Elvíra

Elvíra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42165/bmid_elvira-sRc-42165.jpg 3 14 8

S láskou v několika podobách se setkáme v nejnovější knížce Dagmar Kludské Elvíra. Hlavní hrdinkou románu je mladá talentovaná malířka, jejíž dosavadní život nebyl jednoduchý ani šťastný. Nepoznala otce, tragicky přišla jako čtrnáctiletá o svou maminku, neporozuměla si s tetou, která se o ni pak starala. Vytvořila si proto svůj zvláštní uzavřený svět plný krásných i chmurných obrazů - malovala od dětství a vystudovala výtvarnou školu. Osudová láska k Igoru Steinerovi ji zasáhla nečekaně a silně poznamenala její citlivou duši...Elvířin příběh přivádí na scénu ještě několik aktérů děje: rozvedeného psychiatra Maška, Elvířina ošetřujícího lékaře, jeho vlídnou maminku a krásnou dceru, jež si hned po maturitě plní sen: k nelibosti otce a babičky se stává tanečnicí, ředitele taneční agentury a jeho kamaráda - majitele nočního baru, Igorovu zlomyslnou manželku, jeho svéráznou sestru a další. Mnohým z nich se nevyhnuly problémy s alkoholem, drogami či sexem. Dagmar Kludská, kterou léta praxe naučila vyznat se i v těch nejtajnějších zákoutích lidského nitra, zkušeně provází čtenáře po spletitých životních cestách románových postav až k nečekanému rozuzlení napínavého děje.... celý text

Přidat komentář

Allla9
04.06.2022 4 z 5

Mě se knížka líbila. Elvíra se dokázala vcítit do situací a pocitů ostatních. Ale sama v živote dost tápala.

kob
09.07.2019 2 z 5

Taková povrchní motanice velmi nepravděpodobných událostí a divných postav.


ditul
08.09.2017 5 z 5

Nějak jsem klikla na stránky Kludské a koukala, že mezi knížkami o věštění má i román... tak jsem si jej objednala a s obavami se do něj začetla... Musím říct, že po pár stránkách mě příběh strhl, moc se mi líbil..

Vladísek
02.12.2015 1 z 5

Kniha se mi dostala do ruky úplně náhodou, půjčila mi ji tchyně. Prý mám knihu přečíst a říci jí, jaká je. Takže: za sebe musím poznamenat, že větší slátaninu jsem snad ještě nečetla. Toto veledílo jistě na titul Kniha roku aspirovat nebude. Těžko uvěřitelné dialogy, postavy, děj taktéž, celkově mi to přišlo takové k pousmání. Již nikdy více.

Hipi
19.09.2015 4 z 5

Nechápu, co je na ní nevěrohodného, nelogického a falešného. Mě naopak připadá, že autorka zná různé lidské typy a jejich jednání velmi dobře a téma umělkyně, trpící duševní poruchou, mi bylo blízké.
Kniha se mi dobře četla, byla nenáročná ( ale ne hloupá), příjemná, pohodová a upřímná. Postavy jsou uvěřitelné a sympatické ( pravda, někdo míň a někdo víc, ale myslím, že každý si tam svého "hrdinu" najde). Stručně řečeno: sympatická autorka, sympatická kniha.

langova.katka
29.07.2015

A mě se to líbilo, knihu jsem neotevírala s velkým očekáváním a myslím, že žánru bylo vyhoveno a v knize nastalo takových několik zvratů, které mě přiměly číst dál. Vůbec to nebylo tak špatné.

orinka3
28.06.2015 odpad!

Bože mě netrestej - to je ale blbost!! Mohla by sloužit jako učebnicový příklad literárního braku. Knížka je celá falešná. Jakoby se člověk díval na hodně špatný film pro pamětníky z třicátých let. Dialogy toporné, hrdinové šustí papírem, jednají neuvěřitelně, chvilkama to vypadá spíš jako fraška. Být autorkou, pokusím se knížku stáhnout z trhu, je to docela ostuda.

Merlinit
30.11.2014 1 z 5

Nevěrohodné postavy, jejich příběhy až křečovitě překombinované, jednání postav chybí logika a používají výrazivo, které lze najít snad jen ve slovníku (nikoli prosím archaické, jen kostrbaté a hloupé), nevyrovnané tempo. Kniha mne štvala tolik, že jsem ji s nebývalou ochotou dočetla a zahodila. Doslova.

Autorovy další knížky

Dagmar Kludská
česká, 1944
2000  61%Velký snář
1998  83%Souboj znamení
1999  85%Velká hra znamení
2010  56%Elvíra
2006  87%Znamení čínského zvěrokruhu

Kniha Elvíra je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x