Emu mele maso

Emu mele maso https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329934/bmid_emu-mele-maso-Ve3-329934.jpg 4 15 4

Přidat komentář

Miladad
22.03.2020 5 z 5

Poprvé jsem viděla Anatola živě na letný. Jak blesk z čistýho nebe. Poezie na živo vtipná trefná. Jeho práce s jazykem mě absolutně dostává. Od tý doby si vyhledáváme slam poetry akce v okolí a jezdíme na ně.
Tuhle knížku jsem dostala od dcery k vánocům. Bála jsem se, že to nebude ono, přecijen Anatol naživo je opravdu nářez. Ale jakmile se začtu do každý z básní vidím ho před sebou na podiu a kniha má tu výhodu, že se můžu k oblíbeným povedeným pasážím vracet. A že jich tam je! Už se těším až si přečtu tu druhou.

hladko
13.11.2018 4 z 5

První setkání s Anatolem na festivalu Hradecký Slunovrat bylo jako zjevení. Hned po vystoupení jsem si byl koupit knížku spíše z důvodu přímé podpory umělce, který mě nečekaně dokázal rozsvítit. A osobní kontakt je koneckonců také prohlubující zážitek. Ačkoliv na pódiu je Anatol zcela suverénní a nekompromisní, v zákulisí působí velmi příjemně a pokorně. Vlastně jsem si koupil jeho knihu bez předpokladu, že by text měl nějak zásadně fungovat oddělen od Anatolova živelného projevu. Jenomže od té doby jsem Anatola ještě několikrát nakoukával a tak se mi dnes při čtení jeho knihy v hlavě automaticky rozezní Svahilcův hlas se všemi jeho modulacemi. Přesto jeho středočeské geokulturní exkurze, groteskní autobiografické eskapády nebo politické apely budou vždy mít ten správně ohnivý účinek pouze v provedení živého slam poetry.
Myslel jsem česká politická a společenská satira je v česku vybrakovaná a mrtvá škatulka. Spletl jsem se. Objevil se Blaník…a přichází také Anatol Svahilec a s ním společensko-politický apel v nové, silné, inteligentní a nebývale vtipné formě obdivuhodné slovní akrobacie. Fandím mladým slammerům, protože věřím, že humorem by se dala vyřešit většina problémů světa.


TeryRaj
11.04.2018 5 z 5

Prvně si autora pusťte na youtube. Ihned zahoříte k jeho projevu stejnou láskou jako já a při čtení Emu mele maso už bude ten text ve vaší hlavě dělat ty samé kličky, jako v tom videu. A to je zážitek, panečku! Doporučuji lidem, kteří si rádi hrají s jazykem. Slovíčko sem, slovíčko tam, dohromady dává jiný smysl než v opačném pořadí. A tak podobně.

petrarka72
20.04.2017 3 z 5

Jako klasickou básnickou sbírku tuto knihu vnímat nelze. Spíš jako dokument o tvorbě člověka, který se dlouho a důsledně věnuje slam poetry (Mistr ČR 2014). Tu a tam je to pozoruhodné, tu a tam vtipné, tu a tam překvapivé, nikdy povrchní nebo blbé - ale bez přednesu autora, mladoboleslavsko-plzeňsko-pražského skororappera to prostě není ono. Takže viz http://www.slampoetry.cz/...

Autorovy další knížky

Anatol Svahilec (p)
česká, 1994
2016  88%Emu mele maso
2018  81%Přece se to nevyhodí
2020  96%Motorové sáně

Kniha Emu mele maso je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce16x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x