Ema ve školce

Ema ve školce https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346805/bmid_ema-ve-skolce-eLU-346805.jpg 5 34 7

Ema chodí do školky ráda. Má tam bezvadné kamarády. Nejvíc si hraje s Nelou, i když se občas pošťuchují. Ve školce Emu všechno baví, někdy se jí ani nechce domů a maminka s bratříčkem musí počkat, než si Ema dohraje. Děti mají ve školce strom, na který mohou šplhat. Tentokrát se Ema s Nelou nepohodly, která bude sedět na stromě, až Ema spadla. A přímo pod větvemi byly dva velké kameny. Jéje, to se Ema uhodila, až jí teče krev. Musí honem do nemocnice. Pan doktor jí ránu sešije. Ema ošetření statečně vydrží a při příchodu do školky se usmívá. Vždyť to vlastně ani nebolelo. Ema je hrdinka! V knížce jsou dva krátké příběhy – Ema ve školce a Ema u doktora.... celý text

Pro nejmenší
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Emmas dagis, Emma hos doktorn , 1976


více info...

Přidat komentář

Briv
12.01.2023 5 z 5

* Půjčovala jsem ji pro našeho synka s jeho nástupem do školky a měla úspěch. Zajímaly ho různé události ze školky a bavili jsme se, i jak řešit různé situace. Syn má od začátku školku rád, takže na něj knížka možná měla pozitivní vliv.
Ovšem největší úspěch měla Ema u doktora, protože syn miluje naši lékárničku a pořád zkoumá, co se s k čemu používá. Rozhodně Emě na rozbitou hlavu doporučoval hned dezinfekci:). Knížka je celkem jednoduchá, ale v tom tkví její kouzlo.

Anya636
11.10.2020 1 z 5

Dceři se líbí obrázky, ale jinak hodnocení zde nechápu. Kniha popisuje, že se dítě urazilo, někoho praštilo a podobné nesmysly. Samozřejmě je v pořádku dítě vzdělávat o vhodném chování, ale nemusím o tom číst dítěti pohádku jako kdyby šlo o věc ve školce přirozenou.


Osice
12.12.2019 5 z 5

Dnes ji objevil náš mimišák v knihovně:-) Když jsem ho potom doma kojila, tak jsem ji stihla přitom přečíst celou starší dceři.

Dceru fascinují příběhy ze školky, i když do ní sama chodit nechce. Ema ve školce je naší asi 3. knížkou s touto tématikou a myslím, že má potenciál dceru pro školku nadchnout... I když nejvíc ji zaujalo, jak Ema spadla ze stromu a zranila se. Opakovaně řešila, že se jí Nela neomluvila a že se na stromě mohly holky prostřídat. Je zajímavé, že ji to prostřídání napadlo, protože v reálu se střídání nekoná:-)

Bavila mě, hezky se četla, zajímavá švédská kniha pro malé děti. Určitě ji budeme číst ještě mnohokrát:-)

Petja
10.08.2019 5 z 5

Stejně jako u Emy naopak se jedná o dva příběhy v jedné knížce - jeden zobrazuje Emin den ve školce (jak si děti hrají, obědvají, jdou ven, spí...), druhý Emu, která se ve školce poraní na hlavě a musí k doktorovi.
U Emy ve školce je super, že školka je velmi podobná jako české školky, takže se v ní děti vidí a těm, které se do školky bojí, může čtení pomoci.
Ema u doktora zas pomůže překonat strach z návštěvy lékaře, protože je zde vidět celý proces ošetření rozbité hlavy vč. znecitlivující injekce a šití.
Text je jednoduchý (ale ne primitivní) a dobře srozumitelný i pro menší děti, stejně jako obrázky kreslené jednoduše s černými obrysy.
U nás je tato kniha velmi oblíbená u obou dcer (pět let a rok a půl), jen je škoda, že formát je menší než u starého vydání Emy naopak.

muchomurka
05.02.2019 4 z 5

Z dětství mám knížku Ema naopak, tak jsem musela nutně mít tuto. Nevím, zda je to tou nostalgií, ale Ema naopak mi přišla lepší. Přesto se mi i tato svým způsobem líbila. Uvidím, co na to naše prďolka...

poetree
31.07.2018 5 z 5

Mne to zas tak nebaví, ale tříletý syn si ji žádal už několikrát, takže úspěch má a dokonce si na ni vzpomněl i jen tak venku ("Ema spadla") a děsně řeší, kde všude má krev (v těle), kterou měla Ema na čele... :-)

bibi.r
09.09.2017 5 z 5

Skvělá a dětem se bude rozhodně líbit.

Štítky knihy

přátelství pro děti dětský hrdina pro děti od 3 let mateřské školy

Autorovy další knížky

Gunilla Wolde
švédská, 1939 - 2015
1986  94%Ema Naopak
2017  91%Ema ve školce
2020  90%Ema, bratříček a Petr
2020  92%Tomík jde ven