to moje nejoblíbenější postava.
A tím se dostávám k závěru knihy. Dokážu si představit pokračování, i když o něm zatím nejsou žádné informace, pokud vím. Zvláš't, co se týče Ashe a hlavně Natea, tam prostě musí něco být. Takže kdyby vyšla dvojka, určitě si ji přečtu, třebaže moje hodnocení této není úplně nejvyšší.

anishta
02.04.2018 4 z 5

Nebylo to špatné... Námět mě velice zaujal... Kdo by se nechtěl objevit ve své oblíbené knize a setkat se s milovanými postavami?? Ale asi jsem měla příliš velké očekávání... Nijak extra mě to nezklamalo, ale ani jsem si z toho nesedla na zadek... Bylo to celkem čtivé, až na pár hluchých míst... Závěr trochu předvídatelný, ale musím říct, že jsem zvědavá na pokračování a ráda si ho přečtu...

Štítky knihy

fantasy thrillery pro ženy

Autorovy knížky

Anna Day
britská
2018  66%Fandom

Kniha Fandom je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce102x
Chystám se číst53x
Chci si koupit6x