Emily Vichrná a rybí ocas

Emily Vichrná a rybí ocas https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349016/bmid_emily-vichrna-a-rybi-ocas-YWR-349016.jpg 4 63 18

Pořádně se nadechni, ponoř se do oceánu, a poznej fascinující svět pod mořskou hladinou! 1. díl bestsellerové série. Dvanáctiletá Emily žije odnepaměti na lodi. Její matka ji ale celý život úzkostlivě drží od vody co nejdál. Přesto nakonec povolí a dovolí Emily chodit ve škole na hodiny plavání. Přihodí se však něco naprosto nečekaného! Jakmile vklouzne do vody, stane se z ní mořská panna. A brzy pozná, že zdaleka není jediná. Pod mořskou hladinou se ukrývá úchvatný, tajemný svět, kde mořské panny studují ve škole mnohem zajímavější předměty – třeba vábení námořníků.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Tail of Emily Windsnap , 2003


více info...

Přidat komentář

slay_girl
07.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha
velmi napínavá a hezky napsaná:).

Vikk
22.02.2023 4 z 5

Čtu dětem (11 a 8 let) před spaním a moc je to baví. Takže co víc si přát? Ještě aby tak začaly číst sami, no:-D... Za sebe musím říct, že pokud je knížka jakž takž slušně napsaná, má nějaký příběh, sama jsem při čtení zvědavá, jak to dopadne, a neprotestuju, když děti kňučí, ať ještě čtu dál, myslím, že to asi znamená, že je ta knížka super. I když jsou tam zdlouhavé pasáže a příběh jako takový by sám o sobě vydal tak na 50 stránek, než na těch 216, co to má, líbilo se mi to.


1evca1
04.08.2022 3 z 5

Celkově moc sérii Emily Vichrna nemusím. První díl ještě docela dobrý. To co se stane jsem docela i čekala.
Sice spíš pro mladší 9-11 let, ale dobrý.

Natmi
31.05.2022 5 z 5

Tato knížka se mi líbila.

whale77
02.05.2022 2 z 5

(SPOILER) Jsem dospělá a knížku jsem loni předčítala svým třem dcerám ve věku 5, 8 a 10 let. To možná jako omluva pro celkem nízké hodnocení - bylo to mé první setkání s Emily a nijak mě to (na rozdíl od dětí) neohromilo. (Nicméně časem a dalšími díly se jisté nadšení dostavilo i u mne, to zase na obhajobu autorky a její knižní série!).
Příběh pro holky, o puberťačce, která ke svým běžným starostem (nová škola, šikana, život na malém městě, „jen“ s jedním rodičem,...) zjistí, že není jen obyčejná holka, ale občas i mořská panna. Při pátrání po důvodech jejího stavu zjišťuje, že i spousta dalších věcí, které ve svém dosavadním životě brala jako normál a jistotu, je úplně jinak. Zažije úžasná dobrodružství, díky nimž získá nové přátele, rodinu, dokáže se postavit nepřátelům a má to happy-end.
Je to dobře napsané. Napínavé, obsahuje témata, o kterých dívky rády čtou, i ta lehce mravoučná. Výhrady, které mám (znovu opakuji: jako dospělý čtenář) – protahované napínání, když pointa už je jasná, občasné nechápavé jednání postav,... - jsou jen detaily, které lze snadno prominout.
Knížku jsem si přečetla (i s dalšími díly) ráda, zcela jistě se k nim už nevrátím, ale naše holky možná ano (nejstarší si tento díl pak vypůjčila i v knihovně v místním jazyce – holandštině, ve které čte lépe a byla stejně spokojená).

Pert
19.03.2022 1 z 5

Nápad mi přišel zajímavý, myslela jsem, že to bude něco podobného Zápiskům z Rosewoodu. Ale kniha se mi nelíbila. Částečně za to můžou ilustrace. Do pokračování se rozhodně pouštět nebudu.

buffy5235
22.01.2022 2 z 5

Knížku jsem si vybrala kvůli obálce. Příběh mi taky přišel zajímavý. Bylo tam hodně zdlouhavých popisů ale hodně zvratů. Moc mně to nezaujalo, mladším by se to líbit ale mohlo.

