Evangelizace s odvahou a citem

Evangelizace s odvahou a citem https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249631/evangelizace-s-odvahou-a-citem-249631.jpg 4 8 3

Podle papeže Pavla VI. ‘existuje církev proto, aby evangelizovala’. Je-li evangelizace ‘nejhlubší identitou’ církve, pak by nechuť či neochota hlásat evangelium byly projevem velmi nebezpečné krize její identity. Mnoho dnešních křesťanů naštěstí na takové postoje nenaráží. Máme však problém, že nevíme ‘jak na to’. Kde máme začít? Dnes nám nechybí touha evangelizovat, ale určitě k tomu potřebujeme průpravu. Kniha Michelle Moranové nám poskytuje výborná vodítka. Dá se číst pro potěšení z popisu toho, jak nadšená evangelistka koná svou službu. Ale může nám posloužit i jako návod. Čtenář bude veden ke sdílení víry, což je první krok na cestě evangelizace. Teologie rozlišuje mezi ‘tím, v co věříme’ a ‘tím, jak věříme’. To první, obsah víry, je vyjádřen dogmaty, krédem a naukou. To druhé, způsob našeho přijetí víry, neboli samotná víra, je vnitřní světlo a přesvědčení, které nám umožňují přijmout pravdu, že Ježíš Kristus je náš Pán a Spasitel. Tato víra je darem. A právě tuto víru chceme sdílet s druhými. Druhého člověka uvádíme do vztahu, který my máme s Kristem. Michelle Moranová nám ukazuje, jak se na takové sdílení víry můžeme připravit a zároveň poukazuje na moc sdílení našeho osobního příběhu víry. Tato kniha bude velkou pomocí pro jednotlivé křesťany i pro skupiny, které touží být dobře připraveni pro úkol evangelizace. (z předmluvy)... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Pas it on! Practical Hints on Sharing Your Faith , 1990


více info...

Přidat komentář

Kopretina
12.02.2018 5 z 5

Jasné, stručné, vtipné a jednoznačné. Vytvořit si s Bohem vztah, pracovat na něm a předávat jej radostně a pravdivě dál. Myslím, že se máme stále co učit!

Hanka_Bohmova
06.04.2016 4 z 5

Přiznávám bez mučení - sáhla jsem po této knize kvůli obálce. Kniha s takovou ilustrací přece nemůže být úplně k ničemu!
(2 Tim 4,2 na obrázku je "Hlásej slovo, ať je to vhod či nevhod..." - výzva apoštola Pavla mladému biskupu Timotejovi. Kdyby se to někomu nechtělo hledat.)

A opravdu, bylo to "k něčemu". Žádné oslňující objevy - spíš věci, na které přijdete časem sami. Lepší na ně přijít co nejdřív, mj. umoříte méně lidí kolem sebe. Jestli důvodem evangelizace je i to, "... abychom měli s vámi společenství v Bohu a aby naše radost byla úplná", jak to vyjadřuje apoštol Jan, pak se to s mořením bližních příliš neshoduje. Doufám.


Vojslava
13.07.2015 5 z 5

Fundovaná a čtivá příručka o důležitých věcech - nejen z vlastních zážitků je vidět, že autorka mluví z vlastních zkušeností. Inspirativní knížka, kterou můžu jen doporučit!

Štítky knihy

víra biblické citáty misie evangelizace

Autorovy knížky

Michelle Moran
singapurská, 1958
2015  85%Evangelizace s odvahou a citem

Kniha Evangelizace s odvahou a citem je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x