Bez smilování

Bez smilování https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412664/bez-smilovanin7YZPF-skA-.jpg 4 38 7

Ellery Hathawayová série

< 2. díl >

Ellery poté, co chladnokrevně zastřelila sériového vraha, který ji chtěl zabít, odmítla vyjádřit lítost a musela si vzít nedobrovolné volno v práci. Jakožto oběť brutálního násilí, kterému byla vystavena ve svých čtrnácti, musí také podstoupit skupinovou terapii. Jenomže Ellery má mnohem důležitější věci na práci než „poznat, co v jádru cítí.“ Zaprvé – má podezření, že jeden ze členů terapeutické skupiny před lety napomohl k nespravedlivému odsouzení nevinného člověka za žhářství s následkem úmrtí. Za další – na Ellery se obrátila žena, která přežila brutální znásilnění, a očekává od ní pomoc. Muž, který ji přepadl a je stále na svobodě, má schopnosti Spidermana a oběti atakuje tak, že jim vleze oknem do ložnice. Ellery žádá o radu svého přítele Reeda Markhama, který ji kdysi osvobodil ze spárů úchylného vraha a později jí pomohl s prvním opravdu náročným případem v její kariéře a opět jí zachránil život. Reeda tato nepředvídatelná žena stále přitahuje, ale potíž je v tom, že nyní ho očekává velké kariérní povýšení a jeho šéf má jedinou podmínku: Reed se musí držet stranou od Ellery. Ellery ignoruje veškerá varování. Namísto toho se hrabe v minulosti všech kolem kromě sebe – což jí v nejlepším případě přinese trvalý vyhazov z práce a v nejhorším skončí v márnici.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

No Mercy , 2019


více info...

Přidat komentář

Gracinka
20.08.2022 4 z 5

Tento díl mě bavil víc než předchozí,ale vadilo mi, že se měla kniha týkat vyšetřování znásilnění a většinu děje se řeší požár. Přemýšlím, zda číst další díl, ale sem zvědavá, jestli už se dá Ellery konečně dohromady s Reedem.

vincek1
28.03.2020 3 z 5

Nevím co napsat, první část jsem bohužel nečetl a proto jsem možná trochu rozkolísaný.
Trochu mi vadila spolupráce-nespolupráce obou hlavních hrdinů, ale děj měl docela slušný spád a ubíhal před očima. Jak jsem napsal na začátku nevím, tak mě prosím nekamenujte.


TeaPeter
04.03.2020 4 z 5

V podstatě plynulé pokračování prvního dílu. Trochu mě překvapilo, že hlavní dějovou linií se stala ta s požárem, s ohledem na předešlé osudy Ellery jsem čekal, že nosným motivem bude příběh Wendy. V podstatě obě linie ale neskončily pro protagonisty dobře, jen Ellery se začala trochu přenášet přes prožitá dramata. Vše dohromady tedy dělá velmi slušnou detektivku.

konicekbily
31.01.2020 3 z 5

Návaznost na první díl je velká. Pokud se rozhodnete číst tuto knihu doporučuji přečíst nejdříve první díl série. Tady je zápletka postavena na tom, že autorka zavlekla hlavní hrdinku na sezení psychologicky podobně postižených jedinců a Ellery namísto, aby se doléčila rozvíří kolem sebe spoustu nejistoty. Vše nakonec autorka odhalí a vysvětlí, ale zdá se mi to nějaké těžkopádné.

ArwenAragorn
23.12.2019 4 z 5

Výborná reálná detektivka.
Nejdřív jsem si musela oživit první díl. Ne, že by se kniha nedala číst bez jeho znalosti, je v ní dost vysvětleno, ale je lepší, když čtete postupně.
Oba případy, na kterých Ellery společně s agentem FBI Reedem tajně dělá jsou objasněny. Autorce se podařilo dokonale znázornit postavu Ellery, popsány jsou její pocity a psychická traumata po únosu, která jí znemožňují žít plnohodnotný život.
A na posledních řádcích mě čekalo pořádné překvapení.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Stalo se to tak rychle," pokračovala Wendy. "Neměla jsem čas ani se rozhlédnout a rozsvítit, protože pak už byl na mně. Měl nůž a ten mi přiložil na krk, přímo tady. Řekl:"Jestli zařveš, zabiju tě. Bez smilování".
Bez smilování. Ta samá slova jako na dívčině tetování. Zvláštní volba, pomyslela si Ellery, nosit jeho slova na svém těle.

Hella
24.11.2019 5 z 5

Za mě vynikající, dokonce lepší než díl první. Reálné, neblbé :-), uvěřitelné a napínavé. Doporučuji.

mikika
22.07.2019 3 z 5

první díl byl lepší, ale tady mnohem důkladněji rozvíjí téma obětí trestných činů, jak se vyrovnávají s následky atp.

Autorovy další knížky

2018  76%Noc, kdy zmizela Bea Nesbitová
2020  77%Jedna velká lež
2019  74%Bez smilování

Kniha Bez smilování je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce87x
Chystám se číst20x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x