Encyklopedie - Stromy a keře

Encyklopedie - Stromy a keře https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104333/encyklopedie-stromy-a-kere-104333.jpg 4 6 3

Tato kniha je mimořádně užitečnou příručkou, kde snadno a rychle naleznete vše, co potřebujete. Listnaté dřeviny, a to opadavé i stálezelené, mají samostatné kapitoly. Rovněž jehličnany jsou uvedeny zvlášť. V těchto skupinách jsou dřeviny rozděleny podle velikosti. Informace o výšce a vzrůstu využijete při výběru a pěstování dřevin ve vaší zahradě. Barevné fotografie pořízené speciálně pro tuto knihu zachycují hlavní rysy dřevin 3. vydání... celý text

Přidat komentář

JLČ
22.10.2017 4 z 5

Užitečná, praktická kniha pro úplného začátečníka. Někde dobře vyhmátnut charakter dřeviny, jinde méně. Ale ve své knihovničce si ji určitě nechám.

Neri
02.02.2014 3 z 5

Encyklopedie, kde sice nechybí velké množství obrazového materiálu ( pro mě ne příliš vyhovující fotografie, často chybí celkový náhled na dřeviny, jsou vidět pouze listy, jindy zase květenství ), ale řekla bych, že je to částečně na úkor podrobnějších informací k danému keři nebo stromu. Poslouží asi dobře tehdy, když hledáte inspiraci, horší už to bude s přesnými údaji.


Amarok
28.06.2012 3 z 5

Tento autor by musel mít v hlavě počítač, aby mohl mít opravdové vědomosti o všech rostlinách v encyklopediích, které napsal. A bohužel je to na kvalitě knih znát, mám i jeho encyklopedii pokojových rostlin. Jsou to zřejmě z různých zdrojů sesbírané informace, často nevýrazné fotky a hlavně popis tak stručný a někdy nepřesný, že se obsah někdy nedá brát jako přesná informace. Knihu jsem koupil v akci, takže mě to nemrzí, ale na pohodové listování a prohlížení v křesle na zahradě je dobrá, může dobře sloužit jako inspirace.