Mycroftova nebezpečná hra (komiks)

Mycroftova nebezpečná hra (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509382/bmid_enola-holmesova-mycroftova-nebezpec-WCh-509382.jpg 4 30 9

Grafický román na motivy oblíbených filmů z Netflixu a úspěšné knižní série. Enola Holmesová řeší další případ! Do pátrání se pouští poté, co tajemná skupina anarchistů unese jejího bratra Mycrofta. Doufá, že ho zachrání a zároveň získá zpět něco, co jí vzal. S pomocí lorda Tewkesburyho a pouličního poslíčka jménem Shag začne rozplétat síť záhad, která vede až do Scotland Yardu i hluboko do londýnského podzemí. Podaří se jí odhalit pravdu a překazit nekalé plány anarchistů, které ohrožují nejen Mycrofta, ale i celé město?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Mycroft's Dangerous Game , 2022


více info...

Přidat komentář

girdi
13.01.2024 5 z 5

Je to skutečně jednohubka, ale hezky navazuje na děj prvního filmu a ty ilustrace a barevné ladění je super. Takže všem fanynkám knižní i filmové Enoly mohu vřele doporučit.

fvalek
07.10.2023 4 z 5

Je otázkou, jak reagovat na tyhle "překresy" filmových postav do komiksu a komiks celkově vedený v tomto stylu... Mně osobně se to moc líbilo. Albatros chystá v listopadu komiksovou adaptaci první knihy a tam se mi nelíbí přílišná dětinskost kresby a zjednodušení příběhu. Tenhle styl Mycroftovy nebezpečné hry mi přijde možná příliš strojový a zbytečně neoriginálně "filmový", ale je minimálně dospělejší a láká na detaily a doslovnější vyjádření. Navíc kdo si oblíbil filmovou verzi, tak může kresbu v tomto stylu ocenit i z tohohle hlediska.

Samotný příběh je sice asi méně důležitý než zápletky knih, ale líbí se mi návaznost na dosavadní děj a pěkně vykreslené charaktery postav. Píšu méně důležitý, protože zrovna Mycroftův únos je spíš taková komická věc, ale bavíme-li se o anarchistické buňce, tak to zase tak banální není. Začetl jsem se poměrně snadno a komiks jsem si užil. Sice se nevyskytne nic přímo dechberoucího nebo nějaké úžasné novum, ale stejně jako filmy má i tenhle grafický román takovou pohodovou konstantní dynamiku, která se k detektivce hodí. :)


Fortuna7
30.09.2023 5 z 5

Skvělé zpracování, suprový příběh, jen škoda, že je to tak krátké :-). Moc se mi líbilo barevné zpracování komiksu.

Zemlja
26.08.2023 4 z 5

Holky se můžou radovat, Enola je sympatická hrdinka. Krásně nakreslený komiks v příjemných barevných tónech.

Varjohukka
30.06.2023 4 z 5

Oba filmy se mi docela líbily, postavy (některé) jsem si oblíbila, takže tohle byla taková povinnost. Trošku jsem se toho bála, ale nakonec to bylo vlastně fajn. Příběh mohl být trošku propracovanější a bylo tam málo Sherlocka, ale kresba je velmi povedená.

kate9326
30.06.2023 5 z 5

Moc povedené kresby, příběh mohl být delší,
ale nevadí. :-)))

Štěpinambura
09.05.2023 5 z 5

Úžasné pokračování. Nádherný komiks (jen vikomt Tewkesbury je vyobrazen dost divně). Doporučuji všem fanouškům sestry Sherlocka Holemese!

Sabča92
02.05.2023 4 z 5

Filmy Enoly Holmes na Netflixu mám zkouknuty, a ač k nim mám nějaké výhrady, baví mě. Zejména herecké obsazení naprosto zbožňuji. Enola Holmesová a Mycroftova nebezpečná hra je útlý grafický román, který přináší krátké dobrodružství se všemi oblíbenými postavami z filmů. Zápletka s únosem bratra mě velmi bavila, a samotnou mě mrzelo, že celý příběh nebyl delší.Brala bych další zápletky, scény a napětí. Nicméně i tak se jednalo o fajn čtení na jedno odpoledne. Ilustrace se drží v duchu filmové předlohy, jsou velmi povedené a v samotných kresbách velmi snadno poznáváte herce z filmové adaptace.
Celá série Enoly patří mezi middle grade, ale bezesporu potěší i starší čtenáře, kteří si chtějí u čtení odpočinout a pobavit se. Navíc ta dobová atmosféra, starý dobrý Londýn, a jednotlivé případy zkrátka baví. Za mě rozhodně doporučení.

KočkomilkaJana
01.04.2023 2 z 5

Nemám nic proti komixům. Zrovna nedávno jsme z půdy snesli pětiletému synovi Pink pantera v komiksovém vydání a s radostí jsme si ho prohlíželi a četli. Enola a Mycroftova nebezpečná hra je vizuálně opravdu krásná. O kresby se postarala Giorgia Spositová a barvičky doplnila Enrica Angiolini. Jména mně osobně nic neříkají, ale provedení se jim povedlo. Vycházely z filmové předlohy Netflixu, takže jsem se na Sherlocka těšila. Horší to bylo s textem. O ten se postarala Mickey Georgeová a byl suchý a těžkopádný. Ať se holky kreslířky snažily o napětí a akci sebevíc, smysluplné dialogy či větší hloubka či nedejbože mysterióznost, která každou holmesovskou akci doprovází, se vytratily.

Autorovy knížky

Mickey George
americká
2023  81%Mycroftova nebezpečná hra (komiks)

Kniha Mycroftova nebezpečná hra (komiks) je v

Přečtených39x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst13x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x