NEWLTY
27.01.2021 4 z 5

Kniha je dobrá doporučuji si přečíst

Mája257
25.12.2020 4 z 5

Nebudu říkat svůj přesný věk ale je mi něco mezi 9-13 let a tahle knížka je za mě naprostá bomba upřímně ze začátku jsem se do ni nemohla začíst ale asi na 40 stránce jsem se do téhle knihy úplně zbláznila a hned po dočtení téhlé knihy jsem věděla že chci i ostatní díly - teď mám všechny a v nejbližší době se je rozhodně chystám přečíst a moc moc se na ně těším.
Tuhle knihu bych doporučila holkám ve věku 8+ vy si je podle mě za každou cenu musí přečíst, za mě prostě jedna z nejlepších knih které jsem kdy četla doporučuji

broskev28
07.10.2020

Uvažujeme o nákupu pro naši knihovnu, protože Alea, dívka moře (všechny její doposud vydané knihy) u nás slaví úspěchy.
Vyzkoušela jsem aspoň 1.díl a uznávám, že to není špatné čtení - v dětském příběhu se po upířím a zombíkovském období objevilo jiné, jaksi přirozenější prostředí. Rodinné soužití, dětská (ne)přátelství, školní (ne)úspěchy, první lásky, to vše zůstává zdánlivě stejné, ale zároveň se poněkud mění; pod mořskou hladinou se to dalo čekat, navíc se nabízí spousta nových, originálních nápadů.
Takže zřejmě rychle koupíme celou sérii, dokud ještě z pultů nezmizel ten veledůležitý první díl.

Reniee
21.10.2019 5 z 5

Pěkná knížka, určitě si přečtu i další díly. Sice jsem už věkem úplně, ale úplně daleko, ale ráda občas utíkám do dětského světa plného fantazie a neobyčejných věcí. Člověk tak ňák aspoň na chvíli pozapomene na reálný svět a na všechny špatnosti v něm. Knihu, abych si nepřipadala tak blbě ve svém věku ,:-D jsem četla mému měsíčnímu synovi. Jemu bylo tedy úplně jedno, co čtu, ale uspávalo ho to :-D Budeme pokračovat s dalšími díly :-)

ldokpop
27.08.2019 5 z 5

Tinka 9 let: knížka se mi moc líbila. Byla plná dobrodružství. Doporučila bych jí všem holkám které mají rády mořské panny, napětí a překvapení.

KájaKoxík
24.06.2019 5 z 5

Rozhodně super knížka a to nejen pro malé holky.
Příběh o Emily, která žije jen se svou matkou, o otci vůbec nic neví a má trable v nové škole je určitě vhodný i pro holčičky na prvním stupni základní školy. Nemám co bych vytkla proto 5 z 5.

Obsah - spoilery!
Emily je 12 a nastupuje do nové školy, kde konečně bude moci chodit na plavání, po kterém již od mala touží. Z plavání se stane noční můra ve chvíli, kdy Emily zjistí, že po chvilce ve vodě se jí z nohou stane ploutev. Je totiž mořská pana.
Náhodou se jí povede skamarádit s jinou mořskou pannou Shonou. Tak se dozví, že vztahy mezi suchozemci a mořským lidem jsou zakázané. I to, že její otec byl za lásku potrestán doživotním vězením. Emily se podaří najít otce ve vězení, ale nakonec je mořský národ chytí a čeká je soud před Neptunem. Emily pronese velice slibnou řeč a krále obměkčí. Všichni jsou ale vykázáni na ostrov na tejném místě mimo svět lidí i mořských lidí. Což nikomu nevadí, protože konečně budou moci žít spolu.

orangerose
25.04.2019 5 z 5

kouzelná knížka o holce která neví kdo je ve skutečnosti , že je mořská panna, konec je dojemný, kam se ni hrabe siréna od spisovatelky selekce- je lepší knížka stokrát než siréna od ní :)

stelloušek
19.11.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Doporučila bych jí holkám, které mají rády: vodu, mořské panny a podvodní dobrodružství.

princesse
21.05.2018 5 z 5

Přečetla jsem během chvilky, poté co byla moje osmiletá dcera nadšená a vrhla se hned na druhý díl. A potvrzuji, že ačkoliv již dávno ne osmiletá, jsem byla příjemně překvapená a už mám za sebou i druhý díl ... Třetí máme již koupený, ale čekáme na Den dětí, takže pak přijde na řadu. Určitě povedené příběhy "poloryby" Emily.

TheMelorry
13.04.2018 4 z 5

Rozhodně už dávno nepatřím k cílové skupině, ale i tak jsem si knihu užila. Jednoduchý, lehce naivní příběh je přesně tím pravým při odpočinku. Věřím, že mladší čtenáři budou z knihy unešení... já bych byla také. Protože mořské panny... !

blackhorse
26.10.2017 3 z 5

Knížka byla SUPER. MOC se mi líbilo, jak se Emily proměňovala. To bych chtěla umět taky. Děsně se těším na další díl. TAKY bych chtěla prožívat takový dobrodružství. Ale jinak knížka byla napsaná dobře, byl tam dobrý nápad. Emily by byla určitě super kámoška. A ten ostrov byl VÝBORNÝ nápad. Ale chápu, že každýmu se líbí něco jinýho, no ne?