Skrýš

Skrýš https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416600/bmid_skrys-BCh-416600.jpg 3 29 12

Eva Hanssenová série

1. díl

Lékařka Eva Hanssenová doufá, že stíny minulosti nechá konečně za sebou. Ale už první den služby ve věznici se nevědomky zaplete do zločinu. Žena jednoho zatčeného ji žádá o pomoc, Eva ji odmítne – a další den žena zmizí. Co chtěla říct? Z čeho měla strach? Eva se rozhodne vypátrat pravdu na vlastní pěst. Netuší, že se o ni zajímá nebezpečný vrah. A je jí nablízku…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Verborgen , 2018


více info...

LutherKing
LutherKing
06.01.2023 3 z 5

Žádný extra kus, ale potěšilo..

Žirka
Žirka
01.11.2020 2 z 5

Nechce se mi věřit, že autorka text konzultovala s odborníky, jak píše v poděkování. Tak málo uvěřitelné, něco do sebe ani nezapadá, člověk se u toho více směje než bojí. I když ten smích možná způsobuje i překlad do češtiny...


ještěrka38
ještěrka38
03.09.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, konec byl napínavý, ale počkám si na další díl..

DominaCZ
DominaCZ
20.08.2020 1 z 5

SPOILERY.
Lékařka mající pravomoce a rozkazující bachařům, za co jí vězni uznale tleskaj a hvízdaj? Tak určitě twl... aha já zapomněla-ona je přece tak třeskutě SEXY...
No namyšlená, odporná, otravná.

Na druhé straně věčně roztřesená, pořezaná a třesoucí se blond troska s věčným MÁM TO NĚKOMU ŘÍCT? - JO NE JO NE? byla taky na ranu.

Otravný, nezaujalo.
Vážně by se dala oblouznit JÍM jak psychouška, tak i tady lékařka a jeho skvělou snahu o dobro a lásečku by mu uvěřily a bily by se za něj? Vždyť to řve i přes mříže, že lže!

Takže jak jste psaly- naivní, ženské, ukecané a přitom nereálné. Nevím, nemyslím si že by přednostně brali baby na mužskou část.

orinka3
orinka3
04.04.2020 2 z 5

Je poznat, že knížku psala žena. A spíš taky pro ženy. Lehce odhadnutelná zápletka bez překvapení na konci. Kniha vhodná do čekárny, nemocnice. Čte se dobře, lehce nudí. Moc vaty. Uspokojí, nenadchne. Jako v tom vtipu.

Len2očka
Len2očka
26.03.2020 3 z 5

Knížka se mi četla dobře a určitě bych si přečetla dalši,pokud bude.

jasmína
jasmína
22.02.2020 3 z 5

Plný počet hvězdiček dát nemůžu, přišlo mi to už hodně prekombinované od půlky děje..

alnahu
alnahu
26.01.2020 3 z 5

Ze začátku mě kniha velmi zaujala,příběh Evy ,která nastoupila do vězení,jako lékařka začínala zajímavě,ale pak mi děj trochu zklamal.Za mě tři hvězdičky.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
05.12.2019 1 z 5

No, nadšená nejsem, rozvláčný slabý děj bez napětí, jednoduchá zápletka. Eva mně byla od začátku nesympatická, nesmírně důležitá, vyhořelá, tak se jde realizovat jako lékařka do věznice(!). A musím si ještě rýpnout - v knize všichni striktně dodržují spisovnou mluvu, teda kromě zločinců, ti zase hovoří zásadně nespisovně. Místo "teď" se tady požívá vytrvale "nyní", místo "už" "již" a místo "ale" "avšak". Pokud to čtete delší dobu, dost to vadí. Ale tohle je spíš vina překladu.

soukroma
soukroma
15.11.2019 1 z 5

Nezaujalo: příliš jednoduchý styl a zápletka.

JustWomen
JustWomen
11.09.2019 2 z 5

Nebylo by to špatné, ale nelíbil se mi jednoduchý styl psaní a zdlouhavé popisy. Závěr byl od půlky knihy jasný a celé to nakonec vyznělo předvídatelně a postrádalo to napětí.

Danago
Danago
18.08.2019 5 z 5

Eva Hanssenová nastupuje jako vězeňská lékařka. Ve stejné době poskytne první pomoc neznámé ženě na ulici. Později zjistí, že tato žena je manželkou jednoho z vězňů, která požádá Evu o pomoc, Eva ji odmítne. Nechce se s ní více sbližovat, odkáže ji na advokáta a další den žena zmizí, aniž by se kdokoli dozvěděl, co měla na srdci. Z čeho měla strach? Všichni předpokládají, že našla bezpečné útočiště, proto ji nikdo nehledá. Evě to ale nedá a rozhodne vypátrat ženu na vlastní pěst. Zároveň se sama dostává do smrtelného nebezpečí.
Po dlouhé době detektivka, která mě připoutala ke čtení. Příběh má zajímavou a dost věrohodnou zápletku. Je napínavá a nepředvídatelná. Lékařka Eva je sympatická, empatická a přitom není žádná super hrdinka. Je z ní cítit lidskost a opravdovost.
Knížka není překombinovaná. Neřeší spoustu podružných vztahových problémů jak je to v poslední době v detektivkách časté. Příběh jde tále jedním směrem, nikam nás nezavádí.
Doufám, že brzy vyjde další díl této začínající série.

Štítky knihy

vězení, věznice zločiny

Autorovy knížky

Anna Simons
německá, 1966
2019  59%Skrýš

Kniha Skrýš je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst25x
Chci si koupit4x