Elon Musk: Muž, který nezná hranic

Elon Musk: Muž, který nezná hranic https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518735/bmid_elon-musk-muz-ktery-nezna-hranic-65104fbdca938.jpg 3 1 1

Unikátní biografický počin z pera Oliviera Lascara není životopisem v pravém slova smyslu – autor zkoumá spíše Muskův vztah k vědě a ukazuje konkrétní realizace tohoto výjimečného podnikatele na poli kosmického průmyslu, dopravy, medicíny a dokonce i financí, včetně jeho aktivit v oblasti kryptoměn. Výstižně zachycuje světla i stíny jeho rozmanitého působení, například jeho někdy diskutabilní výzkumy na poli neurovědy (propojení lidského mozku a počítače). Největší pozornost nicméně věnuje Muskovým aktivitám na poli kosmického průmyslu, jeho nosným raketám a v neposlední řadě plánům na dobytí – a následnou kolonizaci – Marsu. Nejen v této oblasti se Elon Musk pohybuje téměř na hranicích science-fiction: vědeckofantastická literatura byla ostatně také jeho prvotní inspirací. Seznamte se s jedním z největších současných vizionářů a podnikatelských gigantů v této informované a nepředpojaté publikaci psané z vědecké perspektivy.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Věda
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Elon Musk: L'homme qui défie la science , 2022


více info...

Přidat komentář

Gweny
29.11.2023 3 z 5

Koupeno partnerovi jako dárek, ale chtěla jsem sama trochu proniknout do Elonova světa. Nyní ale přemýšlím, zda partner knihu ocení, protože na nemnoha stránkách je vše popsáno až moc povrchně.
O životopise se opravdu mluvit nedá, je to spíše souhrn projektů, na kterých se Elon podílí. Minimum informací z minulosti, spíše ty současné a tak bych řekla, že knihu by si měl přečíst člověk, který toho ještě o SpaceX, Tesle atd. moc neví. Ostatním nadšencům Elonova světa kniha moc nedá.
Nicméně oceňuji to, že se autor netají zdroji, odkud bral informace pro knihu a tak se člověk bez zdlouhavého vyhledávání dostane z různým videím apod.

Autorovy další knížky

Olivier Lascar
francouzská
2023  60%Elon Musk: Muž, který nezná hranic
2023  90%Svet podľa Elona Muska: Génius alebo podvodník? Vedecký pohľad na jeho projekty

Kniha Elon Musk: Muž, který nezná hranic je v

Přečtených1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x